icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

Vijf diëten om af te vallen

De feestdagen zijn weer achter de rug en de kilo’s op de weegschaal stemmen niet tot vrolijkheid. Herkenbaar? Veel mensen willen dan graag snel die overtollige kilo’s kwijt, maar hoe? Lees meer over het Paleodieet, maaltijdvervangers, eiwitrijk dieet, XL-S Medical en de Voedselzandloper.

Thomas Cammelbeeck

Thomas Cammelbeeck , Expert Voeding & Gezondheid Gepubliceerd op:28 december 2016

dieet pillen en shakes

Maaltijdvervangers

De shakes en repen van merken als Modifast en Cambridge zijn populaire maaltijdvervangers om snel mee af te vallen. Maar zijn die beter dan die van Kruidvat of Etos? Tijd voor een test van 31 shakes en maaltijdvervangers. Zijn ze wel zo gezond, en zit er ook echt in zit wat er op de verpakking staat?

Paleodieet

Volgens aanhangers van het oerdieet past de voeding van nu niet bij onze genen, wat tot gezondheidsproblemen zou kunnen leiden. Het Paleodieet of oerdieet is gebaseerd op wat de eerste mensen (jagers en verzamelaars) aten: wild, vis, fruit, planten, knollen, noten en kruiden. Wij zetten de voor- en nadelen van dit dieet op een een rij.

XL-S Medical

XL-S Medical belooft dat je tot 3x meer afvalt dan met beter eten en meer bewegen. De pil beïnvloedt namelijk je vetopname en darmwerking. Wij bekeken of deze pil de moeite waard is.

Koolhydraatarm/eiwitrijk dieet

Bij een koolhydraatarm dieet eet je zo min mogelijk koolhydraatrijke producten die je lichaam energie leveren zoals brood, pasta en rijst. Net als koolhydraten zijn eiwitten een bron van energie en bovenal een bouwstof voor spieren, botten en de huid.

Voedselzandloper

De Voedselzandloper is een groot succes in Nederland en daarbuiten. De schrijver licht zijn Voedselzandloper-model uitgebreid toe per 'trede' in de zandloper. Wij leggen uit hoe dit dieet werkt.

 

Lees ook:

Nieuw & interessant

 • Ontbijtgranen 1200x800
  Nieuws  |  2 jul.

  Nutriscore op ontbijtgranen maakt verschillen direct duidelijk

  Om de voedingswaarde van ontbijtgranen in kaart te brengen, berekende de Consumentenbond de Nutriscore van 70 producten. Van de 20 ontbijtgranen voor kinderen krijgt slechts 25% een A, de gezondste score. Bij de 50 ontbijtgranen voor volwassen is dat 44%.
 • dieet-pillen
  17 jun.

  Vochtafdrijvers in afslanksupplementen

  Producenten gebruiken vochtafdrijvers in afslanksupplementen. Helaas helpen zulke stoffen niet om vet te verliezen. Hoe zit dit precies? 
 • zeewier
  3 jun.

  Voedingshypes

  Welke van deze hippe voedingsmiddelen zijn zo gek nog niet en kunnen dus gewoon ook dit jaar op je bord komen te liggen.
 • gluten vrij
  3 jun.

  Glutenvrije producten gezonder? Zeker niet altijd!

  Glutenvrije producten zijn tegenwoordig overal volop te koop want glutenvrij is hip! Maar zijn ze dan ook gezonder? Zeker niet altijd.