icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Prijsverhoging provider: wat kun je doen?

Veel aanbieders van internet en tv verhogen rond juni de tarieven. Mag dat zomaar? Wat kun je doen? En wat zijn alternatieven?

Silvia Smit

Silvia Smit , Expert Elektronica Bijgewerkt op:27 december 2019

prijsverhoging-computer-provider

Contractvoorwaarden aanpassen

Een aanbieder van internet en tv mag zijn tarieven of contractvoorwaarden aanpassen. Daar valt weinig tegen te doen. Een provider moet een prijsverhoging wel 4 weken van tevoren aankondigen. Hij moet precies aangeven wat verandert.

Kosteloos opzeggen

Let op! De provider moet je wijzen op het feit dat je kosteloos mag opzeggen! Dit geldt ook als je nog binnen de (eerste) contractperiode zit. Wil je opzeggen? Gebruik dan onze voorbeeldbrief opzeggen abonnement (doc).

Stap nu over en krijg €10 terug

Elke maand laten 10.000 consumenten aan ons weten hoe tevreden ze zijn over hun alles-in-1 provider. Zo kunnen wij jou de beste keuze bieden. Vergelijk nu en stap over. Je krijgt dan €10 terug.

Vergelijk providers

Allesin1

Prijswijziging per provider

Wat we elk jaar merken is dat veel providers halverwege het jaar hun tarieven verhogen. Voorheen was dit vaak per 1 juli het geval, maar steeds meer providers zetten de verhoging al een of enkele maanden eerder in. Vergelijken en overstappen naar een andere provider valt dan niet mee. Zeker als een aantal providers nog niets heeft gemeld.

Provider kiezen

Het loont de moeite om alvast te kijken welke provider bij je past. Denk aan internetsnelheid, (tv-)pakketmogelijkheden en natuurlijk qua kosten. Onze tips voor het kiezen van provider kunnen je daarbij helpen.

Weet je nog niet waar je op moet letten en welke provider bij je past? Gebruik dan onze alles-in-1-vergelijker.

Wat is de beste provider voor jou?

Voer een geldige postcode in

Voer een geldig huisnummer in

Niet op de hoogte van prijsverhoging?

Ben je niet op tijd op de hoogte gebracht van (nadelige) wijzigingen in je contract? Of zegt de aanbieder niet dat je kosteloos mag opzeggen? Laat het ons dan weten, bijvoorbeeld via de Community.

Lees meer: