icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Ga naar hoofdinhoud

Archief Autostoeltjes

Hier vind je alle eerder verschenen artikelen binnen Autostoeltjes.


2022

25 oktober 2022

Extra lang achteruitkijkend laten meerijden

Je kind achteruitkijkend laten meerijden is veilig omdat de krachten bij een ongeluk beter opgevangen kunnen worden. Steeds vaker zien we stoeltjes die ook oudere kinderen achteruitkijkend vervoeren. Wat zijn de voor- en nadelen?

25 oktober 2022

Veiligheidsnorm R44 voor autostoeltjes

Voor autostoeltjes is er een nieuwe veiligheidsnorm: R129 (i-Size). Per 1 september 2023 mogen R44-stoeltjes in de EU niet meer verkocht worden. Gebruik van deze stoeltjes blijft gewoon toegestaan.

25 oktober 2022

Laatste update van de test: geen afraders

Elk halfjaar testen we autostoeltjes. Regelmatig levert dat opvallende resultaten op.

1 september 2022

Afraders bij autostoeltjes

Sommige autostoeltjes beschermen kinderen niet goed bij een botsing. Deze stoeltjes raden wij af.

6 mei 2022

Draaibaar autostoeltje

Het kan handig zijn om een autostoeltje een kwartslag te draaien. Dan kun je je kind makkelijk vastgespen. Maar zijn deze stoeltjes het geld waard?

24 januari 2022

Autostoeltje importeren: neem geen risico

Aan 2 zogenaamde 'autostoeltjes' die we buiten de Europese Unie (EU) bestelden, mankeert van alles. Je kind loopt grote risico’s als je ze gebruikt.

2021

25 oktober 2021

Meegroei autostoeltje

In Nederland moeten kinderen in de auto vanaf geboorte tot een lengte van 135 cm in een autostoeltje vervoerd worden. Vaak koop je in die periode 2 à 3 verschillende stoeltjes voor je kind. Maar er zijn ook oplossingen waarbij je met één stoeltje uit de voeten kunt. Wat zijn de voor- en nadelen.

Nieuws | 13 april 2021

Waarschuwing: Autostoeltje Chicco Kiros op Isofix gevaarlijk

De Consumentenbond waarschuwt voor het i-Size-autostoeltje Chicco Kiros in combinatie met de Isofix-basis. Het zitje vloog tijdens een botsproef door de auto. Fabrikant Chicco erkent het probleem en roept het Isofix-onderstel terug.

2020

Nieuws | 8 september 2020

Consumentenbond wil verkoopverbod onveilige kindergordel

De kindergordel SmartKidBelt is onveilig en moet van de markt worden gehaald. Uit een botsproef van de Consumentenbond blijkt dat het systeem ernstige tekortkomingen heeft.

Nieuws | 25 mei 2020

Slechts 1 onvoldoende in autostoeltjestest Consumentenbond

In de halfjaarlijkse autostoeltjestest van de Consumentenbond krijgt alleen de Maxi-Cosi Beryl een onvoldoende. Dit stoeltje scoort voldoende op veiligheid, maar laat punten liggen op gebruiksgemak en krijgt daarom een 4,8.

2019

Eerste indruk | 17 december 2019

Maxi-Cosi Coral

De Maxi-Cosi Coral heeft iets nieuws: een uitneembaar lichtgewicht dragertje. Scheelt sjouwen, maar kost wel wat.

22 oktober 2019

Accessoires autostoeltjes

Er zijn allerlei accessoires voor autostoeltjes te koop. Wij bekeken er 13.

21 mei 2019

Waarschuwingssystemen autostoeltjes

Waarschuwingen via je telefoon als je kind achterblijft in de auto. Handig en zelfs verplicht in Italië vanaf de herfst 2019. Wat is het precies en hoe werkt het?

Nieuws | 21 mei 2019

Waarschuwingssysteem voor autostoeltjes moet beter

Waarschuwingssystemen voor autostoeltjes, waarbij ouders een signaal krijgen als hun kind achterblijft in de auto, moeten beter. Dat vindt de Consumentenbond die er 5 bekeek.

Nieuws | 4 april 2019

Twee autostoeltjes Afraders na botsproef

De Consumentenbond raadt het gebruik van de autostoeltjes Chicco Oasys i-Size en Babystyle Oyster Carapace Infant af. Beiden bezweken in de frontale botsproef.

2018

16 augustus 2018

Zo zet je je kind goed vast in een autostoeltje

Met een goed autostoeltje ben je er nog niet. De bescherming die het biedt, hangt af van het gebruik. Hoe veilig een stoeltje ook uit onze test komt.

Nieuws | 5 juli 2018

Recaro stopt toch niet met autostoeltjes

De tak van fabrikant Recaro die autostoeltjes (en kinderwagens) ontwikkelt en produceert stopte per 31 juli 2018. Inmiddels zijn de activiteiten overgenomen door de Artsana Group.

29 juni 2018

Kind in auto achterlaten

Even snel de winkel in als de baby lekker ligt te slapen in de auto. Helaas is dat niet zo ongevaarlijk als het klinkt. Dit kan zelfs levensgevaarlijk zijn.

Nieuws | 22 mei 2018

Twee autostoeltjes falen in botsproef

In de autostoeltjestest van de Consumentenbond faalden twee zitjes jammerlijk bij de botsproef. De stoeltjes Ultimax i-Size van Concord en de Giordani Evolution Isofix krijgen het predicaat Afrader.

2017

Nieuws | 17 oktober 2017

Maxi-Cosi lanceert autostoeltje met airbags

In de gordeltjes van het nieuwste stoeltje van Maxi-Cosi zitten kleine airbags verwerkt. De airbags openen zich razendsnel bij een botsing en vangen het hoofdje en nekje op.


Zoek binnen de website

Vul een zoekterm in