! Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid en snelheid om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

De beste aansprakelijkheids-verzekering

Wij onderzochten circa 30 aansprakelijkheidsverzekeringen op premies en voorwaarden. Natuurlijk is ieders situatie net even anders. Vergelijk dus altijd aansprakelijkheidsverzekeringen.

Rien Meijer

Rien Meijer , Expert Geld & Verzekering Bijgewerkt op:19 februari 2020

DeBeste_Beeld_1200x800

Beste uit de Test

In februari 2020 testten wij in totaal 29 aansprakelijkheidsverzekeringen voor particulieren (AVP's). Met een Testoordeel van 8,8 kwamen de polissen van ASR (met Sterdekking!) en ZLM als Beste uit de Test, onder meer dankzij de aanwezigheid van een sport- en spelclausule, een ruime oppasclausule en een dito vriendendienstclausule. Aansprakelijkheid met betrekking tot woningverhuur is op beide polissen zonder mitsen en maren meeverzekerd. 

ASR Sterdekking heeft daarnaast als bijzonderheid dat schade aan gehuurde spullen van een privépersoon optioneel is meeverzekerd tot €12.500 per gebeurtenis. ZLM (alleen af te sluiten in Zeeland en Noord-Brabant) biedt verzekerden gratis verhaalsbijstand voor verkeersschade, waarbij ze als fietser of voetganger betrokken zijn.

Andere aansprakelijkheidsverzekeringen die prima uit de test komen, zijn die van Centraal Beheer, FBTO, Vereniging Eigen Huis, Ohra, ABN Amro en United Insurance.

Lees meer over onze test aansprakelijkheidsverzekeringen

De beste aansprakelijkheidsverzekering voor jou

Vul jouw persoonlijke wensen in en zie direct welke aansprakelijkheidsverzekering het beste bij je past.

Vergelijk aansprakelijkheidsverzekeringen

aansprakelijkheid-verzekering

Beste Koop

United Insurance is wederom de Beste Koop. Deze aansprakelijkheidsverzekering heeft goede voorwaarden (Testoordeel 8,6) voor een zeer redelijke prijs. Gezinnen met kinderen betalen bij United Insurance afgerond €43 per jaar, alleenstaanden met of gezinnen zónder kinderen betalen €40 en singles slechts €25 per jaar. Voor inwoners van Zeeland en Brabant is ZLM een prima alternatief.

Vergelijk zelf

  • De volledige test, met de resultaten van alle 29 onderzochte aansprakelijkheidsverzekeringen, staat in de Consumentengids van maart 2020.
  • Vergelijk aansprakelijkheidsverzekeringen in onze vergelijker. Daar kun je jouw persoonlijke voorkeuren invullen en kijken welke aansprakelijkheidsverzekering het beste bij jou past.