icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Ga naar hoofdinhoud

Je elektrische fiets online kopen

Over het algemeen zijn elektrische fietsen bij webwinkels goedkoper dan in normale winkels. Overweeg je online een fiets te kopen? Volg dan de onderstaande stappen.
Ronald Kamp_S

Ronald Kamp , Expert Auto, Fiets & Reizen Bijgewerkt op: 11 oktober 2022

Artikel online elektrische fiets kopen

Bepaal het type elektische fiets

Bepaal de soort, het merk en het type elektrische fiets dat je wilt aanschaffen met behulp van onze vergelijker. Probeer een top 3 te maken.

Proefrit

Ga proefrijden op de gekozen of vergelijkbare fietsen. De voorkeur voor bijvoorbeeld motortype, zithouding en zadel is persoonlijk. Daarom is een proefrit erg belangrijk. Fietsenwinkels die vooral online verkopen hebben steeds vaker ook testcentra door het land. Soms komen ze aan huis voor een proefrit.

Juiste maat

Bepaal de juiste maat van het frame bij je lengte. Voor het bepalen van de juiste framemaat, meet je eerst je binnenbeenlengte. Dit doe je door je voeten ongeveer 15 cm uit elkaar te zetten, op de grond en zonder schoenen. Meet de afstand tussen je kruis en grond. Deze lengte x 0,65 is de framemaat. Ligt de uitkomst tussen 2 maten in? Dan geldt de volgende regel: wie de fiets vooral als toerfiets gebruikt neemt het grotere frame, de sportieve fietser kiest de kleinste van de 2 maten.

Vergelijke prijzen

Veel online fietsenwinkels hebben lage prijzen, maar staar je niet blind op de prijs. Kijk ook naar de service, de algemene voorwaarden en de bijkomende kosten. En controleer of het een officiële merkdealer is, of de online fietsenwinkel een keurmerk heeft en of het adres en telefoonnummer worden vermeld.

Beschikbaarheid

Vraag na of de winkel de fiets in de juiste maat op voorraad heeft en op korte termijn kan leveren.

Ophalen of bezorgen

De fiets zelf ophalen, of laten bezorgen? Bij ophalen kun je de fiets eerst zien en controleren. Je betaalt vaak pas in de winkel. En je bespaart op verzendkosten. Bij laten bezorgen zie je de fiets pas nadat je hebt betaald en komen er vaak verzendkosten bij.

Staat van oplevering

Let op of de fiets afgemonteerd wordt geleverd zonder extra kosten. Afgemonteerd houdt in dat de remmen en versnellingen zijn afgesteld. Soms moet je nog wel zelf de trappers bevestigen en het stuur rechtzetten.

Onderhoud

Sommige webwinkels hebben servicepunten waar je na de koop terecht kunt voor een onderhoudsbeurt of bij schade.

Nieuwste artikelen