icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Genomineerd voor Website van het Jaar |

Wij gaan ervoor. Jij ook? Stem meteen

website van het jaar 2017

Beste gratis apps: Vrije tijd

Met de honderdduizenden apps voor smartphone en tablet wordt het kiezen er niet makkelijker op. Daarom helpt de Consumentenbond je graag op weg door de beste en leukste apps te selecteren. Hierbij de selectie Vrije tijd.
Ilona van der Valk
Ilona van der Valk

Expert Elektronica

Gepubliceerd op:  10 oktober 2017

smartphone-app-4

Wij selecteren de beste gratis apps en verdelen die in een aantal categorieën. Op deze pagina vind je de beste gratis apps in de categorie Vrije tijd

Ontdek nog meer gratis apps

Artikel leuke foto apps

Goodreadsgoodreads

Lees recensies van andere boekenliefhebbers, schrijf ze zelf of voeg gelezen boeken toe. Op basis van je favorieten krijg je tips over andere leuke boeken. Ook kun je in contact komen met andere boekenliefhebbers.

Download Goodreads voor iOS of Android (ook beschikbaar voor Windows Mobile maar dan tegen betaling van €3,49).

TuneIn RadioTuneinradio

Met TuneIn Radio heb je de beschikking over meer dan 100.000 radiostations van over de hele wereld. Ook kun je podcasts en audioboeken downloaden en offline afluisteren, of dit nu in de sportschool of in je auto is. De app is eenvoudig in gebruik, maar wel gedeeltelijk in het Engels.

Download TuneIn Radio voor iOS, Android of Windows Mobile.

OnRad.ioOnRad-io

Zo’n 100.000 onlineradiozenders worden gescand en zo weet deze app welke nummers er gedraaid worden. De kans is groot dat het nummer dat je wilt horen er tussen zit. Je kunt jouw favorieten ook delen op social media (gratis, zonder reclame).

Download OnRad.io voor iOS of Android

UpflixUpflix

Met deze app ben je altijd op de hoogte van de nieuwste films en series op Netflix. Weet je niet wat je moet kijken? Met de ‘Roulette modus’ kies je een film gebaseerd op je voorkeuren en/of favoriete acteur. Upflix is niet verbonden met Netflix, dus kan niets aan de inhoud veranderen. 

Download Upflix voor iOS of Android.

Smart Audiobook PlayerSmart-audiobook

Luisterboeken vragen een andere bediening dan muziek. Met deze app wordt de voortgang per boek opgeslagen en kun je de afspeelsnelheid aanpassen. De speler heeft een in-slaap-val-stand waarbij een boek wordt gepauzeerd als je een tijdje niet bewogen hebt. Door te schudden ontwaakt de speler weer.

Download Smart Audiobook Player voor Android.

UntappdUntappd

Bierliefhebber? Met Untappd ontdek je nieuwe bieren en bars in de buurt. Eenmaal een lekker biertje in je hand kun je je eigen proefervaring waarderen en delen met andere bierdrinkers. En je kunt zien of je vrienden hetzelfde biertje waarderen.

Download Untappd voor iOs of Android.

Tuinvogelstuinvogels

Deze app helpt je om vogels te spotten. Aan de hand van illustraties, kleuren en grootte weet je snel welk van de 93 meestvoorkomende tuinvogels in jouw tuin zit. De app helpt ook als je wilt tellen hoeveel en welke vogels je gezien hebt.

Download Tuinvogels voor iOS of Android

Microsoft SolitaireSolitaire

Speelde je vroeger ook Patience op je pc? Nu kan dat ook op je smartphone! Microsoft heeft het klassieke kaartspel uitgebracht voor iOS en Android. Met Solitaire speel je alle klassieke kaartspelletjes: Klondike, Spider, Freecell, Tripeaks en Pyramid.

Download Microsoft Solitaire voor iOS of Android.

Vivino Wine ScannerVivino Wine Scanner

Handig app voor de wijnliefhebber. Op basis van een foto van het etiket herkent Vivino de fles wijn en toont (de vele) reviews. Je kunt ook wijn via de app kopen en je krijgt aanbevelingen op basis van jouw smaakprofiel. Handig en gratis.

Download Vivino Wine Scanner voor iOS of Android.

OodlesOodles

Bij Oodles vind je niet de nieuwste bestsellers, maar de oude klassiekers. Zo vind je er bijvoorbeeld boeken van Jane Austen, óók luisterboeken. Het aanbod bevat veelal Engelse boeken, waarvan sommige zijn vertaald naar het Nederlands.

Download Oodles voor iOS of Android

De beste gratis apps (voor IOS & Android)

Er zijn miljoenen gratis apps. Bijvoorbeeld om je sociale media te checken, je uitgaven te managen of je sportprestaties bij te houden. Hoe vind je daartussen de beste apps die écht doen wat ze beloven en ook nog eens gemakkelijk werken? En hoe zit het met de privacy en betrouwbaarheid?

In het boek De beste gratis apps hebben wij deze selectie voor je gemaakt van 150 apps.

Voor wie

De beste gratis apps is bestemd voor iedereen die in het dagelijks leven graag het plezier en gemak van goede apps wil ervaren. Onmisbare software voor smartphone & tablet. Het boek is te bestellen in onze Webwinkel.

de-beste-gratis-apps