icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Archief Elektrische fietsen

Hier vind je alle eerder verschenen artikelen binnen Elektrische fietsen.


2022

29 september 2022
29 september 2022
8 september 2022

Hoe milieuvriendelijk is een e-bike?

Hoe milieuvriendelijk is de elektrische fiets? Als je de scooter of auto laat staan is de e-bike een duurzamere keuze. Kies wel de juiste accu en een merk dat lang meegaat.

Test | 29 april 2022

Urban e-bikes test: Ampler Curt, Cowboy 3, VanMoof S3

Urban bikes hebben een minimalistisch ontwerp. Het zijn e-bikes die vaak vanwege hun looks en de gadgets worden gekocht. In vergelijking met meer standaard e-bikes, lever je op andere punten weer in. We vergelijken er drie.

Test | 11 maart 2022

Elektrische fietsen: de beste merken

Wij testen ieder jaar honderden e-bikes. Maar daarnaast hebben we ook duizenden gebruikersreviews van e-bikes in ons tevredenheidsonderzoek. Bekijk welke merken e-bikes consumenten als beste beoordelen.

2021

1 mei 2021

E-bikes: type frame kiezen en framemaat bepalen

Bij het kiezen van een fiets speelt het frametype en de positie van de accu een rol. Maar welke opties zijn er? Ook leggen we uit hoe je de framemaat van je e-bike bepaalt.

2020

Nieuws | 23 december 2020

E-bikes meer in trek in coronaperiode

De afgelopen 12 maanden hebben consumenten meer en voor meer geld elektrische fietsen (e-bikes) gekocht. Ook werden meer aanvullende diensten afgesloten, zoals een verzekering.

12 mei 2020

Private lease elektrische fiets: voordelen en nadelen

Een elektrische fiets leasen heeft diverse voordelen. Vaste kosten en geen zorgen over afschrijving, verzekering, onderhoud en reparatie. Nadelen: kostenplaatje en de modelkeuze.

Test | 29 april 2020

Goedkoopste fietsenwinkel: prijspeiling

Bij welke fietsenwinkel ben je gemiddeld het goedkoopst uit?

24 april 2020

Fietsnavigatie

Een fietsnavigatiesysteem of fietsnavigatie-app helpt je bij het vinden van leuke fietsroutes. En ze zorgen ervoor dat je niet verdwaalt. We probeerden beide uit.

30 maart 2020

2019

Eerste indruk | 16 augustus 2019

Watt Electric Male

De relatief betaalbare e-bikes van Watt herken je bijna niet meer als elektrische fiets. Maar zijn ze ook goed?

20 juni 2019

Versnellingen en ketting van een elektrische fiets

Kies je voor een naafversnelling of sportievere derailleurversnelling? Wil je meer comfort met traploze of automatische versnellingen? En is riemaandrijving in plaats van een ketting nuttig?

Nieuws | 11 juni 2019

Bakfietsen leasen via E-bike collectief

De Consumentenbond breidt het assortiment e-bikes in zijn lease-collectief flink uit. Consumenten kunnen nu ook bakfietsen leasen. En binnenkort speed pedelecs.

25 april 2019

Goedkope elektrische fiets

Zijn goedkope elektrische fietsen net zo goed als hun duurdere soortgenoten? Nee, maar soms volstaan ze. Bedenk wel dat de duurzaamheid waarschijnlijk minder is. Wij geven koopadvies.

26 februari 2019

2018

9 oktober 2018

Technologie tegen fietsdiefstal

In het kat-en-muisspel met het dievengilde zet de fietsbranche in op nieuwe technologieën als gps, digitale sloten en ‘the internet of things’.

Nieuws | 12 juli 2018

Tegen verplichte WA-verzekering e-bikes

De Europese commissie wilde een WA-verzekering voor e-bikes invoeren. De Consumentenbond heeft in Brussel laten weten het niet eens te zijn met dit voorstel.


Zoek binnen de website

Vul een zoekterm in