icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Grote verschillen in fotokwaliteit camera's

Er zijn steeds meer goede camera's, maar slechte zijn er ook nog steeds. Het verschil tussen een goede en slechte camera zie je vooral aan de foto's bij weinig licht. Hieronder 2 voorbeeldfoto's uit onze test. 
Karen Reijneveld_S

Karen Reijneveld   Expert ElektronicaGepubliceerd op:26 april 2013

Onderstaande foto's tonen 1 van onze testopstellingen met verschillende kleuren en details. En met donkere en heel lichte delen. Geen prijswinnende compositie, maar van zo'n foto kan ons vijfkoppige panel veel aflezen.

Portret in huiskamer-goed

De eerste foto hierboven heeft goede kwaliteit: de kleuren zijn goed, het beeld is scherp, er is veel detail in donkere delen en de belichting is goed.

Portret in huiskamer-slecht

De tweede foto heeft weinig detail in donkere delen en is niet zo scherp. Je ziet dat bepaalde onderdelen sterk overbelicht zijn.

Details

Op de onderstaande uitsnedes zijn de verschillen zijn tussen de 2 testfoto's goed te zien. Hieronder zie je de verschillen tussen details uit de goede foto en uit de slechte foto.

   
  Portret in huiskamer-goed   Portret in huiskamer-goed-blond
  Portret in huiskamer-goed-torentje   Portret in huiskamer_slecht_torentje
  Portret in huiskamer-goed-donker haar   Portret in huiskamer-slecht-donker haar

Uitgebreide test

Deze foto's zijn gemaakt zonder flitser, bij weinig licht (30 lux), zoals bijvoorbeeld in een huiskamer. Deze test is één van de vele onderdelen van onze uitgebreide fotocameratest.

Meer weten? Lees dan ook:  

Schrijf je in voor onze gratis e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
In onze privacyverklaring lees je hoe we omgaan met je persoonsgegevens en e-mails voor je personaliseren. Afmelden kan altijd.