icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
De beste zorgverzekering, die wil jij toch ook? |

Vergelijk en stap over

zorgicoon-45x45px

Panasonic tv kopen: tips

Ben je op zoek naar een Panasonic televisie?  Zij brengen sinds 2017 ook oled televisies op de markt. Wat hebben ze te bieden en waarom zou je een televisie van Panasonic kopen?
Arjen Oving
Arjen Oving

Expert Elektronica


PanasonicWat voor tv’s verkoopt Panasonic?

Panasonic verkoopt televisies met een beelddiagonaal variërend van 24 inch (61 cm) tot en met een beelddiagonaal van 75 inch (190 cm). Heb je geen idee welke formaat jij moet kopen? Bekijk onze tips.

Led en oled

Panasonic verkoopt led en oled televisies. Oled zorgt er volgens Panasonic voor dat het zwartniveau ongekend is en kleuren zeer exact worden weergegeven. Bij de led televisies gebeurt dit via local dimming. Wat zijn de verschillen tussen led-tv en oled?

Black Light Motion Rate

Hoe wij televisies testen

Samen met zusterorganisaties uit heel Europa testen we van mei t/m december doorlopend televisies. We beoordelen natuurlijk de beeld- en geluidskwaliteit, maar ook het gebruiksgemak en het energiegebruik van alle tv’s. We testen tv’s van 32 t/m 55 inch (81 t/m 140 cm) van LG, Panasonic, Philips, Samsung en Sony.

Hoe wij televisies testen

Lees meer over onze predicaten

televisie video tv test

Geteste Panasonic televisies

Bekijk hieronder de meest recent geteste televisies van Panasonic. Ben je lid van de Consumentenbond en ingelogd, dan zie je de Panasonic tv's met het hoogste testoordeel. Je kunt natuurlijk ook tv van andere merken meenemen in onze vergelijker.

Recent geteste Panasonic tv's

tv-panasonicSmart-tv: Firefox OS

Bijna alle televisies die Panasonic verkoopt zijn smart-tv's. De duurdere Panasonic televisies draaien op Firefox OS. Via dit besturingssysteem gebruik je de apps zoals Netflix en YouTube. Firefox OS heeft niet alle belangrijkste Nederlandse apps. Zo zijn Spotify en RTL XL bijvoorbeeld apps die ontbreken. Bekijk welke apps er beschikbaar zijn voor Firefox OS

Helaas heb je geen garantie dat deze apps ook op de lange termijn blijven werken. Zo zijn bij oudere televisies van Panasonic YouTube en de NPO verdwenen. Dat kan, na enige tijd, ook gebeuren bij de tv die je nu aanschaft. Houd er dus rekening mee dat apps op termijn kunnen verdwijnen.

De modellen

De Typenummers van de Panasonic televisies geven aan wat voor soort televisie het is. Alle typenummers beginnen met TX- gevolgd de schermgrootte in inches. Daarna volgen 2 letters, die iets vertellen over het soort televisie.

ES (of DS) modellen

Dit zijn bijna allemaal full hd televisies. Alleen de televisies met kleinere schermmaten (24 of 32 inch) zijn soms niet full hd. Smart-tv's uit deze serie maken vaak gebruik van 'My Home Screen'. Schermmaten van 24 tot 50 inch. 

EX (of DX) modellen

Dit zijn de ultra hd televisies van Panasonic. led tv's met beeldmaten van 40 tot 75 inch. De smart-tv's maken meestal gebruik van Firefox OS. De prijzen van deze toestellen beginnen bij ongeveer €800.

EZ modellen

De Panasonic oled televisies. Deze toestellen zijn sinds begin 2017 op de markt en gebruiken Firefox OS. Verkrijgbaar in 55 en 65 inch. Het goedkoopste model kost ongeveer €3300. 

Wil je weten wat een typenummer precies zegt over een model? Bekijk de pagina over typenummers van tv's.

Geen levensduur getest

Ons tv reparatieonderzoek uit 2014 liet zien dat ongeveer 2% van de ondervraagde consumenten problemen heeft gehad met zijn Panasonic tv. In onze test wordt de levensduur en bouwkwaliteit van Sony televisies niet meegenomen. Heb je zelf een Panasonic tv die kapot is gegaan? Deel je ervaring met ons!

Nieuwste artikelen