icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Genomineerd voor Website van het Jaar |

Wij gaan ervoor. Jij ook? Stem meteen

website van het jaar 2017

De beste gratis apps van dit moment

Met de honderdduizenden apps voor smartphone en tablet wordt het kiezen er niet makkelijker op. Daarom helpt de Consumentenbond je graag op weg door de beste en leukste apps van dit moment te selecteren. Hierbij de selectie van september en oktober 2017. 
Stefan Vrijdag
Stefan Vrijdag

Expert Elektronica

Gepubliceerd op:  29 augustus 2017

smartphone-tram

Wij selecteren de beste gratis apps en verdelen die in een aantal categorieën. Op deze pagina vind je de beste gratis apps in de categorie beste van dit moment.

Ontdek nog meer gratis apps

Artikel leuke foto apps

App van de maand: Microsoft Translatormicrosoft-translator

Categorie: Slimme hulpjes

Een heel handige app voor op reis. Hij vertaalt teksten die je inspreekt en intypt, en hij bevat taalgidsen met populaire woorden en korte zinnen. Als je vooraf een taalpakket downloadt, werkt de app volledig offline, dus zonder internetverbinding.

Je kunt via de app zelfs ‘realtime’ vertaalde gesprekken voeren, een functie die ook in Skype zit. Ook handig voor thuis: dankzij een browseruitbreiding kun je hele internetpagina’s vertalen.

Download Microsoft Translator voor iOS, Android, Windows Mobile

Enlight Photofoxenlight-photofox

Categorie: Beeld & Geluid

Maak kunstwerken van je smartphonefoto’s. Laat foto’s in elkaar overlopen door delen weg te gummen en speel met kleuren en belichting. Instructies helpen je op weg bij de verschillende effecten.

Download Enlight Photofox voor iOS.

Path guidepath-guide

Categorie: Slimme hulpjes

Met deze app maak of bekijk je routebeschrijvingen om mee door gebouwen te navigeren. Loop door een gebouw en de app maakt vanzelf instructies die je kunt aanvullen met tekst en foto’s. Via een link deel je de routebeschrijving. Of open de route in de app voor echte navigatie-instructies.

Download Path guide voor Android.

Sparkspark

Categorie: Slimme hulpjes

Een overzichtelijke app die mail van verschillende mailadressen netjes ordent. Persoonlijke mailtjes staan automatisch bovenaan, nieuwsbrieven en andere mail kom je pas verderop tegen. Zoeken in meerdere mailboxen werkt goed.

Download Spark voor iOS.

Sun Surveyor Litesun

Categorie: Slimme hulpjes

Wil je precies weten waar en hoe laat de zon opkomt? Of weten of een tuin op het zuiden ligt? De Sun Surveyor laat zien waar de zon staat op elk moment van de dag.

Download Sun Surveyor Lite voor iOS of Android.

Gboardgboard

Categorie: Slimme hulpjes

Toetsenbord-app van Google. Je kunt teksten invoeren door over de toetsen te vegen. Hij geeft direct toegang tot Google, waardoor je sneller zoekopdrachten kunt invoeren en bijvoorbeeld Maps-locaties kunt delen met contacten.

Download Gboard voor iOS of Android.

NS Reisplanner Xtrans-xtra

Categorie: Reizen & Vervoer

De app NS Reisplanner Xtra geeft aan hoe de treinen rijden en neemt ook andere soorten openbaar vervoer mee in de reisplanning. Verder kun je meldingen over storingen en vertragingen laten geven voor je vaste trajecten. Per station zie je winkels en waar OV-fietsen staan. 

Download NS Reisplanner Xtra voor iOS of Android.

SeatGuruseatguru2

Categorie: Reizen & Vervoer

Als je tijdig via internet incheckt voor een vlucht kun je vaak een stoel in het vliegtuig kiezen, maar welke is de beste? SeatGuru laat de cabine-indeling zien van jouw vlucht en geeft aan wat de voor- en nadelen van de zitplaatsen zijn.

Download SeatGuru voor iOS of Android.

Tuinvogelstuinvogels

Categorie: Vrije tijd

Deze app helpt je om vogels te spotten. Aan de hand van illustraties, kleuren en grootte weet je snel welk van de 93 meestvoorkomende tuinvogels in jouw tuin zit. De app helpt ook als je wilt tellen hoeveel en welke vogels je gezien hebt.

Download Tuinvogels voor iOS of Android

Klarnaklarna

Categorie: Betalen & Shoppen

Klarna biedt een overzicht van al je aankopen en betalingen, een methode om achteraf te betalen. Hij biedt wat handige extra’s, zoals de betalingstermijn verlengen en een herinnering als je een rekening moet betalen.

Download Klarna voor iOS of Android.

De beste gratis apps (voor IOS & Android)

Er zijn miljoenen gratis apps. Bijvoorbeeld om je sociale media te checken, je uitgaven te managen of je sportprestaties bij te houden. Hoe vind je daartussen de beste apps die écht doen wat ze beloven en ook nog eens gemakkelijk werken? En hoe zit het met de privacy en betrouwbaarheid?

In het boek De beste gratis apps hebben wij deze selectie voor je gemaakt van 150 apps.

Voor wie

De beste gratis apps is bestemd voor iedereen die in het dagelijks leven graag het plezier en gemak van goede apps wil ervaren. Onmisbare software voor smartphone & tablet. Het boek is te bestellen in onze Webwinkel.

de-beste-gratis-apps