De Verspillingsvrije week
Op 30 september lanceert Milieu Centraal in samenwerking met de Consumentenbond de Verspillingsvrije week. Een week die je uitdaagt om zo min mogelijk voedsel weg te gooien. Hoe meer mensen meedoen, hoe meer eten en drinken we redden. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar ook gunstig voor je portemonnee. Doe ook mee!

Rosa Rolvink , Expert Voeding & Gezondheid Bijgewerkt op:23 september 2019

Twee halen 1 betalen was weer eens te verleidelijk. Of die banaan bleef toch te lang in de fruitschaal liggen. Of heerlijk spontaan uit eten geweest om er bij thuiskomst achter te komen dat het restje pasta van eergisteren eigenlijk op de planning stond. Herkenbaar? Helemaal geen voedsel weggooien is best een uitdaging, maar wel belangrijk!
Samen tegen voedselverspilling
Verspillingsvrij worden doe je niet alleen. Milieu Centraal lanceert in samenwerking met de Consumentenbond en met financiële steun van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit de eerste Verspillingsvrije week. De Verspillingsvrije week is weer een onderdeel van de campagne 'Hoe #verspillingsvrij ben jij?' van de Stichting Samen Tegen Voedselverspilling.
De verspillingsvrij coach
De Verspillingsvrije coach helpt je op weg naar een keuken zonder voedselverspilling. Via deze app word je uitgedaagd om minder eten en drinken weg te gooien. Zo krijg je tips om slimmer boodschappen te doen, op maat te koken en bewaaradviezen, zodat eten langer goed blijft. Je kunt gemakkelijk bijhouden hoeveel eten je weggooit en krijgt dan direct persoonlijke feedback.
Consumentenbond helpt je op weg
Met deze 6 tips is het een peulenschilletje verspillingsvrij te zijn:
Lees ook:
Artikelen binnen Gezond eten
Alle artikelenNieuw & interessant
- 23 sep.
App tegen voedselverspilling: Too Good to Go
Er wordt jaarlijks veel eten weggegooid. In de app Too Good to Go bieden hotels, restaurants en supermarkten eten aan dat niet is verkocht. - Nieuws | 27 aug.
A-merken fors in prijs gestegen
Vooral A-merken zijn het afgelopen jaar een stuk duurder geworden. Dat blijkt uit de jaarlijkse supermarktprijspeiling. Het prijsverschil tussen A-merken en huismerken is daardoor nog groter geworden. - 26 aug.
Ontbijtkoek langs de Nutri-Score-meetlat
Ontbijtkoek is een populair tussendoortje, en dat zie je in de supermarkt. Er komen steeds meer soorten. Hoe maak je een gezonde keuze? Nutri-Score helpt daarbij. - Nieuws | 2 jul.
Nutriscore op ontbijtgranen maakt verschillen direct duidelijk
Om de voedingswaarde van ontbijtgranen in kaart te brengen, berekende de Consumentenbond de Nutriscore van 70 producten. Van de 20 ontbijtgranen voor kinderen krijgt slechts 25% een A, de gezondste score. Bij de 50 ontbijtgranen voor volwassen is dat 44%.