! Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid en snelheid om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

De beste aansprakelijkheidsverzekering

Wij onderzochten zo'n 29 aansprakelijkheidsverzekeringen op premies en voorwaarden. Natuurlijk is ieders situatie net even anders. Vergelijk aansprakelijkheidsverzekeringen dus altijd.

Rien Meijer

Rien Meijer , Expert Geld & Verzekering Bijgewerkt op:23 februari 2021

DeBeste_Beeld_1200x800

Beste uit de Test

In februari 2021 testten wij 29 aansprakelijkheidsverzekeringen voor particulieren (AVP's). Met een Testoordeel van 8,4 kwamen Centraal Beheer, FBTO en ZLM als Beste uit de Test. Deze polissen scoren onder meer goed met hun vergoedingen in situaties waarin wettelijke aansprakelijkheid ontbreekt. Maar ook schade veroorzaakt door je huis, bijvoorbeeld door een dakpan die van je dak waait, wordt ruimhartig vergoed. ZLM is actief in Zeeland en Noord-Brabant. Deze verzekeraar helpt daarnaast als enige gratis bij het verhalen van verkeersschade waarbij je als fietser of voetganger betrokken bent.

Andere aansprakelijkheidsverzekeringen met minimaal een 8,0 als Testoordeel zijn die van ASR (met Sterdekking), Ohra, Vereniging Eigen Huis, Interpolis, United Insurance, Rhion en ABN Amro.

De beste aansprakelijkheidsverzekering voor jou

Vul jouw persoonlijke wensen in en zie direct welke aansprakelijkheidsverzekering het beste bij je past.

Vergelijk aansprakelijkheidsverzekeringen

aansprakelijkheid-verzekering

Beste Koop

United Insurance is weer de Beste Koop. Deze aansprakelijkheidsverzekering heeft goede voorwaarden (Testoordeel 8,1) voor een redelijke prijs. Gezinnen met kinderen betalen bij United Insurance afgerond €43 per jaar. Alleenstaanden met of gezinnen zónder kinderen betalen €40 en singles slechts €25 per jaar.

Voor inwoners van Zeeland en Brabant is ZLM een prima alternatief. Als 65-plusser, alleen of met z’n tweeën, betaal je bij Inshared in veel gevallen de laagste premie. 

Vergelijk zelf aansprakelijkheidsverzekeringen