icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Test vouwfietsen

Test
|
De Consumentenbond testte 6 vouwfietsen. Die zijn er tegenwoordig niet alleen voor de treinende forens, maar ook voor de recreant. Welke is het handigst opvouwbaar en op welke kun je ook een langere fietstocht maken?
Ronald Kamp_S

Ronald Kamp   Expert elektrische fietsenGepubliceerd op:26 september 2016

Let op!
Je kijkt naar een test van wat langer geleden. De uitslag van de test kan inmiddels verouderd zijn.
vouwfiets-in-trein

vouwfiets-Brompton-1Dé plek waar je de vouwfiets tegenkomt, is het balkon in de trein. Maar ook daarbuiten zie je ze steeds meer. In de caravan of op de boot, om even een boodschap te doen of een fietstochtje te maken. Een normale toerfiets of e-bike kan alleen op de fietsendrager mee, een vouwfiets past in de achterbak van de auto.

Alle geteste fietsen zijn beoordeeld op onder meer in- en uitvouwgemak, gewicht en tilgemak, rijeigenschappen en comfort op slecht wegdek. In de complete test van vouwfietsen lees je de testresultaten.

Slijtage, stijfheid en stuurgedrag

De vouwfietsen zijn behalve door het panel ook in het laboratorium getest. Daar is vooral veel aandacht besteed aan de verbindingen. Die zijn aan slijtage onderhevig. Als daar slijtvaste materialen zijn gebruikt, of gekozen is voor demontabele busjes en pennen, scoort de fiets goed op de constructie. Ook zijn de stuureigenschappen en de stijfheid van de constructie onderzocht. Vooral 1 fiets valt hier tegen.

Benieuwd naar de testresultaten?

Word lid en krijg direct toegang tot alle testresultaten van onze experts.

Probeer 7 dagen gratis

Heb je al het juiste lidmaatschap? Log dan in

Arrow_Blue