icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Elektrische fiets kiezen

Een elektrische fiets biedt net dat 'steuntje in de rug' dat je bij het optrekken, tegenwind en een helling nodig hebt. Hoe hard kun je met een e-bike en hoe kies je het exemplaar dat bij je past? Je leest het in onderstaand artikel.
Ronald Kamp

Ronald Kamp , Expert Auto, Fiets & Reizen Bijgewerkt op: 10 december 2019

elektrische-fiets-vrouw-fietsen-stad

Met een elektrische fiets of e-bike trap je lichter omdat de elektrische motor je ondersteuning geeft. De mate van ondersteuning kun je instellen op het stuur: van geen elektrische ondersteuning tot de maximale kracht die de motor kan leveren.

Maximaal 25 km per uur

De ondersteuning van een gewone elektrische fiets bouwt af bij ongeveer bij 25 km per uur. Net boven de 25 km per uur wordt de ondersteuning minder en vanaf de 26 à 28 km per uur moet je zelf alle kracht leveren. Extra krachtige e-bikes, zogenoemde speed pedelecs, bieden ondersteuning tot 45 km per uur, maar die zijn duurder in aanschaf en hebben een helm- en verzekeringsplicht.

Keuzes bij aanschaf van je e-bike

Je kunt de door ons geteste e-bikes vergelijken of gewoon voor de beste e-bikes kiezen. Sommige zaken, zoals zitpositie en het versnellingssysteem, hangen af van je eigen behoefte.

Lees ook:

Schrijf je in voor onze e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Ben je ingelogd op onze website en heb je de personalisatie cookies geaccepteerd? Dan combineren we je klikgedrag met je persoonlijke gegevens. Zo ontvang je e-mails die zijn afgestemd op jouw interesses. Afmelden kan altijd. Lees ook onze privacyverklaring.