icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Archief Fotocamera's

Hier vind je alle eerder verschenen artikelen binnen Fotocamera's.


2018

11 september 2018

Smartphonecamera of compactcamera?

Is een smartphonecamera net zo goed als een fotocamera? En wat is het verschil tussen beide?

Nieuws | 12 juni 2018

Spiegelreflexcamera’s getest: de Canon EOS 2000D en de 4000D

Canon komt 2 jaar na de introductie van de populaire 1300D met 2 nieuwe instapmodellen. Wij hebben ze getest en zetten de verschillen op een rij.

Eerste indruk | 11 april 2018

Panasonic Lumix DC-TZ200

De Panasonic Lumix DC-TZ200 is de opvolger van de 2 jaar oude TZ100. Met bluetooth, meer zoom, minder lichtsterk. Begin mei hebben we alle testresultaten. Nu alvast een eerste indruk.

16 maart 2018

Welke lens voor welk camerasysteem

Als je serieuzer aan de slag wilt met fotograferen of filmen, kies je een systeemcamera. Elk systeem heeft zo zijn eigen lenzen en andere accessoires die je later kunt kopen. Welke lenzen horen bij welk systeem?

Eerste indruk | 24 januari 2018

Sony DSC-RX0

De Sony RX0 is een GoPro-lookalike camera met een grote beeldsensor en een flink prijskaartje. Voor wie is deze camera geschikt?

2017

20 december 2017

Sd-kaart kopen: waar let je op?

Sd-kaarten zijn er in verschillende soorten en maten. Bedenk vooraf wat voor foto’s en video’s je maakt. En kies daar dan de juiste kaart bij.

18 december 2017

Cameralens kopen: waar let je op?

Bij de aankoop van een cameralens moet je op een hoop dingen letten. Past de lens wel op mijn camera? Wat wil ik met deze lens kunnen? Ga ik naast deze lens nog andere lenzen gebruiken? Wij hebben de belangrijkste keuzes voor je op een rij gezet.

Eerste indruk | 7 december 2017

GoPro Hero 6

Een actioncam is ideaal voor het filmen van buitensporten. Eén van de populairste is de GoPro. Wij namen de proef op de som met de nieuwe GoPro Hero 6.

Eerste indruk | 21 november 2017

Fujifilm Instax Mini 9 en Polaroid OneStep2 i-Type

Twee camera’s waar de foto meteen uit komt rollen als je op de knop drukt. Hoe werkt het en wat zijn de verschillen?

Eerste indruk | 8 november 2017

Adobe Photoshop Elements 2018

Adobe Photoshop Elements 2018 is een programma voor fotobewerking en fotobeheer. Wat is in deze versie veranderd ten opzichte van de vorige?

Eerste indruk | 31 oktober 2017

VTech Kidizoom

De VTech Kidizoom Duo camera voor 3 tot 12 jaar was in 2016 een populair cadeau tijdens de feestdagen. Dit jaar bracht VTech ook de Kidizoom Action Cam 180º uit, voor 5- tot 12-jarigen. Wat zijn de verschillen?

Nieuws | 18 oktober 2017

Chinese camera-app verzamelt onnodig data

Je camera bedienen met je smartphone of foto’s overplaatsen op je mobiel. Dat kan met de camera-app van de fabrikant. Maar zo’n app kan ongewild ook persoonlijke data versturen naar bedrijven.

10 augustus 2017

Zoombereik: van mm naar x

Het zoombereik van een cameralens wordt op verschillende manieren aangeduid. Er staat hoeveel keer zoom hij heeft of er staat een aanduiding in millimeters. We leggen uit hoe dat zit. 

Nieuws | 26 juli 2017

Dekking camera verschilt bij reisverzekeringen

Neem je een prijzige spiegelreflexcamera mee op reis, let dan goed op de maximale vergoeding van je doorlopende reisverzekering. Deze vergoeding varieert voor foto-, film- en videoapparatuur van €300 tot €3500 per persoon.

Eerste indruk | 27 juni 2017

Snapchat Spectacles

Met de Snapchat Spectacles kun je filmpjes opnemen van 10 seconden en deze direct delen via Snapchat op social media. Hoe werkt het en wat vinden wij ervan?

Eerste indruk | 8 juni 2017

Gearbooker: airbnb voor foto- en video

Wie bij een bijzondere gelegenheid een dure camera wil gebruiken, kan terecht bij verschillende verhuurbedrijven voor foto- en videoapparatuur. Of bij Gearbooker, waar het een fluitje van een cent is om ook je eigen spullen te huur aan te bieden.

17 mei 2017

Nikon camera kopen: tips

Nikon heeft verschillende cameraseries, maar het assortiment is niet meer helemaal compleet in vergelijking met andere merken. Wat biedt Nikon behalve spiegelreflexcamera's?

Nieuws | 3 mei 2017

Canon PowerShot G9 X II: nieuwer niet altijd beter

De Canon PowerShot G9 X II is qua naam en uiterlijk nauwelijks te onderscheiden van voorganger Canon PowerShot G9 X. Maar deze nieuwe versie II komt wat minder goed uit onze test.

10 april 2017

Canon fotocamera's

Zoek je een Canon camera? Canon verkoopt al tientallen jaren fotocamera’s en heeft een grote naam in de markt. Wat voor camera’s van Canon zijn er te koop?

30 maart 2017

Camera's met bluetooth

In navolging van Nikon komen er meer camera's met niet alleen wifi, maar ook bluetooth. Voor wie gemaakte foto's meteen op z'n smartphone of tablet wil kunnen bekijken en delen, kan het een uitkomst zijn.


Zoek binnen de website

Vul een zoekterm in