icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Ga naar hoofdinhoud

Artikelen binnen dit onderwerp

 • Spam blokkeren en voorkomen

  Van spam kom je misschien nooit helemaal af, maar er zijn een aantal maatregelen die je kunt treffen om spam te voorkomen en te blokkeren.
  13 december 2022
 • Phishing en nepmails

  Phishing is het stelen van je (betaal)gegevens via nepberichten. Via linkjes in e-mail, sms of social media kom je terecht op nagemaakte websites van banken, overheid of bedrijven. Lees onze tips hoe je phishing kunt herkennen en wat je wel en niet moet doen om geen slachtoffer te worden.
  14 september 2022
 • Voorbeelden phisingmails

  Weet jij de phishingmails van de echte te onderscheiden? Doe de phishingquiz of bekijk de voorbeelden met video-uitleg.
  16 december 2020
 • Phishing via sms: zo herken je het

  Phishing via sms is in opkomst. Lees hoe je valse linkjes herkent, welke trucs criminelen gebruiken en wat je kunt doen als je er ingetrapt bent.
  14 december 2022
 • Malware, fraude en meer

  Criminelen proberen je op allerlei manieren geld afhandig te maken via internet of je digitale apparaten. Wat zijn de belangrijkste gevaren en wat kun je ertegen doen?
  16 december 2022
 • Ransomware (gijzel-software) voorkomen en verwijderen

  Ransomware (gijzel-software) behoort tot de grootste internetgevaren. Wat is het, wat doet het precies en hoe kun je jezelf er tegen wapenen?
  8 december 2022
 • PCfix.net en andere pc-hulpoplichting

  Let op voor valse virusmeldingen: er zijn weer nieuwe actief. Meldingen van bijvoorbeeld pcfix.net leiden naar een malafide pc-hulp of helpdesk. Die willen je dan een dure virusscanner en abonnement aansmeren. Trap er niet in.
  16 december 2022