! Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid en snelheid om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
E-bike 267x150

Zorgeloos een e-bike leasen?

Met ons e-bike collectief fiets je voor een vast bedrag per maand! | Lees meer

Fiets van de zaak

Een fiets van de zaak is op verschillende manieren mogelijk. Zo is er per 2020 een regeling waarbij je voor nog geen tientje per maand een fiets, e-bike of speed pedelec least via je werkgever. Biedt je werkgever dit niet, dan zijn er vaak andere opties.

Ronald Kamp

Ronald Kamp , Expert Auto, Fiets & Reizen Bijgewerkt op:14 januari 2020

Batavus Stream

Eenvoudiger een fiets van de zaak

Vanaf 1 januari 2020 is het eenvoudiger om een fiets van de zaak te rijden. Krijg je via je werk een fiets, dan betaal je jaarlijks 7% bijtelling. Dit houdt in dat je 7% van de waarde van de leasefiets bij je inkomen optelt. Daarover betaal je belasting volgens de belastingschijf waarin je inkomen valt.

Voorbeeld: de elektrische fiets die je van je werk least kost €2500. Per jaar betaal je dan een kleine €70 (aan extra belasting) als je inkomen in het belastingtarief van rond de 40% valt.

Je werkgever betaalt de leasekosten voor je fiets. Die kosten verschillen ook per fiets.

Leasen gunstig of niet?

Een fiets leasen via je werkgever klinkt aantrekkelijk. Zo rijd je releatief goedkoop op een op een elektrische fiets of speed pedelec. Had je een reiskostenvergoeding? Dan vervalt deze wel voor als je compleet overstapt op de fiets of voor de dagen/afstand die je dan per fiets aflegt.

Zeker als je wat verder van je werk woont, bijvoorbeeld 20 km, kan een reiskostenvergoeding gunstiger zijn dan een leasefiets via je werkgever. Gebruik de rekentool van de fietsersbond om te kijken wanneer een leasefiets gunstiger is.

Is een zakelijke lease voor jou niet gunstig? Of kan leasen bij jouw werkgever niet en wil je wel de voordelen een zorgeloos een elektrische fiets leasen? Dan kun je ook privé een e-bike leasen.

Lease een e-bike tegen de beste voorwaarden

Met het E-bike collectief heb je een nieuwe elektrische fiets en hulp als het tegenzit. Al vanaf €63 per maand leasen tegen de beste voorwaarden. 

  • Contracten van 12 tot 36 maanden
  • Ruim aanbod, o.a. stadsfietsen en speed pedelecs
  • Volledig ontzorgd: met verzekering, onderhoud, reparaties, pechhulp 
  • Garantie op de accu
  • Door de Consumentenbond gecheckt leasecontract
  • Contract kosteloos beëindigen bij persoonlijke omstandigheden zoals ontslag.

Bekijk het aanbod

E-bikecollectief

Renteloze lening

Je kunt ook een renteloze lening bij je werkgever aangaan om een (elektrische) fiets te kopen. De Belastingdienst heeft meer informatie over de vergoeding voor fietsen.

Belastingvrije vergoeding

Je werkgever mag 1,2% van je loon besteden aan belastingvrije extra's via de werkkostenregeling (WKR). Hij moet dus kiezen of hij een belastingvrije vergoeding wil geven. In veel gevallen valt de fiets niet langer hieronder, omdat dat flink op het totale budget drukt. Informeer bij je werkgever wat bij jullie het beleid is. Blijft de fiets eigendom van je werkgever en gebruik je hem alleen voor woon-werkverkeer, dan betaal je hierover geen belasting.

Voorkom een miskoop

Met onze test zie je in één oogopslag welke elektrische fietsen goed zijn. Maar minstens zo belangrijk: je ziet ook welke je beter niet kunt kopen.

De beste elektrische fiets

Popup E-bike 1200x800

Lees ook: