icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Archief E-readers

Hier vind je alle eerder verschenen artikelen binnen E-readers.


2017

Nieuws | 28 september 2017

Update lost probleem iBooks op

Na een eerdere iOS-update meldden veel iPad-gebruikers problemen met de iBooks-app. De update naar iOS 11 zorgt ervoor dat je e-books weer zichtbaar zijn.

5 september 2017

Nachtmodus op een e-reader: nuttig of niet?

De meeste e-readers hebben ingebouwde schermverlichting.  Zo kun je in het donker nog een paar bladzijden van een boek lezen voor het slapen gaan. Handig, maar is lezen vanaf zo’n verlicht scherm niet slecht voor je nachtrust?

20 juni 2017

E-books populair, maar liefst gratis

Papieren boeken zijn onverminderd populair, maar een groot deel van ons internetpanel leest ook graag e-books.

1 mei 2017

Test Kobo e-readers

Wij hebben verschillende Kobo e-readers getest, welke is het beste? Wij hebben ze grondig voor je getest, zodat je eenvoudig een keuze kunt maken.

Eerste indruk | 9 maart 2017

Kobo Plus

Met Kobo Plus kun je voor € 10 per maand kiezen uit meer dan 40.000 e-books. Dat klinkt goed, maar toch laat het aanbod nog veel te wensen over.

9 februari 2017

E-books beheren met Calibre

Het gratis programma Calibre helpt je om je digitale boeken te ordenen. We leggen uit hoe het programma werkt, wat je ermee kunt en wat wel en niet mag.

Eerste indruk | 3 februari 2017

Blendle Premium

Met Blendle Premium ontvang je voor €10 per maand elke dag een selectie van 20 artikelen. uit kranten en tijdschriften. Wij probeerden de leesdienst tijdens de gratis proefperiode. Is het abonnement je geld waard?

Nieuws | 17 januari 2017

Aantal uitgeleende e-books sterk gegroeid

In 2016 werden flink meer e-books uitgeleend door de bibliotheken: een groei van 47% ten opzichte van 2015.

16 januari 2017

Epub's lezen op je Kindle

Het gratis programma Calibre helpt je om je digitale boeken te ordenen. Daarnaast kun je er boeken mee omzetten zodat je ze ook op een Kindle kan lezen. We leggen uit hoe je epub bestanden op je Kindle kan zetten.

13 januari 2017

Van pdf naar epub: maak pdf bestanden beter leesbaar

Pdf-bestanden kunnen slecht leesbaar zijn op een e-reader. Omdat de pagina's niet van grootte kunnen veranderen, kunnen letters van het scherm vallen. Door de bestanden om te zetten kan de leesbaarheid soms een stuk verbeteren.

2016

21 november 2016

E-books, wat mag je ermee?

Je koopt een e-book en bent zo enthousiast dat je partner het ook wil lezen. Maar je mag niet zomaar een kopie maken. Vreemd, want kopen is toch kopen?

17 november 2016

Levertijd van e-reader

Als je iets hebt gekocht en je hebt een levertijd afgesproken, moet de leverancier zich aan deze afspraak houden. Weet wat zijn plichten en jouw rechten zijn als de levertijd wordt overschreden.

17 november 2016

Garantie op e-reader zonder kassabon

Een kassabon is niet altijd nodig. Je moet wel kunnen bewijzen dat je het product in de betreffende winkel hebt gekocht, bijvoorbeeld door een bankafschrift of door een verklaring van een winkelmedewerker.

Nieuws | 14 november 2016

Bibliotheken kunnen meer e-books uitlenen

Bibliotheken krijgen meer vrijheid in het uitlenen van e-books. Nu kan de bibliotheek zelf e-books inkopen en uitlenen zonder afspraak met de uitgever.

Nieuws | 29 september 2016

Kobo Glo HD niet meer verkocht

Kobo heeft besloten de Kobo Glo HD niet meer te verkopen. De e-reader wordt vervangen door de Kobo Aura Edition 2. 

Nieuws | 21 september 2016

Mofibo stopt met abonnementsdienst voor luisterboeken

Klanten van Mofibo kunnen binnenkort geen gebruik meer maken van de app en website om luisterboeken te streamen. Een aantal maanden geleden nam Storytel concurrent Mofibo al over, maar daar merkten klanten tot nu toe weinig van. Mofibo geeft klanten nu de mogelijkheid om over te stappen naar Storytel.

Eerste indruk | 26 augustus 2016

Kobo Aura ONE

De Kobo Aura ONE is een waterbestendige e-reader, met een mooi scherp scherm en automatische verlichting. Is deze nieuwe Kobo de prijs en moeite waard?  

Eerste indruk | 21 juni 2016

Tolino Vision 3 HD

De Tolino Vision 3 HD is een 6 inch e-reader met waterbestendige behuizing. Het belangrijkste verschil met de vorige versie, de Tolino Vision 2, is dat het scherm nóg scherper is. Doet hij het net zo goed als zijn voorganger?

26 april 2016

Klacht voorleggen aan Geschillencommissie

Heb je een verkoper in gebreke gesteld per brief en na 4 weken nog geen reactie ontvangen? Of is je klacht niet naar tevredenheid afgehandeld? Dan kun je je klacht voorleggen aan de Geschillencommissie.

26 april 2016

Klacht kenbaar maken bij verkoper van e-reader

Ben je niet goed behandeld door een verkoper? Of houdt een bedrijf zich niet aan de afspraken? Leg dan eerst in een gesprek de klacht voor aan de verkoper.


Zoek binnen de website

Vul een zoekterm in