! Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid en snelheid om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Apps op smart-tv's

Op smart-tv’s zijn allerlei apps te vinden, maar niet alle apps vind je terug op elke smart-tv. Op de informatiepagina's van apps vind je vaak terug op welke tv's ze werken.

Andre van Zwet

Andre van Zwet , Expert Elektronica Bijgewerkt op:29 maart 2021

afstandsbediening smart tv

Elk tv-merk anders

De grote tv-merken zoals Samsung, LG en Panasonic hebben allemaal een eigen smart-tv-systeem. Alleen Sony en Philips gebruiken Android TV, het besturingssysteem voor smart-tv's van Google. Vaak worden die systemen elk jaar weer vernieuwd of zelfs compleet veranderd.

Dat kan soms gevolgen hebben voor het aanbod aan apps. Netflix en YouTube vind je op bijna elke smart-tv terug, maar apps als Disney+ en RTL XL zijn lang niet op elke televisie te vinden.

Welke smart tv apps zijn er?

Bekijk hieronder welke apps er beschikbaar zijn op smart tv's. We verwijzen bij elke app naar de informatiepagina van de app-maker. Daar staat meer infromatie staat over de beschikbaarheid op verschillende smart tv's.

  • Niet alle informatiepagina's geven duidelijk aan bij welke modellen de app werkt.
  • Wil je zeker weten of een bepaalde app beschikbaar is op de tv die je koopt? Vraag het dan voor aanschaf aan de fabrikant of de verkoper.

Amazon Prime Video

NOS

AppleTV

NPO Start

Deezer

Pathe Thuis

Disney+

Plex

Film1

Rakuten TV

Google Play Movies/Films

RTL XL

Kijk

Spotify

Netflix

Videoland

NLziet

Youtube

Geen garanties

Fabrikanten pronken graag met hun slimme tv's, maar je krijgt geen garantie op de apps. Dat wil zeggen: óf en hoelang apps blijven werken is onduidelijk. De tv-fabrikanten leggen de verantwoordelijkheid daarvoor volledig bij de app-makers. Laat je daarom bij de aankoop van een smart-tv niet leiden door de apps

Heb jij een smart-tv en doet een belangrijke app het ineens niet meer? Bekijk andere mogelijkheden om te streamen naar je tv.

Lees meer:

Voorkom een miskoop

Met onze test zie je in één oogopslag welke tv's goed zijn. Maar minstens zo belangrijk: je ziet ook welke je beter niet kunt kopen.

De beste televisie

Beste-TV-General