Zonnepanelencollectief
Hoeveel kun jij besparen op je energierekening? Scan je huis en doe mee met het Zonnepanelen Collectief.
Hoeveel kun jij besparen op je energierekening? Scan je huis en doe mee met het Zonnepanelen Collectief.
Aan je zonnepanelen kun je een thuisbatterij koppelen. Dat is een grote batterij die opgewekte stroom opslaat. Handig, maar is het ook verstandig?
De Consumentenbond heeft een alternatieve regeling ontwikkeld voor de salderingsregeling van zonnepanelen. Hiermee blijft het voor consumenten financieel aantrekkelijk om te investeren in zonnepanelen.
Het wetsvoorstel ‘beëindiging van de salderingsregeling’ dat het kabinet op Prinsjesdag presenteerde, zit vol onzekerheden voor zonnepaneelhouders. Het zorgt er bovendien voor dat consumenten massaal afhaken van zonne-energie.
Als zonnepanelen vuil worden, brengen ze minder op. Gelukkig dus maar dat het hier meestal regelmatig regent. Zo spoelt het meeste vuil vanzelf van zonnepanelen af. Vooral als ze schuin liggen.
Bij steeds meer energieleveranciers betaal je geld voor het terugleveren van stroom. Dit zijn terugleveringskosten. Bekijk de kosten per leverancier.
De Consumentenbond is blij dat de Eerste Kamer tegen het wetsvoorstel heeft gestemd om de salderingsregeling voor zonnepaneelbezitters af te schaffen. Er moet eerst een solide alternatief liggen, aldus de Consumentenbond.
Het wetsvoorstel afbouw salderingsregeling zit zo vol onzekerheden dat huishoudens afhaken bij het kopen of aanleggen van zonnepanelen. Dat zeggen Aedes, de Consumentenbond, Vereniging Eigen Huis en de Vereniging van Nederlandse Gemeentes en de Woonbond. De organisaties roepen de Eerste Kamer op om het wetsvoorstel, zoals het er nu ligt, niet te steunen.
Wil je graag zonnepanelen maar twijfel je of het verstandig is voor je portemonnee? In 99% van de gevallen is het nog steeds een hele goede keuze.
Vandebron rekent als eerste energieleverancier een heffing voor het terugleveren van stroom aan het net.
We hebben een aantal belangrijke vragen over het Zonnepanelen Collectief op een rijtje gezet. Lees de veelgestelde vragen.
De Consumentenbond, Vereniging Eigen Huis, de Vereniging van Nederlandse Gemeenten, de vereniging voor woningcorporaties Aedes en de Woonbond roepen de Tweede Kamer op om niet in te stemmen met de afbouw van de salderingsregeling als er geen goed alternatief ligt voor (toekomstige) zonnepaneelbezitters.
De Consumentenbond maakt zich zorgen over de snelheid waarmee de overheid de salderingsregeling voor zonnepaneelbezitters af wil bouwen. Er moet op zijn minst een solide terugleververgoeding in de wet staan.
Budget Energie gaat alsnog zonnestroom van klanten jaarlijks salderen in plaats van maandelijks. De Consumentenbond is blij met deze draai en gaat ervan uit dat de leverancier nu zonnepaneelbezitters ook niet langer meer uitsluit van hun aanbod in energievergelijkers.
Eneco mag de vergoeding voor teruggeleverde stroom van zonnepanelen niet verlagen bij klanten die een vast energiecontract hebben. De Consumentenbond sommeert de energiemaatschappij in een brief om de verlaging voor deze klanten terug te draaien.
De Consumentenbond wil dat minister Jetten snel een nieuwe minimumvergoeding vaststelt voor teruggeleverde stroom. Uit nieuw onderzoek van de Consumentenbond blijkt dat veel consumenten met zonnepanelen nog steeds een te lage vergoeding krijgen.
De helft van de energieleveranciers betaalt (veel) te weinig voor stroom die ze teruggeleverd krijgt van klanten met zonnepanelen. Dat constateert de Consumentenbond op basis van onderzoek.
huur of koop een cv-ketel met gasloos garantie via het Cv-ketel collectief. Handig als je niet weet of je woning in de nabije toekomst van het gas af gaat.
De Consumentenbond is blij met het besluit van minister Wiebes om de salderingsregeling tot 2023 te verlengen. Vanaf dan laat de minister de regeling afbouwen.
Als je zonnepanelen wilt, een geschikt dak hebt maar geen geld om de investering te doen, dan kan zonnepanelen huren wat voor je zijn. Hoe gunstig is dat?