icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Ga naar hoofdinhoud

Kopen bij Chinese webwinkels: Waar op letten?

Bestellen bij Chinese webwinkels heeft de afgelopen jaren een flinke vlucht genomen. Sites als AliExpress en Wish zijn erg populair. Gek is dat niet want de prijzen zijn erg laag en het assortiment is enorm. Waar moet je op letten als je gaat winkelen?
evelien mansens

Evelien Mansens , Expert Wonen & Leven Bijgewerkt op: 25 januari 2022

2672 CB Tips webwinkelen in china

Onderzoek Consumentenbond Panel

We hebben in 2021 aan ruim 10.000 leden van ons Consumentenbond Panel gevraagd wat hun ervaringen zijn met shoppen bij buitenlandse webwinkels. 32% heeft er wel eens iets besteld. AliExpress is favoriet: 61% heeft er in het afgelopen jaar iets gekocht. Wish is ook bekend, maar er wordt minder vaak besteld (16%). Andere Chinese webwinkels zoals Shein, Banggood, Lightinthebox, Alibaba en Dennisdeal zijn minder populair. Onze panelleden bestellen vooral accessoires voor elektronica (38%). Zoals laders, kabeltjes en telefoonhoesjes. Hobby-artikelen (23%) en kleding en schoenen (21%) zijn ook populair.

Waar moet je op letten als je gaat winkelen bij een Chinese webshop?

Schrijf je in voor onze gratis e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
In onze privacyverklaring lees je hoe we omgaan met je persoonsgegevens en e-mails voor je personaliseren. Afmelden kan altijd.
Artikelen binnen Online kopen

Nieuw & interessant

 • online-winkelen
  Nieuws | 19 jan.

  Consumentenbond waarschuwt voor webwinkel ByZaaza

  De Consumentenbond waarschuwt voor webwinkel ByZaaza. Aanleiding zijn de tientallen klachten die de Consumentenbond in korte tijd over het bedrijf ontving en de honderden klachten van ontevreden klanten op Trustpilot.
 • nepwebshop-veilig-internet
  14 dec.

  Professionele nepshops met luxe artikelen

  Internetcriminelen zijn regelmatig actief met ‘nepshops’, vaak met aanbiedingen van populaire elektronica en gadgets. Als je oplet kun je ze herkennen.
 • Artikel_incassomaatregelen
  Nieuws | 13 dec.

  Verdubbeling schade door nepshops

  De politie meldt dat in 2022 het aantal aangiften over malafide webwinkels licht is gedaald ten opzichte van 2021. De schade per gedupeerde verdubbelde echter van €156 naar €347.
 • winkelstraat leeg
  8 nov.

  Nepaanbiedingen

  Om nepaanbiedingen tegen te gaan komt er een nieuwe wet. Wij zochten uit of winkels zich al aan de nieuwe wetgeving houden. Dat doen ze lang niet allemaal. En een aantal winkels was zelfs niet op de hoogte van de nieuwe wetgeving.