icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Archief Autoverzekering

Hier vind je alle eerder verschenen artikelen binnen Autoverzekering.


2023

Nieuws | 12 juli 2023

Strengere tests voor veiligere auto’s

Euro NCAP test de veiligheid van auto's. In 2023 zijn de eisen flink aangescherpt. Twee Chinese nieuwkomers slaagden met vlag en wimpel.

8 juni 2023

Auto overschrijven

Wanneer een auto wisselt van eigenaar moet deze officieel worden overgeschreven op naam van de nieuwe eigenaar. Hoe regel je dit en welke documenten heb je nodig?

1 juni 2023

Kentekenbewijs kwijt?

Met het kentekenbewijs kun je bewijzen dat je de eigenaar bent van je auto. Maar wat moet je doen als je het kentekenbewijs kwijt bent geraakt?

4 mei 2023

Flinke stijging premie autoverzekering

Uit ons onderzoek blijkt dat de gemiddelde premies de afgelopen maanden fors zijn gestegen. Overstappen zorgt vaak voor een flinke kostenbesparing.

12 april 2023

Auto uitlenen en verzekering

Een auto uitlenen kan je geld besparen en is een duurzame optie. Niet gek dus dat het delen van een auto steeds populairder wordt. Maar hoe zit het met je verzekering?

Nieuws | 23 maart 2023

Doorbraak in Volkswagen Dieselschandaal: rechter wijst compensatie toe

Volkswagen moet een consument €3000 schadevergoeding betalen omdat de fabrikant illegale software had geïnstalleerd in zijn dieselauto. Dit heeft de Rechtbank Haarlem geoordeeld in een zaak die was aangespannen door Stichting Volkswagen Group Diesel Efficiency (VGDES) in samenwerking met de Consumentenbond.

24 januari 2023

Europees schadeformulier

Wij zetten de meest gestelde vragen over het Europees schadeformulier op een rij. En geven tips voor het invullen van het formulier. 

2022

20 december 2022

Meldcode auto

Als je een autoverzekering gaat afsluiten heb je altijd de meldcode van je auto nodig. Maar waarom heb je deze nodig en hoe kom je eraan? 

Nieuws | 1 december 2022

Geen geld meer naar ontbossing

Als het aan het Europees Parlement ligt, mogen banken en verzekeraars straks geen leningen of andere financiële diensten meer verlenen die bijdragen aan ontbossing. De Consumentenbond vindt dit een goed plan en pleit ervoor dat Nederland zich achter dit wetsvoorstel schaart.

Nieuws | 4 oktober 2022

Blij met snelle invoering provisietransparantie maar uitwerking moet concreter

De Consumentenbond is blij dat de Tweede Kamer een motie heeft aangenomen waarin Minister Kaag wordt opgeroepen haast te maken met de invoering van actieve provisietransparantie bij schadeverzekeringen.

Nieuws | 29 juni 2022

Consumenten willen duidelijkheid over provisie

De Consumentenbond is niet te spreken over het voornemen van minister Kaag om tussenpersonen gemiddelde provisies te laten communiceren aan hun klanten. Uit onderzoek van de Consumentenbond blijkt dat consumenten die een schadeverzekering afsluiten, precies willen weten hoeveel provisie hun tussenpersoon hiervoor ontvangt.

Nieuws | 15 februari 2022

Inzittendenpolis: niet-aantoonbaar letsel en huisdieren soms uitgesloten

Meerdere aanbieders van een schadeverzekering inzittenden dekken een whiplash en psychische klachten niet zonder bewijs of doktersverklaring. Ook zijn huisdieren en smartengeld soms uitgesloten van vergoeding.

Nieuws | 10 januari 2022

Nieuwjaarsquiz: betaalvragen het moeilijkst

Ruim 1800 deelnemers testten hun kennis over juridische en financiële kwesties via onze Geld Nieuwjaarsquiz. De vragen over betalen werden het minst goed beantwoord.

2021

Nieuws | 17 december 2021

Succes in strijd voor behoud schadevrije jaren

Vanaf 1 januari 2022 raken autorijders hun schadevrije jaren niet zomaar meer kwijt. Dat hebben autoverzekeraars besloten. Dit is een succes voor de Consumentenbond, die jarenlang strijd voerde voor eerlijke registratie en behoud van schadevrije jaren.

13 december 2021

Autoverzekering via de dealer

Wie een nieuwe auto koopt, belt al gauw de huidige verzekeraar om de verzekering over te zetten. Maar dit is ook hét moment om over te stappen naar een andere autoverzekering. Dit kan bijvoorbeeld ook via de dealer.

Eerste indruk | 29 november 2021

Ohra Leenautoverzekering: eerste indruk

Bij Ohra kun je een leenautoverzekering afsluiten vanaf €6 of €7 per dag. Hiermee verzeker je financiële gevolgen na schade tijdens het uitlenen van de auto.

Nieuws | 23 september 2021

Voertuigdiefstal flink gedaald

Het aantal voertuigdiefstallen is de eerste 8 maanden van dit jaar 22% lager dan vorig jaar. Wat betekent dit voor de verzekeringspremies?

31 augustus 2021

Vergoeding autoschade door wateroverlast en overstromingen

Hevige overstromingen kunnen zorgen voor veel schade aan woningen, maar ook aan auto’s. Welke waterschade kun je claimen op de autoverzekering?

Nieuws | 21 juli 2021

Schadelast omlaag, toch premie omhoog?

De premies van autoverzekeringen zijn weer gestegen, terwijl we met zijn allen sinds de corona-uitbraak vorig jaar minder auto zijn gaan rijden en minder schades veroorzaakten. Verzekeringsmaatschappijen verdedigden hun premieverhogingen vóór 2020 met het argument 'automobilisten rijden steeds meer schades'.

5 juli 2021

Schade claimen bij eigen WA-verzekeraar

Heb je materiële schade aan een personenauto waarvoor de bestuurder van een ánder motorvoertuig aansprakelijk is? Dan kun je sinds 1 juli terecht bij je eigen WA-autoverzekering.


Zoek binnen de website

Vul een zoekterm in