icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Archief Zonnepanelen

Hier vind je alle eerder verschenen artikelen binnen Zonnepanelen.


2024

13 maart 2024

Zonnepanelen schoonmaken

Als zonnepanelen vuil worden, brengen ze minder op. Gelukkig dus maar dat het hier meestal regelmatig regent. Zo spoelt het meeste vuil vanzelf van zonnepanelen af. Vooral als ze schuin liggen.

29 februari 2024

Energieleveranciers rekenen terugleverkosten zonnepanelen

Bij steeds meer energieleveranciers betaal je geld voor het terugleveren van stroom. Dit zijn terugleveringskosten. Bekijk de kosten per leverancier.

Nieuws | 30 januari 2024

Eerst goed alternatief voordat salderingsregeling sneuvelt

Het wetsvoorstel afbouw salderingsregeling zit zo vol onzekerheden dat huishoudens afhaken bij het kopen of aanleggen van zonnepanelen. Dat zeggen Aedes, de Consumentenbond, Vereniging Eigen Huis en de Vereniging van Nederlandse Gemeentes en de Woonbond. De organisaties roepen de Eerste Kamer op om het wetsvoorstel, zoals het er nu ligt, niet te steunen.

2023

9 oktober 2023

Zonnepanelen nog rendabel?

Wil je graag zonnepanelen maar twijfel je of het verstandig is voor je portemonnee? In 99% van de gevallen is het nog steeds een hele goede keuze.

21 augustus 2023

Vandebron vraagt vergoeding voor terugleveren

Vandebron rekent als eerste energieleverancier een heffing voor het terugleveren van stroom aan het net.

12 juni 2023

Veelgestelde vragen Zonnepanelen Collectief

We hebben een aantal belangrijke vragen over het Zonnepanelen Collectief op een rijtje gezet. Lees de veelgestelde vragen.

Nieuws | 24 januari 2023

Geen afbouw salderingsregeling zonder goed alternatief

De Consumentenbond, Vereniging Eigen Huis, de Vereniging van Nederlandse Gemeenten, de vereniging voor woningcorporaties Aedes en de Woonbond roepen de Tweede Kamer op om niet in te stemmen met de afbouw van de salderingsregeling als er geen goed alternatief ligt voor (toekomstige) zonnepaneelbezitters.

Nieuws | 13 januari 2023

Afbouw salderingsregeling slecht onderbouwd, solide terugleververgoeding nodig

De Consumentenbond maakt zich zorgen over de snelheid waarmee de overheid de salderingsregeling voor zonnepaneelbezitters af wil bouwen. Er moet op zijn minst een solide terugleververgoeding in de wet staan.

2022

Nieuws | 21 juli 2022

Consumentenbond wil snel nieuw minimum terugleververgoeding

​​​​​​​De Consumentenbond wil dat minister Jetten snel een nieuwe minimumvergoeding vaststelt voor teruggeleverde stroom. Uit nieuw onderzoek van de Consumentenbond blijkt dat veel consumenten met zonnepanelen nog steeds een te lage vergoeding krijgen.

Nieuws | 3 mei 2022

Helft energieleveranciers betaalt te weinig voor teruggeleverde stroom

De helft van de energieleveranciers betaalt (veel) te weinig voor stroom die ze teruggeleverd krijgt van klanten met zonnepanelen. Dat constateert de Consumentenbond op basis van onderzoek.

2020

Nieuws | 26 mei 2020

Postcoderoosregeling verandert in 2021

De subsidieregeling voor zonnepanelen die niet op je eigen dak liggen verandert volgend jaar. De zogenaamde postcoderoosregeling blijft bestaan, maar wijzigt van een fiscale regeling in een terugleversubsidie.

2019

Nieuws | 14 oktober 2019

Cv-ketel met gasloos garantie

huur of koop een cv-ketel met gasloos garantie via het Cv-ketel collectief. Handig als je niet weet of je woning in de nabije toekomst van het gas af gaat.

8 oktober 2019

Smart Home panel: doe mee!

Zijn slimme apparaten wel echt zo slim en handig? Deel jouw ervaring.

Nieuws | 30 april 2019

Salderingsregeling zonnepanelen verlengd tot 2023

De Consumentenbond is blij met het besluit van minister Wiebes om de salderingsregeling tot 2023 te verlengen. Vanaf dan laat de minister de regeling afbouwen.

2018

20 december 2018

Zonnepanelen huren

Als je zonnepanelen wilt, een geschikt dak hebt maar geen geld om de investering te doen, dan kan zonnepanelen huren wat voor je zijn. Hoe gunstig is dat?

31 juli 2018

Thuisbatterij zonnepanelen

Aan je zonnepanelen kun je een thuisbatterij koppelen. Dat is een grote batterij die opgewekte stroom opslaat. Handig, maar is het ook voordelig?

Nieuws | 18 juni 2018

Vraagtekens bij nieuwe subsidieregeling zonnepanelen

De nieuwe subsidieregeling voor zonnepanelenbezitters maakt een einde aan de onduidelijkheid over de terugverdientijd van zonnepanelen. Maar veel andere vragen blijven onbeantwoord.

19 mei 2018

Zonnepanelen kiezen: waar let je op?

Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en je portemonnee. Vandaar dat ze nu op 2 miljoen Nederlandse huizen liggen. De investering heb je er in gemiddeld 5 jaar uit. Daarna heb je gratis stroom van eigen dak. Waar moet je op letten als je zonnepanelen gaat kopen?

9 mei 2018

Verzeker je zonnepanelen

Zonnepanelen vallen onder de dekking van je opstalverzekering. Waar moet je op letten als je je zonnepanelen wilt verzekeren?


Zoek binnen de website

Vul een zoekterm in