icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Welke apps heeft je smart tv?

Op smart tv’s zijn allerlei apps te vinden. Maar niet alle apps zijn beschikbaar voor elke smart tv. We bekeken welke apps beschikbaar zijn voor de tv’s van Samsung, LG, Panasonic, Sony en Philips.
Andre van Zwet
Andre van Zwet

Expert Elektronica

Gepubliceerd op:  16 maart 2017

afstandsbediening smart tv

Elk tv merk anders

De besturingssystemen van televisies zijn verschillend, daardoor is het aanbod van apps ook anders. Het besturingssysteem heeft onder andere invloed op hoe het menu eruitziet en hoe snel een app opstart. De grote tv merken zoals Samsung, LG en Panasonic hebben allemaal een eigen smart tv-systeem. Sony en Philips maken gebruik van Android TV, het besturingssysteem van Google. Elk jaar worden die systemen weer vernieuwd of zelfs compleet veranderd. Wij bekeken van deze merken de nieuwste versie van 2016. We keken daarbij naar het aanbod van apps, zowel geïnstalleerde apps als apps die te downloaden zijn.

Geen garanties

Onze bevindingen zijn een momentopname van februari 2017, we hebben daarbij de televisies die uitgebracht zijn in 2016 bekeken. Fabrikanten pronken met apps, maar je krijgt geen garantie voor apps op smart tv's. Het is dus mogelijk dat bepaalde apps ondertussen niet meer beschikbaar zijn. Daarnaast kan het aanbod verschillen bij televisies die in een ander jaar zijn uitgebracht of die een ander besturingsysteem hebben.

Overzicht van merken en apps

Klik op onderstaande afbeelding om de tabel te vergroten.

Tabel Apps op smart TV

Lees meer: