icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Koopadvies

Alles-in-1-provider kiezen: waar let je op?

Aanbieders van internet, televisie en vast bellen hebben verschillende pakketten. Welk pakket kun je waar krijgen? Kun je bij elke aanbieder programma's vanaf het begin terugkijken? En wat zijn de verschillen tussen dsl, kabel en glasvezel?

Silvia Smit
Silvia Smit

Expert Elektronica


1
Doe de postcodecheck

Bekijk altijd eerst welke aanbieders op jouw adres internet, televisie en vast bellen aanbieden. Want glasvezel is nog niet in heel Nederland uitgerold en de aanbieders van glasvezel zijn niet overal actief.

Let extra op bij dsl

Bij een alles-in-1-pakket via dsl (via de telefoonlijn) is het belangrijk dat je niet te ver van de wijkcentrale woont. Want hoe groter de afstand, hoe minder snel de verbinding. 

Doe de postcodecheck

cb-allin1-koopadvies-channel1-Image

2
Kies de juiste internetsnelheid

3
Kies je televisiepakket en andere tv-opties

Alle aanbieders hebben een basiszenderpakket met zo’n 60 zenders, waaronder de belangrijkste Nederlandse en buitenlandse zenders. Alleen KPN Digitenne heeft een kleiner pakket. Met alle tv-pakketten kun je HD-tv kijken.

Je kunt het basispakket uitbreiden met extra zenderpakketten of een abonnement nemen op betaalzenders, zoals Fox Sports Eredivisie of Film 1.

Vaak kun je gemiste programma’s terugkijken en films huren. Bij onder andere Ziggo, KPN, XS4ALL en Telfort kun je een programma dat al begonnen is vanaf het begin kijken. De mogelijkheden zijn afhankelijk van je provider. Lees meer over interactieve televisie

Online tv kijken

Je kunt ook online tv-kijken, bijvoorbeeld via Netflix. Daarvoor heb je alleen een internet-abonnement nodig. Lees meer over online tv kijken.

cb-allin1-koopadvies-channel3-Image

4
Wil je een vaste telefoonlijn?

De combinatie van internet, tv en vaste telefoon is niet verplicht. Heb je een mobiele telefoon en bel je bijna niet met de vaste lijn? Zeg dan je vaste telefoon op.

Wil je de vaste lijn niet kwijt, dan heb je 2 mogelijkheden:

  • Het standaardabonnement waarbij je achteraf gesprekskosten betaalt.
  • Een duurder onbeperkt-bellen-bundel die je als extra optie afsluit.

Gratis bellen via internet

Je kunt ook gratis bellen via internet met programma's zoals Skype. Voor Apple-gebruikers is er Facetime.

cb-allin1-koopadvies-channel4-Image

5
Apparatuur in bruikleen

Voor internet

Bij alle aanbieders krijg je een internetmodem in bruikleen. Meestal is dit ook een router voor wifi. Aan dit modem kun je nog een extra router aansluiten om het bereik te verbeteren.

Voor tv

Ook de tv-ontvanger (decoder) krijg je meestal in bruikleen. Wil je geen losse tv-ontvanger? Dan kun je bij verschillende providers de ingebouwde tuner van je televisie gebruiken. Vaak heb je dan wel een CI+module nodig. Deze stop je samen met de smartcard in je televisie. Je kunt bij alle providers een tweede tv aansluiten. 

Wil je ook makkelijk tv opnemen, tv-programma’s terugkijken of films huren? Dat kan vaak ook met je tv, maar een losse tv-ontvanger is meestal toch handiger.

cb-allin1-koopadvies-channel5-Image

6
Storingen en service

Een tv-storing of traag internet kan bij elke provider voorkomen. Maar uit ons onderzoek naar de beste provider blijkt dat er grote verschillen zijn tussen aanbieders.

De service laat ook vaak te wensen over. De ene provider levert betere (klanten)service dan de andere. De wachttijden aan de telefoon verschillen enorm. Lees meer over bereikbaarheid klantenservice

Bekijk welke alles-in-1-providers het beste scoren. De resultaten staan ook in de alles-in-1-vergelijker.

Beste alles-in-1-provider

Voorbeeldtabel alles-in-1

7
Over de aanbieders: kabel, dsl, glasvezel

Snel internet heb je met kabel, dsl of glasvezel. Maar wanneer kies je voor welke techniek? Ze hebben elk hun voor- en nadelen.

Digitale televisie kun je ontvangen via kabel, dsl en glasvezel. Je kunt ook tv-kijken via de ether (kamerantenne) en satelliet (met een schotel). Slechts enkele kabel- en glasvezelaanbieders geven radio nog analoog door.

8
Betaal een goede prijs voor je abonnement

Alles-in-1-pakketten met internet, televisie en vast bellen kosten ongeveer €35 tot €80 per maand. De goedkoopste pakketten vind je bij dsl-aanbieders. Deze hebben vaak lage internetsnelheden. Uitgebreidere, en daardoor duurdere pakketten hebben een hogere internetsnelheid en een groter zenderpakket.

In onze alles-in-1-vergelijker kun je aangeven welke snelheid en tv-opties jij graag wilt. Je ziet dan welke aanbieder op jouw adres het goedkoopste is en je kunt meteen overstappen.

Combinatiepakketten

Bij veel aanbieder kun je kiezen voor internet en tv in 1 pakket, met of zonder vaste telefonie. Bij een aantal grote providers kun je ook nog mobiele telefonie afnemen (quad play).

cb-allin1-koopadvies-channel8-Image

Test alles-in-één-providers

We zijn de topics aan het ophalen...

Stel een vraag of help anderen

Wat zijn jouw ervaringen met je aanbieder? Hoe kun je je internet versnellen? En wat zijn interessante opties om je tv-abonnement uit te breiden? Deel je kennis en ervaring of stel een vraag op het forum.

Community-channel

Topics over alles-in-1-providers