icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Check de Vlucht Claim Service |

Compensatie tot €600 per persoon.

VluchtClaimService

Archief Autoverzekering

Hier vind je alle eerder verschenen artikelen binnen Autoverzekering.


2017

Nieuws | 14 augustus 2017

Toch in aanmerking voor verzekering met negatieve schadevrije jaren

Bij de meeste autoverzekeraars kun je geen nieuwe polis afsluiten met negatieve schadevrije jaren. Gelukkig zijn er uitzonderingen.

Eerste indruk | 11 augustus 2017

Bundelz: prepaid autoverzekering

Vodafone en Nationale-Nederlanden lanceerden recent Bundelz, een prepaid autoverzekering waarbij je alleen betaalt per bundel kilometers. Voordelig voor wie écht weinig rijdt, al is dat concept niet helemaal nieuw.

Eerste indruk | 8 augustus 2017

Kentekenloket Veilig Betalen

Op Kentekenloket.nl kun je zoeken naar autobedrijven waar je een kenteken kunt overschrijven. Kentekenloket.nl biedt sinds kort Veilig Betalen aan. Deze dienst kun je gebruiken als je jouw auto gaat verkopen aan een particulier.

Nieuws | 2 augustus 2017

MobielSchadeMelden buiten gebruik vanwege datalek

Op dit moment is de app MobielSchadeMelden niet te gebruiken, dat komt door een datalek. Over 2 weken is het alternatief voor een schadeformulier weer beschikbaar.

Nieuws | 27 juli 2017

Meer fraudeurs gesnapt

Schadeverzekeraars hebben vorig jaar 10.000 fraudeurs opgespoord. Naar verwachting gaan er dit jaar veel meer valse schadeclaims volgen.

Nieuws | 19 juli 2017

Minder autodiefstallen

Er worden minder personenauto’s gestolen. Ben je toch de dupe van autodiefstal, dan heb je voor een schade-uitkering een allrisk autoverzekering nodig.

Eerste indruk | 19 juli 2017

112SchadeApp

Direct schade in het verkeer melden via je smartphone? Dat kan via de nieuwe 112SchadeApp.

11 juli 2017

Forse premiestijgingen autoverzekeringen

De Consumentenbond kreeg vorig jaar veel meldingen over enorme premiestijgingen bij autoverzekeringen. De premies van autoverzekeringen stegen afgelopen jaar tot soms wel 65%

Nieuws | 30 juni 2017

Praatpaal ANWB verdwijnt per 1 juli

Steeds minder weggebruikers gebruiken voor pechmeldingen de praatpaal langs Nederlandse snelwegen. Als gevolg hiervan worden de praatpalen op 1 juli 2017 buiten bedrijf gesteld en vervolgens verwijderd. Wat moet je na 1 juli doen als je pech krijgt?

Nieuws | 27 juni 2017

Schorsen auto’s niet voor onbepaalde tijd

Het kabinet voelt niets voor een onbepaalde schorsingstermijn voor voertuigen, om boetes van een paar honderd euro te voorkomen.

Nieuws | 26 juni 2017

Nieuw in onze vergelijker: nowGo

Vanaf vrijdag 30 juni zijn de verzekeringen van nowGo (Vivat) opgenomen in onze online vergelijkers.

Nieuws | 23 juni 2017

Verzekeraar onna-onna stopt

Onna-onna gaat samen met zijn enige aandeelhouder Aegon. Daarmee houdt de op vrouwen gerichte verzekeraar - na bijna 10 jaar - op te bestaan.

Nieuws | 16 juni 2017

Kifid-uitspraak 10% premieverhoging weerlegd

Een premiestijging van je autoverzekering met 10% of meer? Dat mag niet zomaar, bepaalde de Geschillencommissie van het Kifid vorig jaar. Maar de Commissie van Beroep van het Kifid heeft dat nu weerlegd: het mag wél.

Nieuws | 7 juni 2017

Autoverzekeringspremies inclusief extra kosten

Sinds kort kun je met onze Autoverzekeringvergelijker de premie inclusief bijkomende kosten vergelijken. Die extra kosten kunnen namelijk oplopen tot ruim €36 per jaar.

Eerste indruk | 30 mei 2017

Sluiteenverzekering.nl

Sinds begin mei kun je bij Sluiteenverzekering.nl autoverzekeringen vergelijken en een autoverzekering afsluiten via een chatgesprek op Facebook Messenger. Maar deze zogenoemde chatbot geeft je geen advies. De autoverzekeringvergelijker is een initiatief van RISK Verzekeringen.

Nieuws | 16 mei 2017

Meer aanrijdingen met zwijnen

Dit jaar zijn er al 150 aanrijdingen met zwijnen geregistreerd waarvan ruim 100 aanrijdingen in april. Er is niet altijd dekking via de autoverzekering. Vorig jaar werden er totaal 300 aanrijdingen met wilde zwijnen geregistreerd, die op de Veluwe nu vaker de weg oversteken vanwege voedselgebrek. De verwachting is dat dit aantal dit jaar toeneemt.

2 mei 2017

Schade tussen 2 auto’s van 1 eigenaar

Stel, je partner rijdt met zijn auto tegen de jouwe aan. Of je hebt 2 auto’s en je botst met je ene auto op de andere... Is dat dan gedekt door je autoverzekering? De Consumentenbond legt het uit.

Nieuws | 1 mei 2017

Jongeren pas na hun 30e welkom bij Aegon

Jongere automobilisten kunnen pas na hun 30e een online autoverzekering afsluiten bij Aegon. De verzekeraar krikt die minimumleeftijd vandaag op van 26 jaar naar 31 jaar.

25 april 2017

Leaseauto en schadevrije jaren

Voor ieder jaar dat je geen schade rijdt, bouw je schadevrije jaren op. Hoe zit dat bij leasen? De Consumentenbond legt het uit.

5 april 2017

Autoverzekering kiezen: waar let je op?

In Nederland moet elke auto minimaal WA zijn verzekerd. Natuurlijk kun je je bijverzekeren, maar je hebt lang niet altijd de meest volledige dekking nodig. We helpen je op weg bij het kiezen van de juiste verzekering en dekking.


Zoek binnen de website

Vul een zoekterm in