icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Genomineerd voor Website van het Jaar |

Wij gaan ervoor. Jij ook? Stem meteen

website van het jaar 2017

Je tweede auto verzekeren

Veel verzekeraars bieden een 'tweede gezinsautoregeling'. Ze geven dan meestal bij de verzekering van de tweede auto dezelfde no-claimkorting als bij de eerste auto. Er kunnen ook andere kortingsregelingen gelden.
Marlies Feytens
Marlies Feytens

Expert Geld & Verzekering

Gepubliceerd op:  20 mei 2016


Verzekeraars met weinig aanvullende voorwaarden

Een aantal verzekeraars stelt weinig tot geen aanvullende voorwaarden aan de tweede gezinsautoregeling. Dit zijn:

  • United Insurance - Personenautopolis
  • ASR
  • Bruns ten Brink

Auto inwonende kinderen uitgesloten

1 op de 3 maatschappijen eist dat (beide) bestuurders ouder zijn dan 24 jaar. Bruns ten Brink, KNAC en Nationale-Nederlanden hanteren een ondergrens van 17 jaar en InShared van 21 jaar. De meeste verzekeraars sluiten auto's van inwonende kinderen uit bij de tweede gezinsautoregeling. Bij een handjevol verzekeraars kan dit wel:

  • Allianz Nederland
  • AllSecur
  • ASR
  • myJINI
  • SNS
  • United Insurance

Geen peperdure bolides

Bij het verzekeren van een tweede auto stelt een aantal verzekeraars een grens aan de waarde van de tweede auto, variërend van €35.000 tot €80.000.

Verzekeringsmaatschappij   Naam verzekering   Maximale cataloguswaarde
Onna-onna   Autoverzekering   €35.000
Reaal   Autoverzekering   €50.000
SNS   Autoverzekering   €50.000
United Insurance   Autopakket   €50.000
Klaverblad   Royaal Bonus Malus   €75.000
Lancyr   Autoverzekering   €80.000

Zo'n 12 andere autoverzekeraars hanteren een maximale cataloguswaarde tussen de €100.000 en €250.000.

Verzekeraars zonder tweede gezinsautoregeling

Aon Direct, Bovemij, Budgio, Fairzekering, Kilometerverzekering en VerzekerSnel hebben geen tweede gezinsautoregeling. Ook bij de Topcar autoverzekering van Reaal en de AutoSelect verzekering van Univé is er geen tweede gezinsautoregeling mogelijk.

Voorwaarde: geen schuldschade

Autoverzekeraars De Goudse, Lancyr, Ohra, Whoosz!, Verzekeruzelf.nl en Turien & Co verzekeren de tweede auto alleen mee als je het afgelopen jaar of de afgelopen 2 jaren geen schade hebt veroorzaakt. Bij Aegon is dat zelfs 5 jaar. Sommige verzekeraars, waaronder Onna-onna, stellen dit soort eisen alleen aan de bestuurder van de tweede auto.

Bij de Klaverblad Royaal Bonus Malusverzekering geldt voor de tweede gezinsautoregeling dat de eerste auto minstens op trede 11 moet staan van de bonus-malusladder en dat de bestuurder niet minder dan 0 schadevrije jaren heeft. Een premiekorting (bonus) -of toeslag (malus) van je autoverzekering wordt gebaseerd op het aantal schadevrije jaren op naam van de verzekerde. Een bonus-malustabel met de verschillende treden en korting- en toeslagpercentages vind je doorgaans terug in de polisvoorwaarden.
 

Autoverzekeringen vergelijken

Vergelijk de verschillende premies en voorwaarden van autoverzekeringen in onze vergelijker. Je ziet dan snel en simpel welke polis én dekking het beste bij jou en je auto passen.

veel-gestelde-vragen

 

Lees ook:

Test autoverzekeringen