icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Je e-bike online kopen

Over het algemeen zijn elektrische fietsen bij webwinkels goedkoper dan in normale winkels. Overweeg je online een fiets te kopen? Volg dan de onderstaande stappen.
Ronald Kamp
Ronald Kamp

Expert Auto, Fiets & Reizen

Bijgewerkt op:  20 november 2017

Artikel online elektrische fiets kopen

Stappenplan

  1. Bepaal de soort, het merk en het type elektrische fiets dat je wilt aanschaffen met behulp van onze vergelijker.
  2. Bepaal de juiste maat van het frame bij je lengte. Een verkeerde maat kan leiden tot allerlei klachten. Om de juiste framemaat te bepalen, meet je eerst je binnenbeenlengte. Dit doe je door je voeten ongeveer 15 cm uit elkaar op de grond te zetten, zonder schoenen. Meet de afstand tussen je kruis en grond. Deze lengte x 0,65 is de framemaat. Ligt de uitkomst tussen 2 maten in? Dan geldt de volgende regel: wie de fiets voornamelijk als toerfiets gebruikt neemt het grotere frame, de sportieve fietser kiest de kleinste van de 2 maten.
  3. Veel online fietsenwinkels hebben lage prijzen, maar staar je niet blind op de prijs. Kijk naar de service, de algemene voorwaarden en de bijkomende kosten. Controleer daarna of het een officiële merkdealer is, of hij een keurmerk heeft en of zijn adres en telefoonnummer worden vermeld.
  4. Vraag na of de winkel de fiets in de juiste maat op voorraad heeft en op korte termijn kan leveren.
  5. Maak de afweging: de fiets zelf ophalen of laten bezorgen. Bij ophalen kun je de fiets eerst zien en controleren en betaal je vaak pas in de winkel en bespaar je op verzendkosten. Bij laten bezorgen zie je de fiets pas nadat je hebt betaald (met uitzondering van verzending onder rembours) en komen er vaak verzendkosten bij.
  6. Let op of de fiets afgemonteerd wordt geleverd zonder extra kosten. Afgemonteerd houdt in dat de remmen, versnellingen en dergelijke zijn afgesteld. Soms moet je nog wel zelf de trappers bevestigen en het stuur rechtzetten.
  7. Sommige webwinkels hebben servicepunten waar je na de koop terecht kunt voor bijvoorbeeld een onderhoudsbeurt of bij schade.

Benieuwd naar de beste elektrische fiets? Bekijk de laatste testresultaten of vergelijk zelf elektrische fietsen.

Nieuwste artikelen