! Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid en snelheid om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Welke apps heeft je smart-tv?

Op smart-tv’s zijn allerlei apps te vinden, maar niet alle apps vind je terug op elke smart-tv. We bekeken welke apps beschikbaar zijn op de smart-tv's van Samsung, LG, Panasonic, Sony en Philips.

Andre van Zwet

Andre van Zwet , Expert Elektronica Bijgewerkt op:4 december 2018

afstandsbediening smart tv

Elk tv-merk anders

De grote tv-merken zoals Samsung, LG en Panasonic hebben allemaal een eigen smart-tv-systeem. Alleen Sony en Philips gebruiken Android TV, het besturingssysteem voor smart-tv's van Google. Vaak worden die systemen elk jaar weer vernieuwd of zelfs compleet veranderd. Dat kan soms gevolgen hebben voor het aanbod aan apps. 

Onze bevindingen zijn een momentopname van oktober-november 2018. We bekeken 1 model van een merk en besturingssysteem. Meestal klopt het dan voor alle smart-tv's van dat merk, maar soms zijn er toch uitzonderingen. Daarnaast keken we ook naar het app-aanbod bij de losse mediaspelers Apple TV en Google Chromecast.

Geen garanties

Fabrikanten pronken graag met hun slimme tv's, maar je krijgt geen garantie op de apps. Dat wil zeggen: óf en hoelang apps blijven werken is onduidelijk. De tv-fabrikanten leggen de verantwoordelijkheid daarvoor volledig bij de app-makers. Laat je daarom bij de aankoop van een smart-tv niet leiden door de apps.

Soms verdwijnen apps al van smart-tv's die nog maar een paar jaar oud zijn. Ook kan het aanbod verschillen tussen televisies die in een ander jaar zijn uitgebracht of die een ander smart-tv-systeem hebben. 

Heb jij een smart-tv en doet een belangrijke app het ineens niet meer? Bekijk andere mogelijkheden om te streamen naar je tv.

Overzicht van merken en apps

Klik op onderstaande afbeelding om de tabel te vergroten.

Tabel Apps op smart TV-2018-dec

Lees meer:

Voorkom een miskoop

Met onze test zie je in één oogopslag welke tv's goed zijn. Maar minstens zo belangrijk: je ziet ook welke je beter niet kunt kopen.

De beste televisie

Beste-TV-General