icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Buitenlandse webshops: bestrijdingsmiddelen

Bestrijdingsmiddelen of biociden koop je makkelijk via buitenlandse webwinkels. Het kan zijn dat je een product koopt met een samenstelling die in Europa verboden is.
Lauri ten Grotenhuis_S

Lauri ten Grotenhuis   Expert Woning & HuishoudenGepubliceerd op:21 januari 2022

Wat is het probleem?

Het kan zijn dat je een product koopt met een samenstelling die in Europa verboden is. Bestrijdingsmiddelen en biociden moeten voldoen aan Europese regels. Deze zijn opgesteld om het milieu en de gezondheid van mensen en dieren te beschermen.

We kochten 2 onkruidverdelgers via Amazon.com en Fruugo,com. De middelen hadden geen goedkeuringsnummer voor Nederland of de Europese Unie. En ze stonden niet in de database met goedgekeurde biociden. Ook waren de gebruiksinstructies niet in het Nederlands. Tewijl het bij dit soort producten wel erg belangrijk is dat je ze goed gebruikt. 

Wat kun je doen?

Koop alleen bestrijdingsmiddelen met een goedkeuringsnummer voor Nederland of de Europese Unie. En controleer of de producten een Nederlands gebruiksinstructie hebben. Op de website van het CTGB staat welke producten in Nederland zijn toegestaan. 

Schrijf je in voor onze gratis e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
In onze privacyverklaring lees je hoe we omgaan met je persoonsgegevens en e-mails voor je personaliseren. Afmelden kan altijd.

Nieuw & interessant

 • privacytest-sociale-netwerken
  7 mrt.

  Nieuwe regels moeten online platforms veiliger maken

  Onlineplatforms moeten beter omgaan met jouw meldingen over illegale zaken op het platform. Zij moeten vanaf nu voldoen aan de Digital Services Act (DSA).
 • Achteraf-betalen-via-klarna-en-riverty
  22 feb.

  Webwinkels zonder achteraf betalen

  Koop je iets online, dan moet je de optie krijgen om minstens de helft van het aankoopbedrag pas bij levering te betalen. Toch blijkt dat achteraf betalen bij een kwart van de onderzochte webwinkels niet mogelijk is.
 • bol-com
  14 dec.

  Webwinkels verplichten account onnodig

  Bij 20 van de 100 grootste webwinkels is een gebruikersaccount verplicht voor elke klant, terwijl we daar geen goede reden voor zien. Het gaat om de grootste webshops. De accountdwang is irritant en niet zonder gevaar.
 • Problemen met achteraf betalen via Klarna en Riverty
  Nieuws | 24 nov.

  Problemen met achteraf betalen via Klarna en Riverty

  De Consumentenbond krijgt meldingen van consumenten die problemen ondervinden na het achteraf betalen van rekeningen via betaaldiensten Klarna en Riverty. De Consumentenbond heeft de betaaldiensten aangesproken.