icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Corendon annuleert alle reizen tot en met 25 juni 2020

Nieuws
|
Vanwege het Corona-virus heeft Corendon alle vakanties tot en met 25 juni 2020 geannuleerd. Restantbetalingen hoeven niet meer te worden gedaan. Reizigers krijgen geen geld terug, maar een 'corona-voucher'.
rien meijer

Rien Meijer   Expert Geld & VerzekeringBijgewerkt op:3 mei 2020

vliegen-vluchtvertraging-hoofdbeeld04

Voor Curaçao en Bonaire annuleert Corendon alle reizen met vertrek tot en met 4 juli 2020. Voor het bedrag dat reizigers al hebben betaald, krijgen de getroffen klanten een Corendon Corona-voucher. Dit is alleen bedoeld voor (een volgende) pakketreis, niet voor losse vliegtickets. 

Corendon annuleert voor zijn jongerenmerk GOfun alle reizen tot en met 31 augustus 2020. De reden is dat alle grootschalige evenementen in Nederland ook tot 1 september zijn geannuleerd. De reisorganisatie vindt het onverantwoord om dan wel grote groepen feestende jongeren te laten reizen. Gedupeerde reizigers krijgen eveneens een reisvoucher en hoeven de restbetaling niet meer te voldoen.

Uitzonderingssituatie

Het Corona-voucher is omstreden. Normaal gesproken moet de reisorganisator die een vakantie annuleert de hele reissom terugbetalen. Corendon-topman Steven van der Heijden noemde de huidige situatie ‘zo uitzonderlijk, dat Corendon zich op het standpunt heeft gesteld dat het gerechtvaardigd is om hiervan af te wijken’. Het Corona-voucher is een initiatief van branchekoepel ANVR en garantiefonds SGR.

Corona-voucher heeft beperkingen

Het nadeel van zo'n voucher is de beperkte geldigheid van één jaar na de datum van uitgifte. Ook kun je de waarde alleen inwisselen bij dezelfde reisorganisatie, terwijl je elders misschien een betere aanbieding kunt krijgen. Desondanks staat de Consumentenbond vooralsnog neutraal tegenover dit initiatief. Wij verwachten van reisorganisatie wél een flexibele houding ten opzichte van reizigers bij het opnieuw boeken of omboeken van de reis.

De vouchers worden 1 jaar gedekt door de SGR, maar de nieuwe reis kan verder in de toekomst liggen. Je moet binnen dat jaar een nieuwe reis boeken. Als de reissom van de nieuwe vakantie hoger uitvalt, brengt Corendon de meerkosten in rekening. Is de nieuwe reis goedkoper, dan betaalt de organisatie het verschil terug aan de klant. Die kan trouwens altijd geld terugvragen, zelfs als hij/zij eerder een voucher heeft geaccepteerd.

Alle voorwaarden voor het voucher zijn te vinden op de site van de ANVR.

Lees meer:

Schrijf je in voor onze gratis e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
In onze privacyverklaring lees je hoe we omgaan met je persoonsgegevens en e-mails voor je personaliseren. Afmelden kan altijd.