! Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid en snelheid om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Compensatieregeling ABN AMRO

ABN AMRO rekende jarenlang te veel rente bij doorlopende kredieten. Na stevige onderhandelingen met de Consumentenbond is er nu een nette compensatieregeling. 

Mark Drabbe

Mark Drabbe , Expert Geld & Verzekering Bijgewerkt op:13 september 2021

ABN-AMRO-bank

De regeling

ABN Amro liet de variabele rente van doorlopende consumptieve kredieten van ABN Amro, Alfam (waaronder Defam en Credivance) en ICS niet meedalen met de marktrente. Dankzij een uitspraak van het Kifid kwam daar een einde aan. 

ABN Amro gaat gevolg geven aan de uitspraak. De bank gaat de rente herberekenen. De te veel betaalde rente gaat de bank compenseren. De vergoeding hangt af van de looptijd, het gebruik en de hoogte van het krediet.

De meeste compensatiebedragen liggen tussen de €50 en €1750 per klant. In sommige gevallen kan de vergoeding ook hoger uitvallen. De Consumentenbond kiest voor een regeling met de bank. We hadden ook naar de rechter kunnen stappen. Dat heeft als nadeel dat een procedure vele jaren in beslag neemt, terwijl de uitkomst onzeker is.

Veelgestelde vragen

Jouw steun is hard nodig!

Vind jij het ook belangrijk dat wij op komen voor de belangen van álle consumenten in Nederland? Steun ons dan en word lid! Uiteraard ontvang je met een lidmaatschap veel meer voordelen. Zo krijg je toegang tot al onze testinformatie voor producten en diensten.

Ja, ik steun de Consumentenbond

Lees ook: