icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Genomineerd voor Website van het Jaar |

Wij gaan ervoor. Jij ook? Stem meteen

website van het jaar 2017

Archief Autoverzekering

Hier vind je alle eerder verschenen artikelen binnen Autoverzekering.


2017

Nieuws | 11 oktober 2017

Kleur auto nog steeds van invloed op de premie bij Reaal

Reaal en Route Mobiel nemen de autokleur nog steeds mee voor de premies van autoverzekeringen. Ondanks toezeggingen hiermee te stoppen.

11 oktober 2017

Beste autoverzekering

De ‘beste’ autoverzekering wisselt per persoon, dekking én auto. Wij vergeleken tientallen autoverzekeringen op premies en voorwaarden

9 oktober 2017

Schade door joyriding

Als je auto is misbruikt voor het maken van een joyride, of je hebt schade geleden door een joyrider, hoe krijg je dan je schade vergoed? Dat hangt af van de situatie. Lees wat je kunt doen.

29 september 2017

Kentekenbewijs en schade-uitkering

Autorijden zonder origineel kentekenbewijs kan €45 boete opleveren. Ook kan je verzekeringsuitkering op de tocht komen te staan als je het kentekenbewijs niet hebt.

Nieuws | 27 september 2017

London uit onze vergelijkers

De verzekeringen van London keren niet meer terug in de online vergelijkers van de Consumentenbond. Moederconcern Allianz stopt namelijk met de verkoop van verzekeringen onder de naam London.

Nieuws | 26 september 2017

Besparen? Check je kilometerteller!

Als je merkt dat je veel minder rijdt dan je bij de autoverzekeraar hebt opgegeven, kan tussentijds aanpassen van de jaarlijkse kilometers lonen.

Nieuws | 20 september 2017

Verkeerd getankt? Schade vaak niet vergoed!

Benzine tanken in je dieselauto en dan wegrijden. Het gebeurt vaker dan je denkt. De schade aan je auto is echter fors en bijna de helft van de allrisk-verzekeringen dekt dit niet

Nieuws | 15 september 2017

‘Volop misverstanden overstromingsschade’

Bij schade aan gebouwen en goederen door overstroming verwachten de meeste consumenten dat anderen de schade betalen. Dit misverstand komt naar voren in een nieuw rapport van het Verbond van Verzekeraars.

Eerste indruk | 8 september 2017

Voor jongeren: Jouweersteautoverzekering

De nieuwste rijstijlverzekering Jouweersteautoverzekering van de Van Kampen Groep (VKG) is speciaal bedoeld voor jongeren tot en met 24 jaar oud. Hoe onderscheidt deze verzekering zich van andere autoverzekeringen en rijstijlpolissen?

16 augustus 2017

Autoinbraak: wat vergoedt de autoverzekering?

Bij een autoinbraak kan bijvoorbeeld je airbag of navigatiesysteem worden meegenomen. De schadevergoeding voor deze gestolen accessoires is afhankelijk van de dekking van je autoverzekering.

Nieuws | 14 augustus 2017

Toch in aanmerking voor verzekering met negatieve schadevrije jaren

Bij de meeste autoverzekeraars kun je geen nieuwe polis afsluiten met negatieve schadevrije jaren. Gelukkig zijn er uitzonderingen.

Eerste indruk | 11 augustus 2017

Bundelz: prepaid autoverzekering

Vodafone en Nationale-Nederlanden lanceerden recent Bundelz, een prepaid autoverzekering waarbij je alleen betaalt per bundel kilometers. Voordelig voor wie écht weinig rijdt, al is dat concept niet helemaal nieuw.

Eerste indruk | 8 augustus 2017

Kentekenloket Veilig Betalen

Op Kentekenloket.nl kun je zoeken naar autobedrijven waar je een kenteken kunt overschrijven. Kentekenloket.nl biedt sinds kort Veilig Betalen aan. Deze dienst kun je gebruiken als je jouw auto gaat verkopen aan een particulier.

Nieuws | 2 augustus 2017

MobielSchadeMelden buiten gebruik vanwege datalek

Op dit moment is de app MobielSchadeMelden niet te gebruiken, dat komt door een datalek. Over 2 weken is het alternatief voor een schadeformulier weer beschikbaar.

Nieuws | 27 juli 2017

Meer fraudeurs gesnapt

Schadeverzekeraars hebben vorig jaar 10.000 fraudeurs opgespoord. Naar verwachting gaan er dit jaar veel meer valse schadeclaims volgen.

Nieuws | 19 juli 2017

Minder autodiefstallen

Er worden minder personenauto’s gestolen. Ben je toch de dupe van autodiefstal, dan heb je voor een schade-uitkering een allrisk autoverzekering nodig.

Eerste indruk | 19 juli 2017

112SchadeApp

Direct schade in het verkeer melden via je smartphone? Dat kan via de nieuwe 112SchadeApp.

11 juli 2017

Forse premiestijgingen autoverzekeringen

De Consumentenbond kreeg vorig jaar veel meldingen over enorme premiestijgingen bij autoverzekeringen. De premies van autoverzekeringen stegen afgelopen jaar tot soms wel 65%

Nieuws | 30 juni 2017

Praatpaal ANWB verdwijnt per 1 juli

Steeds minder weggebruikers gebruiken voor pechmeldingen de praatpaal langs Nederlandse snelwegen. Als gevolg hiervan worden de praatpalen op 1 juli 2017 buiten bedrijf gesteld en vervolgens verwijderd. Wat moet je na 1 juli doen als je pech krijgt?

Nieuws | 27 juni 2017

Schorsen auto’s niet voor onbepaalde tijd

Het kabinet voelt niets voor een onbepaalde schorsingstermijn voor voertuigen, om boetes van een paar honderd euro te voorkomen.


Zoek binnen de website

Vul een zoekterm in