icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Kopen bij Chinese webwinkels: Waar op letten?

Bestellen bij Chinese webwinkels heeft de afgelopen jaren een flinke vlucht genomen. Sites als AliExpress en Wish zijn erg populair. Gek is dat niet want de prijzen zijn erg laag en het assortiment is enorm. Waar moet je op letten als je gaat winkelen?
evelien mansens

Evelien Mansens   Expert Wonen & LevenBijgewerkt op:25 januari 2022

2672 CB Tips webwinkelen in china

Onderzoek Consumentenbond Panel

We hebben in 2021 aan ruim 10.000 leden van ons Consumentenbond Panel gevraagd wat hun ervaringen zijn met shoppen bij buitenlandse webwinkels. 32% heeft er wel eens iets besteld. AliExpress is favoriet: 61% heeft er in het afgelopen jaar iets gekocht. Wish is ook bekend, maar er wordt minder vaak besteld (16%). Andere Chinese webwinkels zoals Shein, Banggood, Lightinthebox, Alibaba en Dennisdeal zijn minder populair. Onze panelleden bestellen vooral accessoires voor elektronica (38%). Zoals laders, kabeltjes en telefoonhoesjes. Hobby-artikelen (23%) en kleding en schoenen (21%) zijn ook populair.

Waar moet je op letten als je gaat winkelen bij een Chinese webshop?

Schrijf je in voor onze gratis e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
In onze privacyverklaring lees je hoe we omgaan met je persoonsgegevens en e-mails voor je personaliseren. Afmelden kan altijd.

Nieuw & interessant

 • privacytest-sociale-netwerken
  7 mrt.

  Nieuwe regels moeten online platforms veiliger maken

  Onlineplatforms moeten beter omgaan met jouw meldingen over illegale zaken op het platform. Zij moeten vanaf nu voldoen aan de Digital Services Act (DSA).
 • Achteraf-betalen-via-klarna-en-riverty
  22 feb.

  Webwinkels zonder achteraf betalen

  Koop je iets online, dan moet je de optie krijgen om minstens de helft van het aankoopbedrag pas bij levering te betalen. Toch blijkt dat achteraf betalen bij een kwart van de onderzochte webwinkels niet mogelijk is.
 • bol-com
  14 dec.

  Webwinkels verplichten account onnodig

  Bij 20 van de 100 grootste webwinkels is een gebruikersaccount verplicht voor elke klant, terwijl we daar geen goede reden voor zien. Het gaat om de grootste webshops. De accountdwang is irritant en niet zonder gevaar.
 • Problemen met achteraf betalen via Klarna en Riverty
  Nieuws | 24 nov.

  Problemen met achteraf betalen via Klarna en Riverty

  De Consumentenbond krijgt meldingen van consumenten die problemen ondervinden na het achteraf betalen van rekeningen via betaaldiensten Klarna en Riverty. De Consumentenbond heeft de betaaldiensten aangesproken.