! Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid en snelheid om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Altijd een voordelig energiecontract met Kostenservice

Nieuws|Met de nieuwe overstapdienst Kostenservice stappen consumenten automatisch over naar een voordelige energieleverancier. Elk jaar een nieuw, voordelig energiecontract, zonder omkijken.

Gepubliceerd op:25 oktober 2019

Hoge energierekening

Met Kostenservice speelt de Consumentenbond in op gemak. Consumenten weten vaak wel dat ze het beste elk jaar kunnen overstappen voor een voordelig energiecontract. Maar ze vinden het ‘gedoe’ of denken er niet op tijd aan. Kostenservice regelt alles automatisch. Zodra je energiecontract afloopt, krijg je een voorstel voor een nieuw energiecontract bij een voordelige aanbieder.

Inschrijven

Consumenten schrijven zich eenmalig in. Kostenservice regelt tot wederopzegging elk jaar de overstap naar een voordelig energiecontract.

Energie overstapdiensten

Met Kostenservice heeft de Consumentenbond nu 3 overstapdiensten voor energie:

  1. De Energievergelijker voor consumenten die het graag zelf uitzoeken. Bijvoorbeeld de best passende deal voor de scherpste prijs van de groenste leverancier.
  2. Het Energiecollectief voor consumenten die graag samen een goede deal krijgen. De Consumentenbond regelt de overstap, met de zekerheid van 100% groene stroom.
  3. Kostenservice voor consumenten die graag ontzorgd willen worden. En ons toevertrouwen om jaarlijks een goede deal te regelen met 100% groene stroom.

Solvabiliteit energieleveranciers

De resultaten uit ons onderzoek naar de schuldenlast van energieleveranciers zijn meegenomen in zowel Kostenservice en het lopende Energiecollectief als de Energievergelijker.

Alle energieleveranciers met een solvabiliteitsscore hoger dan 20% (groen bolletje) mogen meedoen aan Kostenservice en ons Energiecollectief. Alle leveranciers met een score lager dan 20% (oranje en rode bolletjes) zijn uitgesloten, tenzij ze voldoen aan onze aanvullende eisen voor garantstelling.

Lees meer over Kostenservice