icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
mediapool-zeker-online-1200x800px

Zeker Online

Meer weten over privacy en digitale veiligheid? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Veilig internetbankieren

Bankieren via internet is in Nederland behoorlijk veilig. Toch komt fraude met internetbankieren helaas nog voor. Consumenten zijn redelijk goed beschermd als het toch fout gaat. Wat kun je doen om veilig gebruik te maken van internetbankieren? 

Ingrid Zuurmond

Ingrid Zuurmond , Expert Geld & Verzekering Bijgewerkt op:7 februari 2020

Artikel_incassomaatregelen

Wij geven je 6 tips om veiig gebruik te maken van internetbankieren. 

Bankklanten die zich aan 5 veiligheidsregels houden, lopen geen risico om op te draaien voor schade bij fraude. Lees meer over de veiligheidsvoorschriften voor internetbankieren.

Lees ook:

Online Veiligheid

We gebruiken iedere dag internet via onze smartphone, tablet en pc. Maar ook steeds meer met andere ‘slimme’ apparaten. En we kunnen niet meer zonder. Deze afhankelijkheid zorgt ook voor risico’s. In het boek Online veiligheid zetten we alle risico’s op een rij én we leggen uit hoe je ze kunt verkleinen en voorkomen.

Online veiligheid is als boek en e-book verkrijgbaar via de Webwinkel.

online-veiligheid

Nieuw & interessant

 • Tablet_Phishing 1200x800
  20 mei.

  Corona: phishing en oplichting

  Criminelen proberen een slaatje te slaan uit de coronacrisis door WhatsAppfraude, phishingmails en computervirussen. Via nepwebshops worden mondkapjes aangeboden.
 • Corona phishing en oplichting
  Nieuws  |  18 mrt.

  Consumentenbond waarschuwt voor corona-oplichters

  De Consumentenbond waarschuwt voor criminelen die misbruik maken van het coronavirus. Onder meer met virussen in e-mails en sms’jes en gegevens van consumenten ontfutselen.
 • Wachtwoordmanagers veilig internet
  4 mrt.

  Test passwordmanagers

  Om je gegevens te beschermen moeten al je wachtwoorden sterk én uniek zijn. Een passwordmanager maakt wachtwoordbeheer veilig én makkelijk. We testten 12 gratis en betaalde passwordmanagers.
 • stappenplan windows
  4 feb.

  Virusscanner via internetprovider

  Veel internetproviders bieden een virusscanner. Soms inclusief, soms moet je extra betalen. Welke opties zijn er en is deze beveiliging voldoende?