icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Van hypotheek tot verhuisdoos |

Stap voor stap naar je nieuwe huis.

icoon nieuw huis

Archief Autoverzekering

Hier vind je alle eerder verschenen artikelen binnen Autoverzekering.


2017

Nieuws | Gisteren

Elektrische auto verzekeren niet altijd duurder

Elektrische auto’s zijn duurder in aanschaf dan vergelijkbare benzineauto’s. Daardoor kost het verzekeren van een elektrische auto vaak ook meer. Maar niet altijd.

Nieuws | 12 december 2017

Openheid over provisie bij schadeverzekeringen moet in de wet

Bemiddelaars in schadeverzekeringen moeten hun klanten actief gaan informeren over de hoogte van de provisies die ze krijgen. De Consumentenbond roept de minister van Financiën op die verplichting in de wet op te nemen.

12 december 2017

Schade door winters weer

Met winterweer gaat het aantal verkeersongelukken en schadeclaims op de autoverzekering automatisch omhoog. Het is handig om te weten hoe het dan zit met de dekking bij schade na een flinke uitglijder of een sneeuwbalgevecht. En ben je aansprakelijk voor schade als je rijdt zonder winterbanden? De Consumentenbond zocht het voor je uit.

Nieuws | 8 december 2017

Claims verkeersongevallen 10% omhoog

Vorig jaar claimden particuliere autorijders 625.000 keer na een aanrijding, een stijging van 10% ten opzichte van 2015. Dit zal de premies van autoverzekeringen niet ten goede komen.

Nieuws | 6 december 2017

Aegon trekt stekker uit CarKroodle

Verzekeraar Aegon is per november gestopt met het aanbieden van de rijstijlverzekering CarKroodle, vanwege gebrek aan succes.

Nieuws | 6 december 2017

Schade door joyriding niet altijd vergoed

Joyriding komt een paar honderd keer per jaar voor. Maar wie vergoedt de schade als je kind of een vreemde er ongevraagd met je auto vandoor gaat?

Nieuws | 1 december 2017

Verzekeraars schimmig over postcodepremies

Autoverzekeraars Generali en Reaal zijn onduidelijk over de data waarop ze hun premies baseren. Die verschillen bij hen per huisnummer en zelfs huisnummertoevoeging. De Consumentenbond vindt dat onbegrijpelijk en wil openheid.

29 november 2017

Premie autoverzekering op basis regio en postcode

Autoverzekeraars stellen de premie vast op basis van regio en postcode. Twee verzekeraars kijken zelfs naar je huisnummer.

Nieuws | 13 november 2017

Veiling Autolease-collectief van start

Dinsdag 14 november vindt de eerste veiling plaats. Met deze nieuwe dienst kunnen consumenten tegen een eerlijke prijs een leasecontract afsluiten, verzekerd van gunstige, consumentvriendelijke voorwaarden.

Nieuws | 7 november 2017

Autoverzekering duurder door smartphone

Verkeersongelukken door smartphonegebruik gebeuren steeds vaker. Autoverzekeraars reageren door de premies omhoog te gooien.

6 november 2017

Beelden dashcam bij autoschade

Beelden van je dashcam kun je vaak gebruiken als aanvullend bewijs bij een ongeval. Automobilisten doen dit nog maar sporadisch bij een schadeclaim.

Nieuws | 26 oktober 2017

Ditzo dupeert verzekerde vanwege partner

Het Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden deed uitspraak over een geschil tussen verzekeraar ASR-label Ditzo. De verzekeraar weigerde een gestolen auto van de vrouw te vergoeden. Ditzo kreeg in eerste instantie gelijk via de lagere rechter, maar de vrouw ging in beroep en kreeg alsnog een schadevergoeding van ruim €30.000.

24 oktober 2017

Valet parking en autoschade

Het klinkt aantrekkelijk om je auto te laten parkeren zodat jij geen parkeerplaats hoeft te zoeken en bijvoorbeeld je vliegtuig kunt halen. Hoe zit het bij 'valet parking' als je je auto terugkrijgt met schade?

24 oktober 2017

Herstelbedrijven en autoschade

Rijd je tegen een paaltje met de auto, dan is de schade gedekt op een allriskverzekering. Maar je mag vaak niet naar een willekeurig herstelbedrijf.

Nieuws | 23 oktober 2017

Aziatische auto’s meest betrouwbaar

​​​​​​​Consumenten met Aziatische auto’s staan het minst met pech langs de weg. Dat blijkt uit onze enquête. Suzuki blijkt het meest betrouwbare automerk. De Peugeot 5008 kampt met de meeste storingen.

Nieuws | 20 oktober 2017

Verzekeraar teruggefloten na schorsing

Het schorsen van een verzekering na een betalingsachterstand, is een te zwaar middel. Dit betoogden we in de Geldgids februari 2016. Inmiddels vinden we de Geschillencommissie Financiële Dienstverlening (Kifid) aan onze zijde.

Nieuws | 11 oktober 2017

Kleur auto nog steeds van invloed op de premie bij Reaal

Reaal en Route Mobiel nemen de autokleur nog steeds mee voor de premies van autoverzekeringen. Ondanks toezeggingen hiermee te stoppen.

11 oktober 2017

Beste autoverzekering

De ‘beste’ autoverzekering wisselt per persoon, dekking én auto. Wij vergeleken tientallen autoverzekeringen op premies en voorwaarden

9 oktober 2017

Schade door joyriding

Als je auto is misbruikt voor het maken van een joyride, of je hebt schade geleden door een joyrider, hoe krijg je dan je schade vergoed? Dat hangt af van de situatie. Lees wat je kunt doen.

29 september 2017

Kentekenbewijs en schade-uitkering

Autorijden zonder origineel kentekenbewijs kan €45 boete opleveren. Ook kan je verzekeringsuitkering op de tocht komen te staan als je het kentekenbewijs niet hebt.


Zoek binnen de website

Vul een zoekterm in