icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Archief Zonnepanelen

Hier vind je alle eerder verschenen artikelen binnen Zonnepanelen.


2018

31 juli 2018

Accu zonnepanelen

Aan je zonnepanelen kun je een thuisaccu koppelen. Dat is een grote batterij die opgewekte stroom, die je op dat moment niet nodig hebt, opslaat. Handig, maar is het ook voordelig?

Nieuws | 18 juni 2018

Vraagtekens bij nieuwe subsidieregeling zonnepanelen

De nieuwe subsidieregeling voor zonnepanelenbezitters maakt een einde aan de onduidelijkheid over de terugverdientijd van zonnepanelen. Maar veel andere vragen blijven onbeantwoord.

19 mei 2018

Zonnepanelen kopen: waar let je op?

Zonnepanelen verschijnen op steeds meer huizen. Een investering in zonnepanelen kun je er in 7 of 8 jaar uit hebben. Daarna heb je gratis stroom van eigen dak. Waar moet je op letten als je zonnepanelen gaat kopen?

9 mei 2018

Verzeker je zonnepanelen

Zonnepanelen vallen onder de dekking van je opstalverzekering. Huur je een woning met zonnepanelen, dan valt dit onder huurdersbelang van je inboedelverzekering.

24 april 2018

Verdienen aan zonnepanelen

Als je zonnepanelen hebt of neemt, scheelt dat natuurlijk op je energierekening. Maar wist je dat het per leverancier behoorlijk kan verschillen hoeveel precies? Lees waar je allemaal op kunt letten om maximaal aan je panelen te verdienen.

26 maart 2018

Kooptips zonneboiler

Met een zonneboiler gebruik je minder aardgas, want de zon verwarmt het warme water voor je keukenkraan en badkamer. Als de zon niet schijnt springt de cv-ketel bij. Waar moet je op letten bij aanschaf van een zonneboiler?

2017

Nieuws | 18 december 2017

Salderingsregeling moet behouden blijven tot 2023

Minister Wiebes moet afzien van zijn plan om de huidige salderingsregeling voor huiseigenaren met zonnepanelen al in 2020 stop te zetten. Dat stelt de Consumentenbond samen met andere organisaties.

Nieuws | 23 oktober 2017

Consumentenstroom groener, grijze stroom weggemoffeld

​​​​​​​De stroom aan consumenten wordt steeds groener, blijkt uit onderzoek. Het totale energieaanbod verduurzaamt echter niet. Grijze stroom wordt weggestopt in aparte ondernemingen.

Nieuws | 16 oktober 2017

Huisbaasje geeft grip op energie-uitgaven

Energiedienst Huisbaasje van de Consumentenbond helpt consumenten om grip te krijgen op hun energierekening. Het meet het stroomverbruik en geeft via een app persoonlijke tips om energie te besparen.

Nieuws | 13 juli 2017

Nieuw kabinet moet snel beslissen over toekomst salderingsregeling

Het nieuw te vormen kabinet moet snel duidelijkheid geven over de looptijd van de salderingsregeling voor zonnepanelenbezitters. De Consumentenbond onderschrijft een pleidooi hiervoor van minister Kamp (EZ) aan het demissionaire kabinet.

27 juni 2017

Btw zonnepanelen terugvragen

Als je zonnepanelen aanschaft, kun je de betaalde btw terugvragen aan de Belastingdienst. Dat levert al gauw €800 op. Hoe werkt dit precies?

Nieuws | 3 mei 2017

Dag van de Zon: wij maken de balans op

De Dag van de Zon, dat is het vandaag. Nederland timmert sinds kort serieus aan de weg met grootschalige zonneparken, maar tot nu toe zijn het vooral consumenten die in Nederland zonnepanelen plaatsten. Dankzij een half miljoen huishoudens staat Nederland internationaal in de middenmoot met alle vormen van duurzame energie.

14 maart 2017

Blog: de salderingsregeling en het draagvlak bij de burger

Peter Desmet vergelijkt de impact en de kosten van de salderingsregeling voor consumenten met de SDE+-subsidieregeling voor grote bedrijven.

13 maart 2017

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Hoeveel zonnepanelen zijn optimaal voor jouw situatie? We leggen uit hoe je dat berekent en waar je op moet letten.

3 maart 2017

Afmetingen zonnepanelen

De afmetingen van zonnepanelen verschillen. Welke soorten en formaten zijn verkrijgbaar?

26 januari 2017

Mogelijkheden zonnepanelen niet op eigen dak

Wel zonnepanelen, maar geen eigen dak? Of is je dak niet geschikt? Wat zijn de mogelijkheden om dan toch te profiteren van zonne-energie en bij te dragen aan een duurzame energievoorziening?

Nieuws | 26 januari 2017

Consumenten haken af bij afschaffing salderingsregeling

De huidige salderingsregeling, waarbij consumenten door hen zelf duurzaam opgewekte stroom mogen verrekenen met in datzelfde jaar verbruikte stroom, moet volgens de Consumentenbond behouden blijven. Als er teveel wordt gemorreld aan de regeling haken consumenten af.

Nieuws | 20 januari 2017

In 2016 300 miljoen zonnepanelen geïnstalleerd

De wereldwijde groei van het aantal zonnepanelen zet flink door; in 2016 zijn zelfs anderhalf keer zoveel panelen geplaatst als in 2015.

16 januari 2017

Blog: onuitputtelijke energiebron

Jaap Baarsma vergelijkt de hoeveelheid energie die de zon jaarlijks naar Nederland stuurt met onze energiebehoefte. Met een verrassende conclusie.

2016

9 december 2016

Zonnepanelen voor huurders

Huurders met een eigen dak kunnen zonnepanelen laten plaatsen. Maar ook voor huurders van een woningcorporatie worden zonnepanelen rendabel, dankzij 'Herman de zonnestroomverdeler'.


Zoek binnen de website

Vul een zoekterm in