icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Buitenlandse webshops: bestrijdingsmiddelen

Bestrijdingsmiddelen of biociden koop je makkelijk via buitenlandse webwinkels. Het kan zijn dat je een product koopt met een samenstelling die in Europa verboden is.
Lauri Ten Grotenhuis

Lauri Ten Grotenhuis , Expert Woning & Huishouden Gepubliceerd op: 21 januari 2022

Wat is het probleem?

Het kan zijn dat je een product koopt met een samenstelling die in Europa verboden is. Bestrijdingsmiddelen en biociden moeten voldoen aan Europese regels. Deze zijn opgesteld om het milieu en de gezondheid van mensen en dieren te beschermen.

We kochten 2 onkruidverdelgers via Amazon.com en Fruugo,com. De middelen hadden geen goedkeuringsnummer voor Nederland of de Europese Unie. En ze stonden niet in de database met goedgekeurde biociden. Ook waren de gebruiksinstructies niet in het Nederlands. Tewijl het bij dit soort producten wel erg belangrijk is dat je ze goed gebruikt. 

Wat kun je doen?

Koop alleen bestrijdingsmiddelen met een goedkeuringsnummer voor Nederland of de Europese Unie. En controleer of de producten een Nederlands gebruiksinstructie hebben. Op de website van het CTGB staat welke producten in Nederland zijn toegestaan. 

Schrijf je in voor onze gratis e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
In onze privacyverklaring lees je hoe we omgaan met je persoonsgegevens en e-mails voor je personaliseren. Afmelden kan altijd.
Artikelen binnen Online kopen

Nieuw & interessant

 • winkelstraat leeg
  8 nov.

  Nepaanbiedingen

  Om nepaanbiedingen tegen te gaan komt er een nieuwe wet. Wij zochten uit of winkels zich al aan de nieuwe wetgeving houden. Dat doen ze lang niet allemaal. En een aantal winkels was zelfs niet op de hoogte van de nieuwe wetgeving.
 • nutrischore-supermarkt
  Test | 14 okt.

  Goedkope basisboodschappen

  Bij welke supermarkt ben je het voordeligst uit met huismerken en budgetmerken van basisboodschappen?
 • rookmelder
  19 mei.

  Buitenlandse webshops: onveilige koolmonoxide- en rookmelders

  Wie een koolmonoxide- of rookmelder koopt moet er op kunnen vertrouwen dat deze op het juiste moment afgaat. Melders van buitenlandse webwinkels kunnen het hierin laten afweten.
 • Tinder-schendt-privacy-gebruikers
  Nieuws | 8 feb.

  Tinder discrimineert op basis van leeftijd

  Datingapp Tinder discrimineert op basis van leeftijd. Dat blijkt uit onderzoek van wereldconsumentenorganisatie Consumers International in 6 landen. Sommige gebruikers van de app betalen bijna 6 keer zoveel voor dezelfde dienst als anderen.