icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Archief Autoverzekering

Hier vind je alle eerder verschenen artikelen binnen Autoverzekering.


2018

Nieuws | 14 augustus 2018

Forse premiestijgingen bij Promovendum

Promovendum verhoogde de afgelopen weken de premies voor zijn autoverzekeringen. De verhogingen variëren van 30% tot maar liefst 78%. Klanten werden kort van tevoren ingelicht.

Nieuws | 19 juli 2018

Meer gestolen hybride auto’s

In de eerste helft van 2018 zijn minder auto’s gestolen. Het aantal is gedaald met 14,3% ten opzichte van 2017 volgens de Stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit. Opmerkelijk is de stijging in het aantal hybride voertuigen.

Nieuws | 19 juli 2018

Consumenten vinden overstappen autoverzekering makkelijk

Overstappen van autoverzekering levert nauwelijks stress op en bespaart veel geld. Dat blijkt uit een panelonderzoek. Een meerderheid noemt kiezen en oversluiten zelfs makkelijk.

6 juli 2018

Kwart verzekeringspremie is soms provisie

De provisie op schadeverzekeringen varieert flink. Van 10% tot ruim 25% van de premies. Met deze informatie kun je met adviseurs onderhandelen over de prijs.

Nieuws | 6 juli 2018

Verzekeringsbranche weinig transparant over provisies

Schadeverzekeraars zijn vaak niet open over hoeveel provisie hun tussenpersonen krijgen. Uit onderzoek van de Consumentenbond blijkt dat de provisie kan oplopen tot ruim een kwart van de premie.

3 juli 2018

Premies verzekeringen omhoog

De prijzen voor autoverzekeringen zijn het afgelopen jaar omhooggegaan. Maar ook voor andere verzekeringen betaal je fors meer. Bekijk het overzicht met de grootste uitschieters.

27 juni 2018

Kentekenplaat verloren of gestolen?

Een kentekenplaat is verplicht voor alle gemotoriseerde voertuigen zoals personenauto's. Maar wat doe je als je een plaat verliest of als ze gestolen zijn? En ben jij aansprakelijk als iemand misbruik maakt van jouw nummerbord?

19 juni 2018

Eigen risico autoverzekering

Wanneer wordt je eigen risico bij je autoverzekering aangesproken en waar kun je verder rekening mee houden?

Nieuws | 19 juni 2018

Verzekeraars passen voorwaarden aan

Schadeverzekeraars Promovendum en National Academic vergoeden voortaan wél de kosten van contra-experts. De maatschappijen pasten hun voorwaarden aan na kritiek van de Consumentenbond en ‘ruggespraak met de AFM’.

15 juni 2018

Je tweede auto verzekeren

Veel verzekeraars bieden een 'tweede gezinsautoregeling'. Ze geven meestal bij de verzekering van de tweede auto dezelfde no-claimkorting als bij de eerste auto.

Nieuws | 13 juni 2018

Delta Lloyd 1 juli uit de lucht

Vanaf 1 juli kun je geen verzekering van Delta Lloyd meer afsluiten. Bestaande klanten krijgen binnenkort een brief van Nationale-Nederlanden, de eigenaar van Delta Lloyd. Voor hen verandert voorlopig niets.

Nieuws | 13 juni 2018

Lagere uitkering zonder autogordel

Zit je als passagier in een auto en draag je geen autogordel? Dan krijg je na een ongeval soms niets of maar deels vergoed.

Nieuws | 5 juni 2018

Duidelijkheid over opzegkosten bij verzekeringen

Aanbieders van schadeverzekeringen moeten vooraf duidelijk zijn over opzegkosten. Dat laat minister Hoekstra van Financiën weten als reactie op onderzoek van de Consumentenbond naar opzegkosten.

Nieuws | 5 juni 2018

Veel autoverzekeraars helpen niet bij lekke band

45% van de aanvullende pechhulpverzekeringen dekt geen pechhulp bij een lekke band. En slechts de helft van de verzekeraars biedt hulp bij een lege accu.

Nieuws | 4 juni 2018

Tweede Autolease-collectief biedt aangescherpte voorwaarden

De voorwaarden van het aanbod van het tweede Autolease-collectief van de Consumentenbond zijn nog klantvriendelijker dan die in het eerste collectief. Zo zijn de opzegmogelijkheden flexibeler en zijn auto’s sneller dan gebruikelijk leverbaar.

1 juni 2018

Autoverzekering berekenen

Je autoverzekeren berekenen in een paar stappen. De hoogte van de premie hangt af van verschillende zaken. Je kunt het best elk jaar opnieuw de premie berekenen.

1 juni 2018

Autoverzekering student

Ben je student en heb je een auto, alleen of samen met anderen? Vergeet dan niet om een autoverzekering af te sluiten. Je zit vast niet te wachten op een hoge boete voor onverzekerd rondrijden.

1 juni 2018

Autoverzekering beginnend bestuurder

Heb je net je rijbewijs gehaald? Gefeliciteerd! De eerste jaren heb je wel met een aantal aandachtspunten te maken. Als beginnend bestuurder raak je je rijbewijs kwijt na 2 strafpunten. En aan het verzekeren van je auto hangt vaak een stevig prijskaartje.

Nieuws | 29 mei 2018

Promovendum en National Academic negeren regels

Schadeverzekeraars Promovendum en National Academic laten, in strijd met de wet, hun klanten zelf opdraaien voor de kosten van een second opinion bij schade.

Nieuws | 23 mei 2018

Sleutelloze autodiefstal

Bij moderne auto’s hebben dieven geen sleutel nodig om hem te stelen. Hoe werkt ‘sleutelloze autodiefstal’ en dekt de autoverzekering de schade?


Zoek binnen de website

Vul een zoekterm in