icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Huis kopen en verhuren aan kind

Ouders kunnen hun kind op verschillende manieren helpen aan een huis. Mocht je als ouder de mogelijkheid hebben, dan kun je een woning kopen en verhuren aan je kind. Als je veel geld hebt, is dit een goed alternatief voor de familielening.
Carola van Dorp

Carola van Dorp , Expert Geld & Verzekering Bijgewerkt op: 23 februari 2022

Artikelen_hulpouderbijaankoop

Een appartement kopen om het aan je kind te verhuren. Dat doen ouders vaak tijdens de studententijd van hun kind. Of vlak daarna. Bijvoorbeeld omdat je je kind toch een fijne plek gunt.

Ook voor een kind in een andere levensfase kan dit een goede oplossing zijn. Vooral als je een kind zonder inkomen of met een vrij laag inkomen aan woonruimte probeert te helpen.

Betaalbare huurwoningen zijn in veel steden moeilijk te krijgen. Maar het kan financieel ook nog heel gunstig uitpakken. Zeker met onze tips.

Woonruimte kopen voor verhuur aan je kind

Als je kind zelf koopt, kun je als ouder bijspringen met een familielening of schenking. Verhuren aan je kind is natuurlijk anders dan wanneer je kind zelf een huis koopt. Maar als ouder een woning kopen die je verhuurt aan je kind is soms de financieel aantrekkelijkste optie om je kind aan woonruimte te helpen.

Benieuwd naar dit artikel?

Word lid van Geld & Recht. Voor slechts €7,50 per maand krijg je toegang tot financiële artikelen én juridisch advies. Probeer 7 dagen gratis.

Probeer 7 dagen gratis

Al lid? Log dan in

Arrow_Blue

Vond je dit artikel interessant?

Blijf per e-mail op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Ben je ingelogd op onze website en heb je de personalisatie cookies geaccepteerd? Dan combineren we je klikgedrag met je persoonlijke gegevens. Zo ontvang je e-mails die zijn afgestemd op jouw interesses. Afmelden kan altijd. Lees ook onze privacyverklaring.
Artikelen binnen Starter