icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

Consumentenbond.nl

Inloggen

Vul een geldig e-mailadres in

Vul een wachtwoord in

Alle artikelen

Artikelen binnen Gezond eten

De Verspillingsvrije week

Op 30 september lanceert Milieu Centraal in samenwerking met de Consumentenbond de Verspillingsvrije week. Een week die je uitdaagt om zo min mogelijk voedsel weg te gooien. Hoe meer mensen meedoen, hoe meer eten en drinken we redden. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar ook gunstig voor je portemonnee. Doe ook mee!

Rosa Rolvink

Rosa Rolvink , Expert Voeding & Gezondheid Bijgewerkt op:12 december 2019

Verspillingsvrije week Becky

Twee halen 1 betalen was weer eens te verleidelijk. Of die banaan bleef toch te lang in de fruitschaal liggen. Of heerlijk spontaan uit eten geweest om er bij thuiskomst achter te komen dat het restje pasta van eergisteren eigenlijk op de planning stond. Herkenbaar? Helemaal geen voedsel weggooien is best een uitdaging, maar wel belangrijk! 

Samen tegen voedselverspilling

Verspillingsvrij worden doe je niet alleen. Milieu Centraal lanceert in samenwerking met de Consumentenbond en met financiële steun van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit de eerste Verspillingsvrije week. De Verspillingsvrije week is weer een onderdeel van de campagne 'Hoe #verspillingsvrij ben jij?' van de Stichting Samen Tegen Voedselverspilling. 

De verspillingsvrij coach 

De Verspillingsvrije coach helpt je op weg naar een keuken zonder voedselverspilling. Via deze app word je uitgedaagd om minder eten en drinken weg te gooien. Zo krijg je tips om slimmer boodschappen te doen, op maat te koken en bewaaradviezen, zodat eten langer goed blijft. Je kunt gemakkelijk bijhouden hoeveel eten je weggooit en krijgt dan direct persoonlijke feedback. 

Doe mee! 

Consumentenbond helpt je op weg

Met deze 6 tips is het een peulenschilletje verspillingsvrij te zijn:

Lees ook:

Artikelen binnen Gezond eten

Alle artikelen

Artikelen binnen Gezond eten

Nieuw & interessant

 • zwart-softijs
  12 dec.

  Hoe gezond is houtskool in je eten?

  Van zwart ijs tot zwarte drankjes. Zwarte voeding is wereldwijd een hype. De zwarte kleur komt van houtskool. Maar is houtskool in voeding wel gezond?
 • vleesvervanger
  27 nov.

  Hoe gezond zijn vleesvervangers?

  Vleesvervangers zijn beter voor het milieu, maar zijn ze ook beter voor je gezondheid? Bieden ze wel alle voedingstoffen die vlees bevat? 
 • videostill to good to go
  23 sep.

  App tegen voedselverspilling: Too Good to Go

  Er wordt jaarlijks veel eten weggegooid. In de app Too Good to Go bieden hotels, restaurants en supermarkten eten aan dat niet is verkocht.
 • Supermarkt_kassa
  Nieuws  |  27 aug.

  A-merken fors in prijs gestegen

  Vooral A-merken zijn het afgelopen jaar een stuk duurder geworden. Dat blijkt uit de jaarlijkse supermarktprijspeiling. Het prijsverschil tussen A-merken en huismerken is daardoor nog groter geworden.