icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Telefonische verkoop

Telemarketing is niet wettelijk verboden. Wel moeten bedrijven zich bekendmaken, aangeven met welk doel ze bellen en wijzen op de mogelijkheid om je af te melden. Lees hier wat je zelf kunt ondernemen om ongewenste telefoontjes tegen te gaan.

bel-me-niet-register-telefonische-verkoop

Hoe kun je je afmelden?

Wie niet gediend is van telemarketing kan zich gratis inschrijven bij het Bel-me-niet Register via 0900 - 666 1000 of bel-me-niet.nl. Bedrijven mogen nummers die in het register staan niet bellen. De inschrijving gaat per telefoonnummer (vast of mobiel), is na maximaal 6 weken effectief en blijft geldig tot wederopzegging.

Wat kun je doen als afmelden niet helpt?

Een inschrijving bij het Bel-me-niet Register houdt veel bedrijven bij je weg. Maar bedrijven mogen wel mensen bellen die klant zijn of zijn geweest. Ook door die bedrijven niet meer gebeld worden?  Maak dan gebruik van ‘het recht van verzet’. Het bedrijf moet je dan direct, gratis en zonder gedoe uit alle bellijsten verwijderen.

Tips

  • Een telefonische verkoper kan je niet verplichten eerst een bandje af te luisteren over het recht van verzet en het Bel-me-niet Register. Als je tijdens het gesprek aangeeft dat je gebruik maakt van het recht van verzet en niet meer gebeld wilt worden, dan is de telefonische verkoper verplicht dat verzoek direct te verwerken.
  • Mocht je ondanks dit alles toch nog worden benaderd, dan kun je een klacht indienen via Consuwijzer of 088 - 070 70 70 bellen.

Vind jij het ook belangrijk dat wij opkomen voor jouw rechten?

Steun ons en word lid! Uiteraard ontvang je met een lidmaatschap veel meer voordelen. Bijvoorbeeld juridische hulp bij consumentenproblemen.

Ja, ik steun de Consumentenbond

We begeleiden je naar een oplossing

Heb je een probleem met een bedrijf? Er zijn 4 manieren om tot een oplossing te komen. We helpen je stap voor stap.

  1. 1. Meld je klacht bij het bedrijf
  2. 2. Stuur een juridische brief
  3. 3. Bel onze juridisch expert
  4. 4. Laat ons voor je bemiddelen