icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Stoppen met aflossen op je hypotheek, waar moet je op letten?

Wil je stoppen met aflossen en je hypotheek wijzigen in aflossingsvrij? Wat wordt dan de einddatum van die aflossingsvrije hypotheek? En wat gebeurt er met de hypotheekschuld op de einddatum? Hypotheekaanbieders gaan hier verschillend mee om.
Ellen Kloor

Ellen Kloor , Expert Geld & Verzekering Bijgewerkt op: 17 december 2021

Gebruiktips_rekenhulp

Bij een aflossingsvrije hypotheek betaal je alleen rente en los je niet maandelijks af. Door die lage maandlasten is de  aflossingsvrije hypotheek is weer populair. Waar moet je rekening mee houden als je een annuïteitenhypotheek of lineaire hypotheek hebt en wilt stoppen met aflossen?

De uitkomsten van ons onderzoek

Bij deze hypotheekaanbieders eindigt de aflossingsvrije hypotheek als de resterende looptijd van oude hypotheek is verstreken. Heb je bij één van deze aanbieders bijvoorbeeld 13 jaar geleden een 30-jarige annuïteitenhypotheek afgesloten? Als je de hypotheek nu wijzigt in aflossingsvrij, dan eindigt die dus na 17 jaar

Benieuwd naar dit artikel?

Word lid van Geld & Recht. Voor €7,50 per maand krijg je toegang tot financiële artikelen én juridisch advies. Probeer 7 dagen gratis.

Probeer 7 dagen gratis

Al lid? Log dan in

Arrow_Blue

Vond je dit artikel interessant?

Blijf per e-mail op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Ben je ingelogd op onze website en heb je de personalisatie cookies geaccepteerd? Dan combineren we je klikgedrag met je persoonlijke gegevens. Zo ontvang je e-mails die zijn afgestemd op jouw interesses. Afmelden kan altijd. Lees ook onze privacyverklaring.