icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Retourpinnen: hoe werkt het?

Wanneer je iets terugbrengt naar een winkel, heb je steeds vaker de mogelijkheid je geld via retourpinnen terug te krijgen. Je krijgt dan geen contant geld terug. Het geld wordt teruggestort op je rekening via je betaalpas. Hoe werkt het?
Ingrid Zuurmond

Ingrid Zuurmond , Expert Geld & Verzekering Bijgewerkt op: 5 oktober 2021

Pinnen betalen v2

Retourpinnen

Retourpinnen kan met betaalpassen van alle banken. Je moet je aankoop wel met een betaalpas of creditcard hebben afgerekend. Laat bijvoorbeeld je pinbon zien. Je kunt zelf kiezen welke betaalpas je kiest voor retourpinnen. Van de winkelier krijg je dan een retourpinbon als bewijs.

Het retourbedrag wordt de eerstvolgende werkdag bijgeschreven op de betaalrekening die hoort bij de betaalpas die gebruikt is bij de retourbetaling.

Let op: niet alle winkeliers bieden de mogelijkheid voor retourpinnen aan.

Mag een winkelier ervoor kiezen om je geld alleen via retourpinnen terug te geven?

Dit is afhankelijk van de verkoopvoorwaarden van de winkelier. Staat daarin dat je je geld via hetzelfde betaalmiddel terugkrijgt als is gebruikt bij de oorspronkelijke betaling? Dan mag de winkelier voor alleen retourpinnen kiezen.

Winkeliers zijn trouwens niet verplicht geld terug te geven als je spijt hebt van je aankoop. Lees meer over een product ruilen in de winkel.

Vond je dit artikel interessant?

Blijf per e-mail op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Ben je ingelogd op onze website en heb je de personalisatie cookies geaccepteerd? Dan combineren we je klikgedrag met je persoonlijke gegevens. Zo ontvang je e-mails die zijn afgestemd op jouw interesses. Afmelden kan altijd. Lees ook onze privacyverklaring.