! Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid en snelheid om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

KPN versus Ziggo

KPN en Ziggo zijn de grootste aanbieders van vast internet, bellen en tv. Wat zijn de verschillen in service en welke van de 2 heeft de minste storingen? We zetten ze naast elkaar op basis van ons onderzoek de Providermonitor en de inhoud van het alles-in-1-pakket.

Machteld Velema

Machteld Velema , Expert Elektronica Bijgewerkt op:4 november 2020

KPN vs Ziggo

Alle testresultaten van KPN vs Ziggo

KPN en Ziggo Q3 2020

(Klik op de afbeelding voor een vergroting)

Let op: de rapportcijfers en de storingspercentages zijn gebaseerd op peilingen in het derde kwartaal van 2020. In deze periode was KPN Glasvezel de nummer 1. KPN DSL en Ziggo Kabel hadden minder hoge rapportcijfers. Bekijk de complete lijst op de pagina beste alles-in-1-provider.  

Televisie

Internet

Vast bellen

Klantenservice

Ziggo en KPN zijn allebei nagenoeg landelijk actief. Wil je overstappen? Vergelijk alle providers en vul je postcode in. Dan zie je meteen of de provider levert op jouw adres.

Wat is de beste provider voor jou?

Voer een geldige postcode in

Voer een geldig huisnummer in

Kies je huidige provider

Lees ook ons onderzoek naar de bereikbaarheid van de klantenservice van internetproviders. De wachttijden aan de telefoon verschillen behoorlijk. 

Mobiel bellen erbij?

Heb je een alles-in-1-abonnement, dan kun je ook een abonnement nemen met mobiel bellen. KPN en Ziggo geven beide hun klanten 'voordeeltjes' in de vorm van korting op het mobiel abonnement, een verdubbeling van de databundel, gratis onderling bellen en/of extra tv-zenders. Het wil niet per se zeggen dat je het best passende abonnement hebt. Vaak blijkt een mobiel abonnement via een andere provider voordeliger.

Lees meer over de voor-en nadelen van quad play.

Bellen met vaste telefoon of mobiel?

Veel consumenten denken dat bellen met de vaste lijn goedkoper is dan met de mobiel. Dat is niet waar. Providers hebben hun beltarieven van alles-in-1-abonnementen de afgelopen jaren flink opgeschroefd. Bij KPN en Ziggo betaal je respectievelijk €0,15 en €0,13 per minuut, met een starttarief van €0,14 en €0,13.

Mobiel bellen (met een bundel) is ongeveer de helft goedkoper. Bij de standaard alles-in-1-abonnementen betaal je voor het bellen naar gebruik. Wordt jealleen gebeld of gebruik je de telefoon niet, dan betaalt niets.

Doe mee aan de Providermonitor

De Providermonitor is gebaseerd op ervaringen van consumenten met providers. En we zijn benieuwd naar jouw ervaring! Meld je aan en help niet alleen ons, maar ook andere consumenten. Lees hier meer over wat meedoen aan onze Providermonitor inhoudt.

Meld je aan voor de Providermonitor

Of je nu een minder bekende provider hebt of bij de grote jongens zit. Jouw mening is belangrijk voor ons. 

Ik doe mee

Allesin1

Lees verder