icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Ga naar hoofdinhoud

Je tweede auto verzekeren

Veel verzekeraars bieden een 'tweede gezinsautoregeling'. Bij de verzekering van de tweede auto geven ze meestal dezelfde no-claimkorting als bij de eerste auto. Soms gelden er ook andere regelingen voor korting. 

    Bijgewerkt op: 21 november 2022

Wat is een tweede gezinsautoregeling? 

Heb je meerdere auto's? Dan kun je deze met de 'tweede gezinsautoregeling' vaak met dezelfde korting verzekeren als de eerste auto. Voorwaarde is vaak wel dat de andere auto ook op je naam staat, of op die van je partner en jullie op hetzelfde adres wonen. 

Voorwaarden autoverzekeringen

Een schade met 1 van de 2 auto's heeft geen invloed op de no-claimkorting (korting op de premie) van de andere auto. Wel gelden er wat voorwaarden en uitsluitingen bij een tweede gezinsautoregeling. Vergelijk daarom goed de verschillende verzekeringen op deze regeling.

Zo mag je bij De Kilometerverzekering maximaal 12.000 kilometer per jaar rijden met de tweede gezinsauto. Er zijn ook verzekeraars die geen tweede gezinsautoregeling aanbieden, zoals Aon, Rhion Voogd & Voogd en Zero. Welke voorwaarden en uitsluitingen gelden, verschilt per verzekeraar. We zetten er een aantal voor je op een rij. 

Heb je als samenwonende partners allebei (bijna) evenveel schadevrije jaren op je naam staan? Dan kun je een tweede auto ook apart verzekeren. Vergelijk de premies en voorwaarden van autoverzekeringen met de voordelen van een tweede gezinsautoregeling.