! Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid en snelheid om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

De WOZ-waarde aanvechten

Ben je het niet eens met de WOZ-waarde van je huis die de gemeente heeft vastgesteld? Dan heb je 6 weken om tegen de WOZ-waarde bezwaar te maken. Hoe zorg je ervoor dat je bezwaar succesvol is?
Ellen Kloor

Ellen Kloor , Expert Geld & Verzekering Bijgewerkt op: 3 januari 2022

woz waarde huizen

Maak binnen 6 weken bezwaar maken bij de gemeente als je denkt dat de WOZ-waarde van je huis niet klopt. Dit geldt voor zowel huurders als huiseigenaren. Het kan ook als je de waarde te laag vindt.

Zowel bezwaar maken bij de gemeente als beroep instellen bij de rechter mag. Dat kun je prima zelf doen, zonder juridische bijstand. Elke gemeente heeft eigen regels. Controleer de mogelijkheden voor (simpel) bezwaar op de website van je eigen gemeente.

Gebruik onze voorbeeldbrieven

Gebruik voor een schriftelijk bezwaar onze brievenhulp. We begeleiden je stap voor stap naar de juiste voorbeeldbrief. Wil je een eigen taxatierapport meesturen maar is die nog niet klaar? Of wil je nog nadenken over de redenen van bezwaar? Dan kun je een voorlopig bezwaar indienen. Dat heet een pro-forma bezwaar. Je krijgt hierna dan van de gemeente een paar weken extra de tijd om je bezwaar aan te vullen. Ook voor het indienen van een voorlopig bezwaar kun je gebruik maken van onze voorbeeldbrief.  

Benieuwd naar dit artikel?

Onze experts zoeken uit wat relevant is voor jouw financiële situatie.

Geen lid van de Consumentenbond? Geen probleem! Word lid van Geld & Recht. Voor slechts €7,50 per maand krijg je toegang tot financiële artikelen én juridisch advies. Je kunt nu 7 dagen gratis kennismaken.

 

Word lid

Al lid? Log dan in

Arrow_Blue