icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Autorechtsbijstandverzekering

Een autorechtsbijstandverzekering vergoedt de kosten voor juridische hulp als je na een ongeval te maken krijgt met (letsel)schade. Een autorechtsbijstandverzekering is uitgebreider dan een verhaalsbijstandverzekering maar minder uitgebreid dan een rechtsbijstandverzekering met verkeersdekking.  
Marlies Feytens
Marlies Feytens

Expert Geld & Verzekering

Bijgewerkt op:  18 april 2018

Artikel letsel in het verkeer

Juridische hulp bij ongeluk met auto

In tegenstelling tot een verhaalsbijstandsverzekering vergoedt een verzekering voor autorechtsbijstand ook de kosten voor juridische bijstand als je na een ongeval te maken krijgt met letselschade of wanneer je bijvoorbeeld een conflict krijgt met je garage over een reparatie aan de auto.

Je kunt ook juridische hulp inschakelen als je te maken krijgt met strafvervolging na een ongeval of overtreding met je auto.

Deze verzekeringsdekking is voertuiggebonden. Het maakt dus niet uit wie de bestuurder is. Je krijgt voor gemiddeld zo’n €4 per maand dan hulp bij geschillen waar de auto bij betrokken is.

Andere vormen van aanvullende rechtsbijstandverzekeringen

In plaats van een verzekering voor autorechtsbijstand, kun je je ook verzekeren voor verhaalsbijstand of verkeersbijstand. Let op, want deze termen worden soms door elkaar gebruikt, maar er zijn grote verschillen in dekking.

Je kunt ook voor verkeersgeschillen verzekerd zijn als je een rechtsbijstandverzekering of reisverzekering hebt.

Autoverzekeringen vergelijken

Vergelijk de verschillende premies en voorwaarden van autoverzekeringen in onze vergelijker. Je ziet dan snel en simpel welke polis én dekking het beste bij jou en je auto passen.

veel-gestelde-vragen

Test autoverzekeringen