icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Bespaar met het Energiecollectief |

Schrijf je nu in

Energiecollectief icon

Archief Fotocamera's

Hier vind je alle eerder verschenen artikelen binnen Fotocamera's.


2017

Eerste indruk | 8 november 2017

Adobe Photoshop Elements 2018

Adobe Photoshop Elements 2018 is een programma voor fotobewerking en fotobeheer. Wat is in deze versie veranderd ten opzichte van de vorige?

Eerste indruk | 31 oktober 2017

VTech Kidizoom

De VTech Kidizoom Duo camera voor 3 tot 12 jaar was in 2016 een populair cadeau tijdens de feestdagen. Dit jaar bracht VTech ook de Kidizoom Action Cam 180º uit, voor 5- tot 12-jarigen. Wat zijn de verschillen?

Nieuws | 18 oktober 2017

Chinese camera-app verzamelt onnodig data

Je camera bedienen met je smartphone of foto’s overplaatsen op je mobiel. Dat kan met de camera-app van de fabrikant. Maar zo’n app kan ongewild ook persoonlijke data versturen naar bedrijven.

10 augustus 2017

Zoom en millimeters

Er is iets lastig aan de millimeterwaarden die op de lens en in de naam van de lens staan. We leggen uit hoe dat zit en waarom het belangrijk is.

Nieuws | 26 juli 2017

Dekking camera verschilt bij reisverzekeringen

Neem je een prijzige spiegelreflexcamera mee op reis, let dan goed op de maximale vergoeding van je doorlopende reisverzekering. Deze vergoeding varieert voor foto-, film- en videoapparatuur van €300 tot €3500 per persoon.

5 juli 2017

Goedkope lenzen voor je fotocamera

Voor je systeemcamera of spiegelreflex heb je mogelijk alleen de meegeleverde lens. Wat wordt je volgende lens?

Eerste indruk | 27 juni 2017

Snapchat Spectacles

Met de Snapchat Spectacles kun je filmpjes opnemen van 10 seconden en deze direct delen via Snapchat op social media. Hoe werkt het en wat vinden wij ervan?

Eerste indruk | 8 juni 2017

Gearbooker: airbnb voor foto- en video

Wie bij een bijzondere gelegenheid een dure camera wil gebruiken, kan terecht bij verschillende verhuurbedrijven voor foto- en videoapparatuur. Of bij Gearbooker, waar het een fluitje van een cent is om ook je eigen spullen te huur aan te bieden.

17 mei 2017

Nikon camera kopen: tips

Nikon heeft verschillende cameraseries, maar het assortiment is niet meer helemaal compleet in vergelijking met andere merken. Wat biedt Nikon behalve spiegelreflexcamera's?

Nieuws | 3 mei 2017

Canon PowerShot G9 X II: nieuwer niet altijd beter

De Canon PowerShot G9 X II is qua naam en uiterlijk nauwelijks te onderscheiden van voorganger Canon PowerShot G9 X. Maar deze nieuwe versie II komt wat minder goed uit onze test.

10 april 2017

Canon fotocamera's

Zoek je een Canon camera? Canon verkoopt al tientallen jaren fotocamera’s en heeft een grote naam in de markt. Wat voor camera’s van Canon zijn er te koop?

30 maart 2017

Camera's met bluetooth

In navolging van Nikon komen er meer camera's met niet alleen wifi, maar ook bluetooth. Voor wie gemaakte foto's meteen op z'n smartphone of tablet wil kunnen bekijken en delen, kan het een uitkomst zijn.

27 maart 2017

Sony camera kopen: tips

Sony maakt allerlei verschillende elektronicaproducten, en heeft ook een groot aanbod aan fotocamera's. Wat zijn de kenmerken van Sony en welke camera's hebben wij getest?

27 maart 2017

Panasonic Lumix camera kopen: tips

Zoek je een Panasonic camera? Panasonic doet met de 'Lumix' camera's niet onder aan grote merken als Canon en Nikon.

Nieuws | 22 februari 2017

Vergelijk voorbeeldfoto's per camera

Van elke geteste camera vind je nu in onze cameravergelijker 4 foto's die we met de camera maakten tijdens de test. Zo kun je zelf de verschillen tussen de camera's een beetje beoordelen. 

16 februari 2017

De beste vlogcamera

Steeds meer mensen gebruiken fotocamera’s om mee te vloggen. De eisen van een goede vlogcamera zijn anders dan die van een camera om foto’s mee te maken. Waar moet je op letten?

Nieuws | 26 januari 2017

Canon EOS M5 versus Yi M1: wereld van verschil

In onze test van januari bekeken we een systeemcamera uit een Chinese webshop. Wij waren benieuwd of deze camera kan opboksen tegen de camera’s die hier in de winkels te koop zijn.

Eerste indruk | 11 januari 2017

Adobe Photoshop Elements 15

Adobe Photoshop Elements 15 is een fotobewerkings- en fotobeheerprogramma. Wat is er in deze versie anders dan in de vorige versie?

2016

Eerste indruk | 14 december 2016

Google Fotoscan

Oude foto’s inscannen kost veel tijd. Google speelt daar slim op in met de app Fotoscan. Je kunt razendsnel een digitale versie maken van een oude foto. 

21 november 2016

Kleine scherptediepte met compactcamera

De mooiste portretten maak je met een camera die met een kleine scherptediepte kan fotograferen. Ook met sommige compactcamera's kun je een beetje spelen met dit effect.


Zoek binnen de website

Vul een zoekterm in