icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

De beste aansprakelijkheidsverzekering

Wij onderzochten bijna 30 aansprakelijkheidsverzekeringen op premies en voorwaarden. Natuurlijk is ieders situatie net even anders. Vergelijk aansprakelijkheidsverzekeringen dus altijd.
Rien Meijer

Rien Meijer , Expert Geld & Verzekering Bijgewerkt op: 28 maart 2022

beste aansprakelijkheidsverzekering vergelijken

Beste uit de Test

In maart 2022 testten wij bijna 30 aansprakelijkheidsverzekeringen voor particulieren (AVP's). Met een Testoordeel van 8,2 kwam ASR met Sterdekking als Beste uit de Test. Deze verzekering  biedt een behoorlijk volledige dekking voor schade die jij, of een medeverzekerde, bij een ander veroorzaakt. Ook in situaties waarin wettelijke aansprakelijkheid strikt genomen ontbreekt. Schade door jouw kinderen tijdens het spelen/logeren elders is bijvoorbeeld zonder een apart maximum gedekt. 

Daarnaast geldt ASR als de duurzaamste schadeverzekeraar van Nederland. Voor het gevoerde beleggingsbeleid krijgt ASR van de Eerlijke Verzekeringsgwijzer gemiddeld een 8,4. Met de aanvullende Sterdekking erbij is dit wel een van de duurste aansprakelijkheidsverzekeringen die we onderzochten. Een gezin met kinderen betaalt per jaar bijvoorbeeld afgerond €97 aan premie. Zónder Sterdekking is de premie vanzelfsprekend lager, maar resteert een doorsnee-polis met een Testoordeel van 7,4.

Na ASR met Sterdekking volgt de aansprakelijkheidsverzekering van Vereniging Eigen Huis (VEH), met een 8,1. Daarna komen ING (7,9), ZLM (7,8) Centraal Beheer en FBTO (beide 7,7).

Lees meer over onze test aansprakelijkheidsverzekeringen

Beste Koop

Ondanks een premieverhoging begin 2022 is United Insurance in de meeste situaties opnieuw de Beste Koop. Deze aansprakelijkheidsverzekering koppelt behoorlijk goede voorwaarden (Testoordeel 7,4) aan een schappelijke premie. Alleen gezinnen met kinderen in Zeeland en Noord-Brabant zijn beter af bij ZLM. Zij betalen afgerond €48 per jaar, net als bij United Insurance. Maar bij ZLM krijg je daarvoor betere polisvoorwaarden (Testoordeel 7,8) en een standaard verzekerd bedrag van €2,5 miljoen.

Alleenstaanden met of gezinnen zónder kinderen betalen bij United Insurance afgerond €44 per jaar en singles slechts €27 per jaar. Als 60-plusser, alleen of met z’n tweeën, betaal je bij Inshared in veel gevallen de laagste premie. Ook Allianz Direct en (met name) Rhion geven 60-plussers een aardige premiekorting. FBTO hoort tot de voordeligste aanbieders als er geen kinderen in het spel zijn. Mét kinderen is het juist een van de duurste.

Overzicht Testoordelen aansprakelijkheidsverzekeringen

Wij onderzochten 29 aansprakelijkheidsverzekeringen. Bekijk ze met Testoordeel in het overzicht hieronder.

Peildatum maart 2022
Aansprakelijkheidsverzekering Testoordeel
ASR met Sterdekking 8,2
Vereniging Eigen Huis 8,1
ING 7,9
ZLM 7,8
Centraal Beheer 7,7
FBTO 7,7
Klaverblad 7,6
Ohra 7,6
Interpolis 7,5
Rhion 7,5
ASR 7,4
Lancyr 7,4
United Insurance 7,4
Univé 7,4
ABN Amro 7,2
Aegon  6,9
Lemonade 6,9
Unigarant 6,6
Verzekeruzelf.nl 6,6
Allianz Direct 6,5
Aon 6,5
de Goudse 6,5
Nationale-Nederlanden 6,5
Allianz 6,4
ANWB 6,4
Inshared 6,4
SNS 6,4
Ditzo 6,3
Hema 6,2

Doe voor persoonlijk advies onze Keuzehulp!

Weten welke verzekering het best aansluit bij jouw wensen? Doe onze Keuzehulp aansprakelijkheidsverzekeringen en krijg een advies op maat!

Schrijf je in voor onze gratis e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
In onze privacyverklaring lees je hoe we omgaan met je persoonsgegevens en e-mails voor je personaliseren. Afmelden kan altijd.