icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Bekijk de Vlucht Claim Service |

Compensatie tot €600 per persoon

VluchtClaimService

Een internetabonnement kiezen

Internetproviders bieden niet alleen pakketten met verschillende internetsnelheden aan. Ze proberen zich ook te onderscheiden qua prijs en extra’s. Bekijk wat deze verschillende opties zijn en hoe je providers het best kunt vergelijken.
Silvia Smit
Silvia Smit

Expert Elektronica


Internet, telefonie en digitale televisie (alles-in-1)

Je kunt kiezen voor een combinatie-abonnement van internet, bellen en tv (alles-in-1 of triple play genaamd). Het tv-signaal kun je op verschillende manieren ontvangen.

Lees meer over de voor- en nadelen van kabel, dsl of glasvezel.

Telefonie, internet en digitale televisie van 1 aanbieder is vaak goedkoper dan verschillende losse abonnementen bij meerdere providers. Een ander voordeel is dat je 1 rekening en aanspreekpunt hebt voor alle diensten.

Vergelijk alles-in-1-providers en bekijk welk abonnement het beste is voor jou.

In de Digitaalgids van mei/juni 2017 staat een artikel met alle ins en outs over providers: Dossier Providers (gratis pdf artikel) provider-cover 

Internet, telefonie, televisie en mobiele telefonie (quad play)

Naast alles-in-1 bij 1 provider, kun je ook steeds vaker kiezen voor een compleet pakket inclusief mobiele telefonie, ook wel quad play genaamd. De markt van vaste providers smelt steeds meer samen met die van mobiele providers. Bekijk wat de providers aanbieden op het gebied van quad play.

Internet en tv

Gebruik je de vaste telefoon bijna nooit meer? De meeste providers bieden een pakket aan met internet en tv; dit is vaak iets goedkoper dan een alles-in-1 pakket. Bij sommige providers is het verschil erg klein, dus vergelijken loont. In onze alles-in-1 vergelijker kun je de verschillende pakketten vergelijken die op jouw adres beschikbaar zijn.

Internet en telefonie

Ook bieden veel internetproviders een combinatie van internet en telefonie aan. Ook hier is het voordeel dat je alles op 1 factuur ontvangt en maar 1 aanspreekpunt hebt. Je kunt in onze alles-in-1-vergelijker ook internet- en telefoonabonnementen vergelijken.

Extra's en opties bij je abonnement

Er zijn nog een aantal opties die je al dan niet gratis kan toevoegen aan je abonnement. Waar let je op als je internetproviders gaat vergelijken?

Type modem

Wil je thuis internet op meerdere apparaten gebruiken dan heb je een modem met routerfunctionaliteit nodig. Heb je nu een eenvoudige ethernetmodem, dan kun je zelf daar alsnog een router op aansluiten. Een goede eenvoudige router kost ongeveer €50.

E-mail

Hoewel steeds meer mensen de e-mailprogramma’s gebruiken van onder andere Outlook of Gmail, vinden sommige gebruikers het nog altijd fijner om e-mail (reclamevrij) te ontvangen in een eigen digitale mailbox. Hoe groot deze mailboxen zijn en hoeveel ruimte zij bieden wisselt per provider.
Let op: bij de meeste providers kun je je e-mailadres niet meenemen naar een andere provider. Denk daar dus aan als je wilt overstappen. In zo'n geval is een e-maildienst als Gmail of Outlook handiger. XS4ALL, Solcon en KPN bieden tegen forse betaling bepaalde e-mailpakketten aan waardoor je je mailadres wel kunt behouden.

Spamfilter

Sommige providers bieden een gratis spamfilter aan. Er zijn ook providers die voor een paar euro extra per maand de mogelijkheid bieden om een spamfilter toe te wijzen aan je persoonlijke mailbox. Er zijn uiteraard ook voldoende andere (gratis) alternatieven beschikbaar. Zo hebben de webdiensten Gmail en Outlook een geïntegreerd (gratis) spamfilter.

Antivirus

Enkele providers bieden ook een gratis of betaald antiviruspakket aan. Het is soms lastig om te herkennen welk pakket een provider aanbiedt. Vaak gaat het om het beveiligingsprogramma van F-Secure dat onder de naam van de provider wordt aangeboden.

Lees meer of het verstandig is om een virusscanner via de internetprovider af te nemen.

Homepages

Wordt er ruimte aangeboden om een website te plaatsen? Zo ja, hoeveel MB aan inhoud kun je maximaal kwijt op je website?

Wifi Hotspots

Ziggo is als eerste begonnen met WifiSpots. De wifi-modems van abonnees van deze provider hebben een extra wifi-netwerkje. Dat netwerk kunnen andere Ziggo klanten weer gebruiken als zij binnen het bereik van dat netwerk komen. Ook KPN biedt hetzelfde soort wifi-netwerk aan.

Op zoek naar de beste provider voor alles-in-1? Vergelijk alles-in-1-providers en hun abonnementen.

Lees ook:

Test alles-in-één-providers