icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Archief Elektrische fietsen

Hier vind je alle eerder verschenen artikelen binnen Elektrische fietsen.


2017

Eerste indruk | 22 november 2017

Copenhagen Wheel

Je gewone fiets ombouwen naar een e-bike? Dat kan met goedkope inbouwsetjes met discutabel resultaat. Wil je een topproduct, kijk dan naar het Copenhagen Wheel: erg goed, maar wel erg duur.

25 augustus 2017

Extra kosten bij fietsen en e-bikes

Koop je een fiets of e-bike dan kun je verrast worden door bijkomende kosten, zoals kosten voor het rijklaar maken of afleveren.

Nieuws | 23 augustus 2017

Verzekeraars enthousiast over e-bikes met gps

Gps-trackers helpen het voorkomen van diefstal en het terugvinden van gestolen e-bikes. Dit kan leiden tot lagere verzekeringspremies, blijkt uit een rondgang van de Consumentenbond langs verzekeraars.

Nieuws | 15 juni 2017

Testrapport Amslod Croft verwijderd

In juni 2017 publiceerden we de testresultaten van de Amslod Croft. Nu blijkt dat er iets in de software van de fiets verkeerd was afgesteld, daarom is het resultaat nu uit de test gehaald.

Nieuws | 23 mei 2017

Nieuwe Beste Koop e-bikes

In de Consumentengids van mei staat de Sparta F7E nog als Beste Koop te boek. We hebben nu meer testresultaten binnen en er is een nieuwe Beste Koop.

Nieuws | 25 april 2017

Eenvoudig tot €700 besparen op aankoop fiets

Consumenten die een fiets kopen kunnen €50 tot €700 goedkoper uit zijn als zij online goed prijzen vergelijken, blijkt uit een prijspeiling van de Consumentenbond. Bij de populairste merken besparen consumenten gemiddeld €350.

6 april 2017

Fietsroute apps

Ideeën opdoen voor een fietsroute of voorkomen dat je verdwaalt: er zijn talloze fietsroute apps die je hier prima bij kunnen helpen. Volgens gebruikers zijn dit de beste 5.

Nieuws | 20 maart 2017

Fors minder aangiftes fietsdiefstal

Het aantal aangiftes van fietsendiefstal is in 2016 fors gedaald. In totaal stapten 96.507 gedupeerden naar de politie, bijna 10% minder dan in 2015.

Nieuws | 26 januari 2017

Gestolen e-bike traceren en terugkrijgen

Find Recover & Insure Service (FRIS) is een nieuwe dienst, die het mogelijk maakt een gestolen e-bike te traceren én terug te laten bezorgen bij de rechtmatige eigenaar.

Nieuws | 16 januari 2017

Hoge bijtelling voor leasefiets

Een zakelijk geleasde e-bike of speed pedelec kan een hogere bijtelling hebben dan een leaseauto. De RAI Vereniging, de overkoepelende organisatie van de fietsenbranche, gaat proberen dit te veranderen.

2016

Eerste indruk | 13 december 2016

Nieuwe Gazelle e-bikes voor 2017

De Nederlandse fietsenfabrikant Gazelle presenteerde enkele nieuwe e-bikes voor het seizoen 2017. Wij bekeken 4 verschillende e-bikes uit de 'Orange-lijn'.

14 november 2016

Klacht voorleggen aan Geschillencommissie

Heb je een verkoper in gebreke gesteld per brief en na 4 weken nog geen reactie ontvangen? Of is je klacht niet naar tevredenheid afgehandeld? Dan kun je je klacht voorleggen aan de Geschillencommissie.

31 oktober 2016

Aanbetaling voor elektrische fiets gedaan, winkel failliet gegaan

Heb je een product besteld en aanbetaald bij een bedrijf dat failliet is gegaan? Neem contact op met de curator en meld je als schuldeiser. Heb je wel besteld maar nog niet betaald, stel dan de betaling uit.

31 oktober 2016

Levertijd van elektrische fiets

Als je iets hebt gekocht en je hebt een levertijd afgesproken, moet de leverancier zich aan deze afspraak houden. Weet wat zijn plichten en jouw rechten zijn als de levertijd wordt overschreden.

31 oktober 2016

Garantie op elektrische fiets zonder kassabon

Een kassabon is niet altijd nodig. Je moet wel kunnen bewijzen dat je de elektrische fiets in de betreffende winkel hebt gekocht, bijvoorbeeld door een bankafschrift of door een verklaring van een winkelmedewerker.

Test | 26 september 2016

Test vouwfietsen

De Consumentenbond testte 6 vouwfietsen. Welke is het handigst opvouwbaar en op welke kun je ook een langere fietstocht maken?

7 september 2016

Accu van een elektrische fiets

De accu van een elektrische fiets bepaalt hoever je kunt fietsen. Bedenk dus goed waarvoor je de fiets wilt gebruiken.

7 september 2016

Elektrische bakfiets

Elektrische ondersteuning vergroot het gebruiksgemak van je zware bakfiets. Waar moet je op letten als je een elektrische bakfiets koopt?

31 augustus 2016

Actieradius elektrische fiets

De actieradius is de afstand die je kunt fietsen op een volle accu, dus hoever je van huis kunt zonder tussentijds op te laden.

29 augustus 2016

Motor elektrische fiets

Als we het over de motor van een elektrische fiets hebben, bedoelen we eigenlijk het systeem van motor, accu en regelunit. Kies jij voor een een middenmotor, voorwielmotor of achterwielmotor? 


Zoek binnen de website

Vul een zoekterm in