icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

Consumentenbond.nl

Inloggen

Vul een geldig e-mailadres in

Vul een wachtwoord in

Smartphone en tablet opladen op reis

Op vakantie de smartphone of tablet opladen kan een uitdaging zijn, zeker wanneer je hele dagen op pad bent en je geen stopcontact tot je beschikking hebt. Bovendien is de batterij sneller leeg door al het fotograferen, informatie zoeken en navigeren. Gelukkig zijn er alternatieven voor de standaard-oplader.

Wouter Rensink

Wouter Rensink , Expert Elektronica Gepubliceerd op:13 juni 2017

nieuws oplaaduur smartphone lader opladen telefoon

Draagbare oplader

Een draagbare oplader of powerbank is eigenlijk een accu met een oplaadsnoertje eraan. Hij kan een smartphone één of meerdere keren opladen. Daarna moet hij zelf aan de stroomvoorziening. Controleer wel of de kabel in de telefoon past.

Er zijn ook hoesjes met ingebouwde accu. De smartphone maakt dan eerst die accu leeg, en daarna pas zijn eigen accu. Je moet het hoesje daarna natuurlijk wel weer opladen.

Ontdek meer nuttige accessoires voor je smartphone.

Voorkom een miskoop

Met onze test zie je in één oogopslag welke smartphones goed zijn. Maar minstens zo belangrijk: je ziet ook welke je beter niet kunt kopen.

De beste smartphone

Context Specific Graphic COD Mobiel

Autolader

Voor auto’s zonder usb-aansluiting kun je een aparte lader kopen die in de sigarettenaansteker past. Er zijn er met een vaste usb-kabel en om zelf één of meerdere usb-kabels in te stoppen.

Lees ook hoe je met een smartphone navigeert met navigatie-apps.

Snellader

Met een snellader is je smartphone sneller opgeladen. Mogelijk werd die al meegeleverd bij aankoop, maar ze zijn ook los te koop. Kijk in de specificaties van je telefoon, of gebruik een zoekmachine, om erachter te komen of je smartphone geschikt is voor snelladen. Is dat het geval, dan gaat het meestal om de techniek Qualcomm Quick Charge. Hiervoor zijn laders van verschillende merken te koop. Om een iPhone sneller op te laden, kun je een Apple USB-lichtnetadapter van 12 W of 10 W van je iPad gebruiken, of er eentje los kopen.

Lees ook onze tips voor een langere batterijduur.

Ook handig

Een oplaadkabel van 2 of 3 meter komt van pas als het stopcontact op een onhandige plek zit. Zo ontbreekt er nog weleens een vrij stopcontact bij het nachtkastje. Door het langere snoer is de smartphone toch te gebruiken tijdens het opladen.

Zoek voor vertrek uit welk type stopcontact aanwezig is op de bestemming. Als het type of het voltage afwijkt van wat bij ons gebruikelijk is, vraagt dat om een aparte lader of opzetstukje.

Met een volle smartphone kun je bellen, sms'en en internetten op reis, navigeren op reis en gebruik maken van deze handige apps voor op reis.

Lees ook welke opladers er nog meer zijn voor jouw smartphone.

Smartphone mee op reis

Bellen, fotograferen, appen, navigeren en informatie opzoeken: op vakantie kun je bijna niet zonder je smartphone.

Lees het volledige artikel 'Smartphone mee op reis' (pdf) in Reisgids 3.

Webwinkel Reisgids 3