icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Compensatieregeling ABN AMRO

ABN AMRO rekende jarenlang te veel rente bij doorlopende kredieten. Na stevige onderhandelingen met de Consumentenbond is er nu een nette compensatieregeling. 
Mark Drabbe

Mark Drabbe , Expert Geld & Verzekering Bijgewerkt op: 27 juni 2022

ABN AMRO gebouw

De regeling

ABN AMRO liet de variabele rente van doorlopende consumptieve kredieten van ABN AMRO, Alfam (waaronder Defam en Credivance) en ICS niet meedalen met de marktrente. Dankzij een uitspraak van het Kifid kwam daar een einde aan. 

ABN AMRO gaat gevolg geven aan de uitspraak. De bank gaat de rente herberekenen. De te veel betaalde rente gaat de bank compenseren. De vergoeding hangt af van de looptijd, het gebruik en de hoogte van het krediet. Ook oud-klanten kunnen zich aanmelden.

De meeste compensatiebedragen liggen tussen de €50 en €1750 per klant. In sommige gevallen kan de vergoeding ook hoger uitvallen. De Consumentenbond kiest voor een regeling met de bank. We hadden ook naar de rechter kunnen stappen. Dat heeft als nadeel dat een procedure vele jaren in beslag neemt, terwijl de uitkomst onzeker is.

Veelgestelde vragen

Lees ook:

 

Schrijf je in voor onze e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Ben je ingelogd op onze website en heb je de personalisatie cookies geaccepteerd? Dan combineren we je klikgedrag met je persoonlijke gegevens. Zo ontvang je e-mails die zijn afgestemd op jouw interesses. Afmelden kan altijd. Lees ook onze privacyverklaring.