icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

De beste aansprakelijkheidsverzekering

Wij onderzochten meer dan 30 aansprakelijkheidsverzekeringen op premies en voorwaarden. Natuurlijk is ieders situatie net even anders. Check dus ook altijd even onze online vergelijker!

Rien Meijer

Rien Meijer , Expert Geld & Verzekering Bijgewerkt op:9 augustus 2018

DeBeste_Beeld_1200x800

DeBeste_Beeld2_1200x800Beste uit de Test

In februari 2018 testten wij 31 aansprakelijkheidsverzekeringen voor particulieren (AVP's). Met een testoordeel van 7,9 kwam Centraal Beheer als Beste uit de Test, onder meer dankzij de aanwezigheid van een oppasclausule, sport- en spelclausule en een ruime vriendendienstclausule (€25.000). Qua verzekerd bedrag kun je kiezen tussen €1,5 miljoen en €2,5 miljoen, het standaard eigen risico is €0.

Andere aansprakelijkheidsverzekeringen die goed uit de test kwamen, zijn die van ZLM (alleen in Zeeland en Noord-Brabant af te sluiten), Ohra, Klaverblad, Delta Lloyd en ABN Amro (als je daar tenminste al een betaalrekening hebt). 

Beste Koop

Per persoonlijke situatie berekenden wij wat de Beste Koop is: een aansprakelijkheidsverzekering met goede voorwaarden, voor een redelijke prijs:

  • Alleenstaanden zonder kinderen hebben met United Insurance een zeer degelijke aansprakelijkheidsverzekering (Testoordeel 7,2) voor de allerlaagste premie (afgerond €24 per jaar, bij een verzekerd bedrag van €1,25 miljoen).
  • Met een jaarpremie van €38 is United Insurance ook de Beste Koop voor alleenstaanden met kinderen of stellen zónder kinderen. Gezinnen met kinderen betalen bij United Insurance maar iets meer: €41 per jaar.
  • Voor inwoners van Zeeland en Noord-Brabant is ZLM een interessant alternatief: voor €48 per jaar biedt ZLM prima voorwaarden (Testoordeel (7,9) en standaard een verzekerd bedrag van €2,5 miljoen. Alleenstaanden betalen bij ZLM €36 per jaar.

Beste Koop: wat houdt dat in?

Verzekerd bedrag

Als je een aansprakelijkheidsverzekering afsluit, adviseren wij als verzekerd bedrag €1,25 miljoen of meer en een eigen risico van €0 . Een verzekerd bedrag van €1 miljoen wordt nu alleen nog aangeboden door Bruns ten Brink, Delta Lloyd, Hema en Nationale-Nederlanden.

Op de Hema na bieden zij daarnaast de optie van €2,5 miljoen. Hema is, naast InShared, ook de enige aanbieder waar een eigen risico van €0 niet mogelijk is.

Vergelijk zelf

In onze vergelijker kun je jouw persoonlijke voorkeuren invullen en kijken welke aansprakelijkheidsverzekering het beste bij jou past.