! Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid en snelheid om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Dekking verschilt bij schade aan panoramadak

Een panoramadak of glazen schuifdak in je auto is populair. Maar hoe ben je verzekerd als je schade krijgt aan het dak? De dekking verschilt sterk per verzekeraar.

Priscilla Blok

Priscilla Blok , Expert Geld & Verzekeren Bijgewerkt op:3 september 2021

panorama-dak-auto

Een panoramadak of zonnedak is geen ruit

Het is niet vanzelfsprekend dat verzekeraars schade aan het panoramadak van je auto zien als ruitschade. Ook al is het dak grotendeels van glas. Heb je een autoverzekering met beperkt casco-dekking? Dan dekt je verzekering standaard schade aan ruiten aan de voorkant, zijkant en achterkant van de auto.

Of schade aan je panorama of zonnedak gedekt is verschilt dus per verzekeraar. Dekt jouw beperkt cascoverzekering schade aan panoramadaken en/of zonnedaken? Dan heeft zo’n schadeclaim géén gevolgen voor je no-claimkorting en schadevrije jaren.

Panaromadak of zonnedak?

Een panoramadak beslaat een groot deel van het dak en laat licht door. Een panormadak kan niet altijd of gedeeltelijk open. Een zonnedak is een klein glazen luik dat open kan. Met een zonnedak kun je altijd met een semi-open dak rijden.

De beste autoverzekering voor jou

Vergelijk snel en simpel premies en voorwaarden van autoverzekeringen. Ontdek direct welke polis én dekking het beste bij jou en je auto passen.

Vergelijk autoverzekeringen

autoverzekering-vergelijker-tablet

Dekking panoramadak en zonnedak

Maar liefst 15 van de 32 verzekeraars bieden geen dekking voor schade aan een panaromadak of zonnedak. Dit gaat om de beperkt casco of volledig casco dekking. Check in onderstaande tabel of jou verzekeraar dekking biedt als je een glazen dak hebt. 

VerzekeraarPanoramadakZonnedak
a.s.r.jaja

ABN Amro

jaja
Aegonnee nee
Allianzneenee
Allianz Directneeja
ANWBjaja
Autoweekjaja
Avéro Achmeaja

nee

Bovenmijneenee
Centraal Beheer, FBTO, Interpolisneenee
De Goudseneenee
Ditzojaja
HEMA, Insharedneenee
ING, Nationale-Nederlandenjaja
Insharedneenee
Kilometerverzekeringneenee
Klaverbladjaja
Lancyrneeja
OHRA jaja
Reaaljaja
SNSneenee
Unigarantjaja
United Insurance jaja
Univéjaja
Vereniging Eigen Huisjaja
Verzekeruzelf.nlnee nee
Voogd & Voogd neenee
Zeroneenee
ZLMneeja

Bron: MoneyView, peildatum 24 november 2020

Let op: Sommige verzekeraars zijn niet meegenomen in onze vergelijkingen, zoals Aon Direct, Bovag en Promovendum, Dit komt doordat zij geen informatie willen verstrekken over hun premies en voorwaarden.

Gevolgen voor schadevrije jaren?

Als je verzekeraar het panoramadak niet 'telt' als ruit, dan dekt een beperkt cascoverzekering de schade niet. De volledig cascoverzekering vergoedt schade meestal wel. Maar dan zorgt de schadeclaim voor een terugval van 5 schadevrije jaren. Dit kan dan ook gevolgen hebben voor je premiekorting. Je kunt ook te maken krijgen met een eigen risico.

Lees verder