icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Archief Autoverzekering

Hier vind je alle eerder verschenen artikelen binnen Autoverzekering.


2018

Nieuws | 13 maart 2018

17-jarige niet welkom bij meeste autoverzekeraars

Vorig jaar zijn er meer 17-jarigen voor hun rijexamen geslaagd dan 18-jarigen. Ze zijn bij slechts een kleine 25% van de autoverzekeraars welkom.

Nieuws | 1 maart 2018

Waarde auto belangrijk bij keuze dekking autoverzekering

Twijfel je over het aanpassen van je dekking, staar je dan niet blind op de leeftijd van de auto maar kijk ook naar de autowaarde. Wanneer je te maken krijgt met schade die je niet op een ander kunt verhalen, draai je met een WA-dekking zelf op voor de kosten.

Nieuws | 22 februari 2018

Consument is voor openheid provisie schadeverzekeringen

Consumenten willen weten welk bedrag een tussenpersoon aan vergoedingen ontvangt bij het afsluiten van een schadeverzekering.

Nieuws | 20 februari 2018

Rabo verhoogt bemiddelingskosten

De Rabobank heeft de vaste vergoeding voor bemiddeling van de verzekeringen van Interpolis weer verhoogd. Een jaarlijkse verhoging die per verzekering neerkomt op enkele centen per maand. Maar je ziet nu bij je premieberekening niet hoe de premies zijn opgebouwd.

22 januari 2018

Schadevrije jaren overnemen

Als je samenwoont en een auto deelt, sluit je de autoverzekering op een naam af. Diegene bouwt dan schadevrije jaren op. In sommige gevallen kun je als partner of kind toch schadevrije jaren overnemen, zoals na een scheiding of overlijden.

Nieuws | 19 januari 2018

Meer auto’s gevonden na diefstal

Er worden minder auto’s gestolen. Ook is het aantal teruggevonden auto’s na diefstal gestegen van 22% in 2012 naar 36 % in 2017.

Nieuws | 18 januari 2018

Wéér miljoenenschade door zware westerstorm

De westerstorm van donderdag 18 januari was al de tweede storm van dit jaar en de zwaarste sinds 2013. De schade loopt opnieuw in de vele miljoenen. Bij wie meld je welke schade?

Nieuws | 5 januari 2018

Schade na storm circa €10 miljoen

De particuliere schade na de storm van woensdag is circa €10 miljoen. Stormschade aan je huis of auto kun je vaak op de verzekering claimen, óók schade door buren.

Nieuws | 4 januari 2018

Avéro Achmea uit onze vergelijkers

Verzekeraar Avéro is niet langer te vinden in onze online vergelijkers. De reden hiervoor is dat het label van Achmea vanaf 1 januari 2018 geen nieuwe klanten meer accepteert.

Nieuws | 2 januari 2018

Minder schade tijdens jaarwisseling

De schade aan woningen en auto’s tijdens de jaarwisseling lijkt lager uit te vallen dan vorig jaar, met een ruime schatting van 10 tot 12 miljoen euro.

2017

Nieuws | 27 december 2017

Vuurwerkschade: welke verzekering dekt wat?

Jaarlijks zorgt vuurwerk voor meer dan 10 miljoen aan schade aan woningen en auto’s. Bekijk vooraf wat jouw verzekering vergoedt.

27 december 2017

Brandschade: dekking autoverzekering en no-claimkorting

Autobranden kosten jaarlijks tientallen miljoenen. Een beperkt casco- of volledig cascoverzekering dekt brandschade aan de auto, maar claimen kan soms premiekorting en schadevrije jaren kosten.

Nieuws | 21 december 2017

Twee op de vijf consumenten met oudere auto blijft allrisk verzekerd

Een nieuwe auto verzeker je allrisk, dat is logisch. Maar uit een poll onder het panel van de Consumentenbond blijkt dat bijna 2 op de 5 autobezitters ook na 6 jaar nog altijd een allriskverzekering heeft. Hebben ze gelijk?

15 december 2017

Interpolis autoverzekering

Interpolis behoort tot de grootste verzekeringsgroep van Nederland. Autoverzekeringen van Interpolis kun je alleen afsluiten via de Rabobank. 

Nieuws | 15 december 2017

Elektrische auto verzekeren niet altijd duurder

Elektrische auto’s zijn duurder in aanschaf dan vergelijkbare benzineauto’s. Daardoor kost het verzekeren van een elektrische auto vaak ook meer. Maar niet altijd.

Nieuws | 12 december 2017

Openheid over provisie bij schadeverzekeringen moet in de wet

Bemiddelaars in schadeverzekeringen moeten hun klanten actief gaan informeren over de hoogte van de provisies die ze krijgen. De minister van Financiën moet die verplichting in de wet opnemen.

12 december 2017

Schade door winters weer

Met winterweer gaat het aantal verkeersongelukken en schadeclaims op de autoverzekering automatisch omhoog. Het is handig om te weten hoe het dan zit met de dekking bij schade na een flinke uitglijder of een sneeuwbalgevecht. En ben je aansprakelijk voor schade als je rijdt zonder winterbanden? De Consumentenbond zocht het voor je uit.

Nieuws | 8 december 2017

Claims verkeersongevallen 10% omhoog

Vorig jaar claimden particuliere autorijders 625.000 keer na een aanrijding, een stijging van 10% ten opzichte van 2015. Dit zal de premies van autoverzekeringen niet ten goede komen.

Nieuws | 6 december 2017

Aegon trekt stekker uit CarKroodle

Verzekeraar Aegon is per november gestopt met het aanbieden van de rijstijlverzekering CarKroodle, vanwege gebrek aan succes.

Nieuws | 6 december 2017

Schade door joyriding niet altijd vergoed

Joyriding komt een paar honderd keer per jaar voor. Maar wie vergoedt de schade als je kind of een vreemde er ongevraagd met je auto vandoor gaat?


Zoek binnen de website

Vul een zoekterm in