icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

Consumentenbond.nl

Inloggen

Vul een geldig e-mailadres in

Vul een wachtwoord in

Over de Energievergelijker

Het is mogelijk om in onze vergelijker diverse aanbieders met elkaar te vergelijken. Maar waarin verschilt onze vergelijker met anderen? En waar kan ik terecht als ik een klacht heb? Wij beantwoorden deze vragen en meer.

Peter van der Wilt

Peter van der Wilt , Expert Energie Bijgewerkt op:15 augustus 2019


Waarom heeft de Consumentenbond de Energievergelijker opgezet?

Vergelijken van verschillende energieleveranciers is niet altijd eenvoudig. Je kunt de leveranciers vergelijken op energieprijzen, klantvriendelijkheid en duurzaamheid. Om dit vergelijken makkelijker te maken hebben wij de Energievergelijker voor je opgezet.

Heb je in onze vergelijker energieprijzen en/of de duurzaamheid van verschillende energieleveranciers vergeleken? Dan kun je direct eenvoudig overstappen naar een nieuwe energieleverancier.

Bekijk welke energieleverancier het voordeligst voor je is en stap meteen over.

Waarin verschilt de Energievergelijker van andere energievergelijkers?

Om een goede afweging te maken kun je niet alleen energieprijzen vergelijken. Je ziet ook welk rapportcijfer de energieleveranciers van ons panel krijgen voor duurzaamheid. Wij onderzoeken zelf de duurzaamheid van leveranciers en de verschillende contracten. Hierin onderscheidt de Energievergelijker zich van andere energievergelijkers.

Is de Energievergelijker alleen voor leden van de Consumentenbond?

Zowel leden als niet-leden kunnen overstappen met de Energievergelijker van de Consumentenbond. Iedereen kan dus energieprijzen vergelijken en meteen overstappen via deze website. Vergelijk energieprijzen en stap over.

Waar kan ik terecht als ik een klacht heb?

Consumenten die zijn overgestapt met de overstapservice energie van de Consumentenbond kunnen voor vragen of klachten bellen met een speciaal telefoonnummer van de Consumentenbond: 088 - 6699088 (€0,04 p/m). Zij worden direct geholpen.

Is de Energievergelijker van de Consumentenbond zelf?

Voor het up-to-date houden van de Energievergelijker werkt de Consumentenbond samen met Pricewise. Pricewise heeft contact met de energieleveranciers en verzamelt voor ons de specificaties en tarieven. Geen enkele energieleverancier heeft een direct of indirect belang in de Energievergelijker. Met de Energievergelijker van de Consumentenbond vergelijk je dus onafhankelijk de energieprijzen.

Verdient de Consumentenbond aan mijn overstap?

De Consumentenbond ontvangt €14,- per overstapper. De inkomsten worden onder meer gebruikt voor het uitvoeren van het kwaliteitsonderzoek naar energieleveranciers. Ook wordt het gebruikt voor het in stand houden en doorontwikkelen van de Energievergelijker.

Hoe recent zijn de gegevens van de Energievergelijker?

In de Energievergelijker worden veranderingen van energieproducten en tarieven dagelijks bijgehouden. Je kunt dus altijd 100% actuele energieprijzen vergelijken.