icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Huurauto boeken en verzekeren

De prijzen van huurauto’s variëren sterk en zijn afhankelijk van de gekozen verzekeringen. Waar moet je op letten bij het boeken en verzekeren van een huurauto op vakantie?
Annet van den Berg 700x700

Annet van den Berg   Expert autoverzekeringenBijgewerkt op:15 juli 2024

auto-huren-buitenland-balie

Kosten van een huurauto

Huurprijzen variëren per type auto, huurplaats en seizoen en kunnen per dag wijzigen. In het hoogseizoen kun je het beste vooraf in Nederland een huurauto boeken vanwege stijgende prijzen. Bemiddelaars zijn vaak goedkoper dan verhuurbedrijven met een eigen wagenpark.

De prijs is sterk afhankelijk van de gekozen verzekeringen en extra’s zoals een tweede bestuurder. Vergelijk de prijzen zelf of via vergelijkingssites, zoals Skyscanner. Vraag bij het maken van de reservering naar een lager ‘actietarief’.

Overzichtelijke vergelijkingen

Net zoals er online bemiddelaars van hotelkamers bestaan, zijn die er ook voor autoverhuur. Bekende websites zijn Sunny Cars en Auto Europe. Deze bemiddelaars tonen prijzen van internationale en lokale verhuurders.

Voor het hele overzicht van bemiddelaars én aanbieders zijn vergelijkende websites als MomondoKayak en Skyscanner handig. Hoewel internationale autoverhuurders als Avis, Budget, Europcar, Hertz en Sixt in zo’n beetje elke uithoek van de wereld een wagenpark hebben, bieden lokale verhuurders vaak gunstiger tarieven aan.

Checklist voor huurauto's

Ga na waar je op moet letten bij het inleveren van de huurauto om gezeur achteraf te voorkomen.

Tips bij een huurauto

De Consumentenbond krijgt regelmatig klachten over autohuur in het buitenland, zoals over extra kosten achteraf. Bekijk waar je op moet letten bij het boeken, verzekeren en afhalen van de huurauto.

Schrijf je in voor onze gratis e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
In onze privacyverklaring lees je hoe we omgaan met je persoonsgegevens en e-mails voor je personaliseren. Afmelden kan altijd.