icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Van hypotheek tot verhuisdoos |

Stap voor stap naar je nieuwe huis.

icoon nieuw huis

De beste aansprakelijkheidsverzekering

Wij onderzochten 33 aansprakelijkheidsverzekeringen op premies en voorwaarden. Natuurlijk is ieders situatie net even anders. Check dus ook altijd even onze online vergelijker!
Rien Meijer
Rien Meijer

Expert Geld & Verzekering

DeBeste_Beeld_1200x800

DeBeste_Beeld2_1200x800

Beste uit de Test

In september 2017 testten wij 33 aansprakelijkheidsverzekeringen voor particulieren (AVP'S). Met een testoordeel van 8,2 kwam de AVP van Avéro Achmea als Beste uit de Test, onder meer dankzij de aanwezigheid van een oppasclausule, sport- en spelclausule en een ruime vriendendienstclausule (€25.000).

Dankzij deze clausules zijn schadegevallen waarvoor wettelijk gezien aansprakelijkheid ontbreekt, tóch verzekerd. De AVP van Avéro is relatief duur, maar vergoedt standaard tot liefst €2,5 miljoen (verzekerd bedrag).

Lees meer over hoe wij testen
Beste uit de Test: wat houdt dat in?

Beste Koop

Per persoonlijke situatie berekenden wij wat de Beste Koop is; een aansprakelijkheidsverzekering met goede voorwaarden, voor een redelijke prijs:

  • United Insurance voor een gezin zonder kinderen en alleenstaanden mét kinderen. Met een jaarpremie van €38 voor beide profielen de goedkoopste en met een Testoordeel van 7,2 een degelijke middenmoter.
  • Alleenstaanden zonder kinderen hebben met United Insurance eveneens een zeer degelijke aansprakelijkheidsverzekering (Testoordeel 7,2) voor de allerlaagste premie (€24 per jaar).
  • Voor de meeste gezinnen mét kinderen is De Nederlanden van Nu de Beste Koop. De AVP scoort een 6,9 voor de voorwaarden en is met een jaarpremie van €46 de goedkoopste van alle onderzochte polissen.
  • Gezinnen met kinderen in Zeeland of Noord-Brabant kiezen echter voor ZLM (alleen in deze 2 provincies actief); voor €48 per jaar een beduidend hoger testoordeel (7,9) en standaard verzekerd voor een hoog bedrag van €2,5 miljoen.

Beste Koop: wat houdt dat in?

Verzekerd bedrag

De Consumentenbond adviseert een verzekerd bedrag van €1,25 miljoen of meer. Sinds onze vorige AVP-test verhoogden ING en Ohra het verzekerde bedrag, in lijn met dit advies, van €1 miljoen naar €1,25 miljoen.

Een verzekerd bedrag van €1 miljoen wordt nu alleen nog aangeboden door Bruns ten Brink, Centraal Beheer, Delta Lloyd, Hema en Nationale-Nederlanden. Op de Hema na bieden zij daarnaast de optie van €2,5 miljoen. Andere verzekeraars als De Goudse, Interpolis, Reaal, Univé, Verzekeruzelf.nl en Beste uit de Test Avéro Achmea bieden uitsluitend €2,5 miljoen aan.

Vergelijk zelf

In onze online vergelijker kun je jouw persoonlijke voorkeuren invullen en kijken welke aansprakelijkheidsverzekering het beste bij jou past.