icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Ga naar hoofdinhoud

Buitenlandse webshops: bestrijdingsmiddelen

Bestrijdingsmiddelen of biociden koop je makkelijk via buitenlandse webwinkels. Het kan zijn dat je een product koopt met een samenstelling die in Europa verboden is.
Lauri ten Grotenhuis_S

Lauri ten Grotenhuis     Expert Woning & Huishouden Gepubliceerd op: 21 januari 2022

Wat is het probleem?

Het kan zijn dat je een product koopt met een samenstelling die in Europa verboden is. Bestrijdingsmiddelen en biociden moeten voldoen aan Europese regels. Deze zijn opgesteld om het milieu en de gezondheid van mensen en dieren te beschermen.

We kochten 2 onkruidverdelgers via Amazon.com en Fruugo,com. De middelen hadden geen goedkeuringsnummer voor Nederland of de Europese Unie. En ze stonden niet in de database met goedgekeurde biociden. Ook waren de gebruiksinstructies niet in het Nederlands. Tewijl het bij dit soort producten wel erg belangrijk is dat je ze goed gebruikt. 

Wat kun je doen?

Koop alleen bestrijdingsmiddelen met een goedkeuringsnummer voor Nederland of de Europese Unie. En controleer of de producten een Nederlands gebruiksinstructie hebben. Op de website van het CTGB staat welke producten in Nederland zijn toegestaan. 

Schrijf je in voor onze gratis e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
In onze privacyverklaring lees je hoe we omgaan met je persoonsgegevens en e-mails voor je personaliseren. Afmelden kan altijd.

Nieuw & interessant

  • verloren-pakketje
    Nieuws | 26 apr.

    Pakketbezorgers nog altijd veelvuldig in de fout

    Pakketbezorgers gaan nog altijd veelvuldig in de fout. Dat blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond. Bij 1 op de 3 consumenten ging er afgelopen jaar iets mis. Vooral bij de kleinere pakketbezorgers is een flinke stijging van het aantal klachten te zien.
  • Pakket achterlaten bij deur v2
    Test | 25 apr.

    Test problemen bij pakketbezorging

    Tijdens de coronaperiode kregen we op Klachtenkompas veel klachten over pakketbezorging. Zijn er inmiddels minder problemen? We vroegen het aan ruim 20.000 panelleden en analyseerden de klachten.
  • Fouten kassabon
    Nieuws | 25 apr.

    Consumentenbond stelt supermarkten aansprakelijk voor foute kassabonnen

    Er staan nog steeds fouten op de kassabonnen van Albert Heijn, Jumbo en Plus. Dit blijkt uit nieuw onderzoek van de Consumentenbond. De Consumentenbond stelt de supermarkten nu aansprakelijk voor de foute prijzen aan de kassa’s.
  • krimpflatie
    Nieuws | 28 feb.

    Krimpflatie grote ergernis onder consumenten

    Consumenten ergeren zich enorm aan stiekeme prijsstijgingen. Dat blijkt uit de meldingen die de Consumentenbond ontving op zijn meldpunt Eerlijk. Van de ruim 1500 meldingen gingen er 900 over krimpflatie. Daarbij zit er minder in een verpakking, maar daalt de prijs niet mee.