icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Archief Autostoeltjes

Hier vind je alle eerder verschenen artikelen binnen Autostoeltjes.


2017

Nieuws | 24 oktober 2017

Veiligere autostoeltjes door tests

De autostoeltjestests van de Consumentenbond leiden tot betere en veiligere producten. Autostoeltjes die falen worden door fabrikanten uit de handel gehaald of aangepast, ook verbetert de kwaliteit.

Nieuws | 20 oktober 2017

Autostoeltjes goed uit de test

De meeste autostoeltjes komen goed door onze test. Dit is prima nieuws nadat afgelopen zomer 2 autostoeltjes een frontale botsing niet aankonden en bezweken.

Nieuws | 17 oktober 2017

Maxi-Cosi lanceert autostoeltje met airbags

In de gordeltjes van het nieuwste stoeltje van Maxi-Cosi zitten kleine airbags verwerkt. De airbags openen zich razendsnel bij een botsing en vangen het hoofdje en nekje op.

Nieuws | 28 juli 2017

Terugroepactie autostoeltje Recaro Optia

Recaro, fabrikant van onder meer autokinderzitjes, roept het Recaro Optia autostoeltje terug. De terugroepactie volgt op een test van de Consumentenbond waarbij het zitje los schoot van het onderstel en met kind en al door de auto vloog.

Nieuws | 17 juli 2017

Test autostoeltjes: 2 afraders

Tijdens onze autostoeltjestest is het al aan het begin misgegaan bij 2 zitjes. Ze krijgen daardoor het predicaat 'Afrader'. Het is nog onduidelijk of de fabrikanten Recaro en Jane actie gaan ondernemen.

Eerste indruk | 7 juli 2017

Mifold: klein opvouwbaar autostoeltje

Het klinkt ideaal. mifold: een klein opvouwbaar autostoeltje dat zelfs met gemak in je tas past. Maar is dat wel zo?

27 juni 2017

Is een autostoeltje verplicht in het buitenland?

Ga je binnenkort op vakantie naar het buitenland mét je kinderen op de achterbank? Wij zetten de regels van de populaire vakantielanden op een rij.

Nieuws | 22 mei 2017

Test autostoeltjes mei 2017: veel veilige nieuwe stoeltjes

Gelukkig zit het wel goed met de nieuw geteste autostoeltjes die in Nederland verkrijgbaar zijn. De ruim 25 nieuwe stoeltjes uit onze test scoren allemaal een voldoende op het gebied van veiligheid.

21 februari 2017

Veelgestelde vragen op social media

Via Twitter en Facebook krijgen we vaak vragen over autostoeltjes. Bijvoorbeeld over de strengere eisen voor zittingverhogers en de nieuwe i-Size norm. Hoe zit het nou precies?

2016

17 november 2016

Levertijd van autostoeltje

Als je iets hebt gekocht en je hebt een levertijd afgesproken, moet de leverancier zich aan deze afspraak houden. Weet wat zijn plichten en jouw rechten zijn als de levertijd wordt overschreden.

17 november 2016

Verkoper legt schuld voor kapot autostoeltje bij jou

Je aankoop gaat kapot en de verkoper zegt dat het je eigen schuld is. Moet jij dan bewijzen dat je het product normaal hebt gebruikt?

17 november 2016

Garantie op autostoeltje zonder kassabon

Een kassabon is niet altijd nodig. Je moet wel kunnen bewijzen dat je het product in de betreffende winkel hebt gekocht, bijvoorbeeld door een bankafschrift of door een verklaring van een winkelmedewerker.

Nieuws | 24 oktober 2016

Test autostoeltjes: 2 ongeleide projectielen

In onze jongste test autostoeltjes faalden de Nuna Rebl en de Recaro Optia. Maar waar Recaro zijn verantwoordelijkheid nam en onmiddellijk een terugroepactie op poten zette, blijft een reactie van Nuna uit.

Nieuws | 17 oktober 2016

Terugroepactie 'Recaro fix base' voor autostoeltjes

​Recaro, fabrikant van onder meer autokinderzitjes, roept het Recaro 'fix base'-onderstel terug. Op dit onderstel kunnen het babyzitje Privia en peuterzitje Optia worden gebruikt.

Nieuws | 24 mei 2016

Aanbod i-Size zitjes stijgt

Het aanbod van i-Size-zitjes voor baby's en peuters is de afgelopen 3 jaar flink toegenomen. In mei 2016 testen we ruim 25 nieuwe kinderzitjes, waarvan de top van de ranglijst voor baby- en peuterzitjes door i-Size-zitjes wordt aangevoerd.

13 april 2016

Waar koop je een autostoel?

Een autostoeltje kun je in een winkel kopen of online. In de winkel krijg je advies maar online heb je vaak keuze uit meer merken.

13 april 2016

Hoe ziet een goedkeuringslabel er uit?

Een kinderzitje moet goedgekeurd zijn volgens Reglement 44 of 129 van de Economische Commissie voor Europa van de Verenigde Naties (UN-ECE). Aan het goedkeuringslabel is te zien, volgens welk reglement het zitje is goedgekeurd. Is een zitje goedgekeurd volgens één van deze twee reglementen, dan krijgt het een goedkeuringslabel. Het keuringslabel ziet er niet altijd precies hetzelfde uit, maar je leest hier welke informatie er altijd op staat.

13 april 2016

Autostoeltjes met vangtafel

Autostoeltjes met een vangtafel doen het in de botsproeven en zijn gebruiksvriendelijk. Maar er is discussie of ze wel echt veilig zijn.

13 april 2016

Veilig besparen op je autostoeltje

Tot je kind groot genoeg is voor de autogordel heb je vaak al drie autostoeltjes gebruikt. Wij geven je een aantal goedkopere opties.

13 april 2016

Soorten autostoeltjes

Welk autostoeltje je kiest hangt af van het gewicht of de lengte van je kind. Voor iedere gewichtsgroep geldt ook een leeftijdsindicatie.


Zoek binnen de website

Vul een zoekterm in