icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Wat is consumentenkoop?

Als je als consument iets koopt bij een verkoper, zowel in een winkel als in een webshop, dan noemen we dat een consumentenkoop. Deze consumentenkoop is een mondelinge of schriftelijke afspraak tussen jou en de verkoper die voor allebei rechten en plichten met zich meebrengt. Lees hier wat je rechten zijn als koper, zoals je recht op garantie. 

consumenten-aankoop

Rechten en plichten

Als consument ben je bijvoorbeeld verplicht de afgesproken prijs te betalen en de verkoper moet jou een deugdelijk product leveren. Dat wil zeggen, een product dat gedurende een bepaalde tijd aan alle eisen voldoet die je daaraan bij normaal gebruik mag stellen. En aan bijzondere eisen als dit bij de koop is vastgelegd.

Garantie

Over garantie bestaan veel misverstanden. Gebruik daarom onze garantiechecker en zie in een paar eenvoudige stappen wat je garantierecht is én hoe je dat kunt halen.

Check je recht op garantie!

Is jouw aankoop onlangs stuk gegaan en ben je benieuwd of je nog recht hebt op garantie? In een paar eenvoudige stappen weet je snel wat je garantierecht is én hoe je dat kunt halen! 

Naar de Garantiechecker

Kenjerechten-3

Lees meer