icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Over onze test en dienstverlening

Met behulp van onze vergelijker is het mogelijk om een energieleverancier te kiezen die bij jouw wensen aansluit. Heb je een keuze gemaakt? Dan kun je direct overstappen. Op deze pagina leggen wij uit hoe de vergelijker werkt. Ook leggen we uit hoe de testresultaten tot stand zijn gekomen.

Peter van der Wilt

Peter van der Wilt , Expert Energie Bijgewerkt op:19 januari 2018

energie-vergelijker

Prijsvergelijking 

De Consumentenbond test energieleveranciers op prijsniveau. Voor het up-to-date houden van de Energievergelijker werkt de Consumentenbond samen met Pricewise. Pricewise heeft contact met de energieleveranciers en verzamelt voor ons de specificaties en tarieven. Geen enkele energieleverancier heeft een direct of indirect belang in de Energievergelijker. Met de Energievergelijker van de Consumentenbond vergelijk je dus onafhankelijk de energieprijzen.

Bekijk welke energieleveranciers als Beste uit de Test komen of vergelijk alle energieleveranciers.

Duurzaamheid

Van 30 leveranciers testten wij de duurzaamheid:

  • Met welke bronnen produceren zij stroom of hoe kopen zij hun stroom in?
  • Welke samenstelling heeft de stroom die zij aan eindverbruikers verkopen?
  • Hoe groen zijn hun investeringen?

Onderzoeksbureau CE verzamelde de gegevens. Samen met Natuur & Milieu, Greenpeace en Wise maakten wij een beoordeling  van de duurzaamheid.

Benieuwd naar de uitslag van de test van energieleveranciers? En wil je direct zien wat de goedkoopste energieleverancier voor jou is? Vergelijk de prijzen van de energieleveranciers zelf en stap meteen over met de Energievergelijker.

Predicaten

De Consumentenbond test producten en diensten en geeft die vervolgens een testoordeel mee. Naast dat testoordeel wordt ook een richtprijs van een product of dienst bepaald. Op basis daarvan wordt de prijs/kwaliteitverhouding berekend en kan een getest product of een dienst binnen zijn groep of categorie een predicaat meekrijgen. Bedrijven mogen onder heldere voorwaarden een licentie predicaten nemen op het uitgedeelde predicaat, zodat ze het logo in hun reclame-uitingen kunnen gebruiken. Voor energieleveranciers is er het predikaat 'groenste stroom'.

Bekijk de beste energieleverancier Vergelijk alle energieleveranciers

Artikelen binnen Keuzeadvies

Alle artikelen

Over onze predicaten

Beste uit de Test
Deze producten hebben de beste kwaliteit.

Beste Koop
Deze producten hebben een goede prijs-kwaliteitverhouding bij de door ons genoemde richtprijs.

Afrader
Deze producten hebben een slechte kwaliteit.

Lees meer over onze predicaten.

Hoe wij testen - Predicatenuitleg