icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Ga naar hoofdinhoud

Verkeerd prijskaartje

Is een product dat je in de winkel kocht of online bestelde volgens de verkoper fout geprijsd? En wil de verkoper je het alleen voor een hogere prijs verkopen? Als je niet kon weten dat de prijs onjuist was, dan is de koop rechtsgeldig. Je moet het product dan voor de lagere prijs krijgen. 
bonus-supermarkt

Ken je rechten 

Kassa geeft hogere prijs dan prijskaartje 

De kassa geeft een hogere prijs aan dan het prijskaartje van het product. Je krijgt het product niet mee voor de lagere prijs.

  • Je mag ervan uitgaan dat de prijs op het prijskaartje de juiste prijs is. Dit ligt anders als je aan kunt nemen dat die prijs niet klopt. Bijvoorbeeld als de prijs op het prijskaartje veel te laag is. Dan had je kunnen weten dat de verkoper een foutieve prijs heeft aangegeven. Dit is een kennelijke vergissing. Is daar geen sprake van, dan is de koop rechtsgeldig en moet de verkoper het product voor de prijs op het prijskaartje aan je verkopen.
  • Ben je met de hogere prijs akkoord gegaan? Dan zit je aan de koop vast en kun je later niet meer over de prijs klagen.
  • Als de verkoper het product niet voor de prijs op het prijskaartje wil verkopen, dan kun je altijd van de koop afzien. 

Webwinkel levert product niet vanwege verkeerde prijs

De webwinkel wil je het bestelde product niet voor de getoonde prijs leveren, omdat er een foute prijs was vermeld. 

Als je bestelling is bevestigd, mag je ervan uitgaan dat de prijs op de website klopt. Maar ook hiervoor geldt dat dit anders ligt als je kon weten dat die prijs niet klopte. Bijvoorbeeld als de prijs die op de website staat veel te laag is. Dan had je kunnen weten dat de verkoper een verkeerde prijs heeft aangegeven.

Als daar geen sprake van is, is de koop rechtsgeldig. De verkoper moet dan het product voor de lagere prijs op de website aan je leveren. 

We begeleiden je naar een oplossing

Heb je een probleem met een bedrijf? Er zijn 4 manieren om tot een oplossing te komen. We helpen je stap voor stap.

  1. 1. Meld je klacht bij het bedrijf

  2. 2. Stuur een juridische brief of e-mail

  3. 3. Bel onze juridisch expert

  4. 4. Laat ons voor je bemiddelen