icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

KPN versus Ziggo

KPN en Ziggo zijn de grootste aanbieders van vast internet, bellen en tv. Wat zijn de verschillen in service en welke van de 2 heeft de minste storingen? We zetten ze naast elkaar op basis van ons onderzoek de Providermonitor en de inhoud van het alles-in-1-pakket.

Machteld Velema

Machteld Velema , Expert Elektronica Bijgewerkt op:14 augustus 2020

KPN vs Ziggo

Alle testresultaten van KPN vs Ziggo

beste alles-in-1-provider ziggo-kpn 2020

Let op: de rapportcijfers en de storingspercentages zijn gebaseerd op peilingen in het tweede kwartaal van 2020. In deze periode was KPN Glasvezel de nummer 1. KPN DSL en Ziggo Kabel hadden minder hoge rapportcijfers. Bekijk de complete lijst op de pagina beste alles-in-1-provider.  

Televisie

Internet

Vast bellen

Klantenservice

Ziggo en KPN zijn allebei nagenoeg landelijk actief. Wil je overstappen? Vergelijk alle providers en vul je postcode in. Dan zie je meteen of de provider levert op jouw adres.

Lees ook ons onderzoek naar de bereikbaarheid van de klantenservice van internetproviders. De wachttijden aan de telefoon verschillen behoorlijk. 

Mobiel bellen erbij?

Heb je een alles-in-1-abonnement, dan kun je ook een abonnement nemen met mobiel bellen. KPN en Ziggo geven beide hun klanten 'voordeeltjes' in de vorm van korting op het mobiel abonnement, een verdubbeling van de databundel, gratis onderling bellen en/of extra tv-zenders. Het wil niet per se zeggen dat je het best passende abonnement hebt. Vaak blijkt een mobiel abonnement via een andere provider voordeliger.

Lees meer over de voor-en nadelen van quad play.

Bellen met vaste telefoon of mobiel?

Veel consumenten denken dat bellen met de vaste lijn goedkoper is dan met de mobiel. Dat is niet waar. Providers hebben hun beltarieven van alles-in-1-abonnementen de afgelopen jaren flink opgeschroefd. Bij KPN en Ziggo betaal je respectievelijk €0,14 en €0,13 per minuut, met een starttarief van €0,14 en €0,13.

Mobiel bellen (met een bundel) is ongeveer de helft goedkoper. Bij de standaard alles-in-1-abonnementen betaal je voor het bellen naar gebruik. Wordt jealleen gebeld of gebruik je de telefoon niet, dan betaalt niets.

Abonneer je op de Digitaalgids Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van het laatste computernieuws en tips ontvangen? Abonneer je dan op de gratis Digitaalgids Nieuwsbrief.

De nieuwsbrief verschijnt elke maand.

Schrijf je in

stappenplan windows

Lees ook: