! Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid en snelheid om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Klacht over rechtsbijstandverzekeraar

Ben je ontevreden over hoe je rechtsbijstandverzekeraar jouw dossier behandelt? Kom in actie. Wij zetten voor je op een rij wat je kunt doen.
Priscilla Blok

Priscilla Blok , Expert Geld & Verzekeren Bijgewerkt op: 14 juni 2021

Stappenplan om te klagen

Een rechtsbijstandverzekering sluit je af voor het geval je in een juridisch probleem verwikkeld raakt. Je wilt dan natuurlijk dat jouw belangen zo goed mogelijk behartigd worden. Helaas kan het gebeuren dat je dit gevoel niet hebt en ontevreden bent over de rechtsbijstand. Je hebt verschillende mogelijkheden om hiertegen in actie te komen.

Wat kun je verder doen?

  • Stuur een kopie van je klacht naar het Meldpunt Financiële Markten van de Autoriteit Financiële Markten (AFM). De AFM bemiddelt niet in jouw klacht en beoordeelt ook niet of de klacht terecht is, maar kan wel een onderzoek starten als zij vermoed dat de verzekeraar regels overtreedt.
  • Maak de klacht openbaar op Klachtenkompas.nl. Een initiatief van de Consumentenbond. 
  • Met het lidmaatschap Geld & Recht van de Consumentenbond helpen we jou met financiële tips en ijzersterk juridisch advies. Je krijgt voor €7,50 per maand direct en onbeperkt toegang tot onze diensten, zoals onze handige voorbeeldbrieven.