icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Archief Autoverzekering

Hier vind je alle eerder verschenen artikelen binnen Autoverzekering.


2018

Nieuws | 23 mei 2018

Sleutelloze autodiefstal

Bij moderne auto’s hebben dieven geen sleutel nodig om hem te stelen. Hoe werkt ‘sleutelloze autodiefstal’ en dekt de autoverzekering de schade?

Nieuws | 30 april 2018

Zelf gaat verder als nowGo

Verzekeraar Zelf gaat verder als nowGo. Daarom is Zelf niet meer terug te vinden in onze Vergelijkers. Voor klanten verandert voorlopig niet veel.

18 april 2018

Autoverzekering zonder rijbewijs

Kun je een autoverzekering zonder rijbewijs afsluiten? Wanneer je een auto aanschaft, ben je verplicht om je auto te verzekeren. Maar hiervoor heb je een geldig rijbewijs nodig. Wat nu als je (nog) geen rijbewijs hebt of als je deze (tijdelijk) kwijt bent?

18 april 2018

Schadevrije jaren opvragen

Ben je op zoek naar een nieuwe autoverzekering, dan moet je de schadevrije jaren opvragen bij de autoverzekeraar. Tegenwoordig vind je ze ook op het polisblad van de autoverzekering. 

18 april 2018

Dekking autoverzekering in buitenland

Controleer voor je met je auto naar het buitenland gaat waarvoor je precies wel en niet verzekerd bent tijdens je reis. Krijg je te maken met autopech of een ongeval met de auto in het buitenland, dan weet je waar je terecht kunt voor hulp.

18 april 2018

Autoverzekering afsluiten

Wil je een goede en voordelige autoverzekering online afsluiten? Met de autoverzekeringvergelijker van de Consumentenbond ontdek je snel hoeveel je kunt besparen. Met onze onafhankelijke vergelijker staat jouw belang voorop.

Nieuws | 13 april 2018

Opzegkosten schadeverzekeringen moeten verdwijnen

​​​​​​​Verzekeraars moeten stoppen met het rekenen van kosten voor het opzeggen van een verzekering. De Consumentenbond roept de verzekeraars op hun gedragscode hierop aan te scherpen. In een brief aan de Tweede Kamer vraagt de Consumentenbond om wettelijke maatregelen als actie uitblijft.

11 april 2018

Weg met opzegkosten bij verzekeringen

Door hoge opzegkosten te rekenen, proberen sommige verzekeraars klanten te ontmoedigen om weg te gaan. De Consumentenbond wil dat de overheid in actie komt.

Eerste indruk | 3 april 2018

Mijnverzekeringenopeenrij.nl

Al je verzekeringspolissen netjes bij elkaar en op ieder moment en overal toegankelijk. Mijnverzekeringenopeenrij.nl maakt een einde aan de ouderwetse, onoverzichtelijke schoenendoos vol polissen.

Nieuws | 29 maart 2018

Autoverzekeraars hanteren loktarieven

Autoverzekeraars stunten met prijzen om nieuwe klanten binnen te halen, maar verhogen de premies daarna flink. De Consumentenbond waarschuwt voor deze loktarieven en vindt dat verzekeraars te veel vrijheid hebben in hun premiebeleid.

Nieuws | 29 maart 2018

Aegon investeert niet in maatschappelijk beleid

Aegon blijft opnieuw achter op duurzaamheid met zijn beleggingsbeleid. Dat blijkt uit onderzoek van de Eerlijke Verzekeringswijzer dat vandaag verschijnt. Zes andere grote verzekeraars verbeterden zich het afgelopen jaar wél.

Nieuws | 23 maart 2018

Minderheid gewezen op dubbele dekking

De Consumentenbond vroeg aan online panelleden of ze bij de verlenging van een verzekering weleens gewezen zijn op mogelijke dubbele dekking.

Nieuws | 13 maart 2018

17-jarige niet welkom bij meeste autoverzekeraars

Vorig jaar zijn er meer 17-jarigen voor hun rijexamen geslaagd dan 18-jarigen. Ze zijn bij slechts een kleine 25% van de autoverzekeraars welkom.

Nieuws | 1 maart 2018

Waarde auto belangrijk bij keuze dekking autoverzekering

Twijfel je over het aanpassen van je dekking, staar je dan niet blind op de leeftijd van de auto maar kijk ook naar de autowaarde. Wanneer je te maken krijgt met schade die je niet op een ander kunt verhalen, draai je met een WA-dekking zelf op voor de kosten.

Nieuws | 22 februari 2018

Consument is voor openheid provisie schadeverzekeringen

Consumenten willen weten welk bedrag een tussenpersoon aan vergoedingen ontvangt bij het afsluiten van een schadeverzekering.

Nieuws | 20 februari 2018

Rabo verhoogt bemiddelingskosten

De Rabobank heeft de vaste vergoeding voor bemiddeling van de verzekeringen van Interpolis weer verhoogd. Een jaarlijkse verhoging die per verzekering neerkomt op enkele centen per maand. Maar je ziet nu bij je premieberekening niet hoe de premies zijn opgebouwd.

22 januari 2018

Schadevrije jaren overnemen

Als je samenwoont en een auto deelt, sluit je de autoverzekering op een naam af. Diegene bouwt dan schadevrije jaren op. In sommige gevallen kun je als partner of kind toch schadevrije jaren overnemen, zoals na een scheiding of overlijden.

Nieuws | 19 januari 2018

Meer auto’s gevonden na diefstal

Er worden minder auto’s gestolen. Ook is het aantal teruggevonden auto’s na diefstal gestegen van 22% in 2012 naar 36 % in 2017.

Nieuws | 18 januari 2018

Wéér miljoenenschade door zware westerstorm

De westerstorm van donderdag 18 januari was al de tweede storm van dit jaar en de zwaarste sinds 2013. De schade loopt opnieuw in de vele miljoenen. Bij wie meld je welke schade?

Nieuws | 5 januari 2018

Schade na storm circa €10 miljoen

De particuliere schade na de storm van woensdag is circa €10 miljoen. Stormschade aan je huis of auto kun je vaak op de verzekering claimen, óók schade door buren.


Zoek binnen de website

Vul een zoekterm in