icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Huis kopen en verhuren aan kind

Ouders kunnen hun kind op verschillende manieren helpen aan een huis. Mocht je als ouder de mogelijkheid hebben, dan kun je een woning kopen en verhuren aan je kind. Als je veel geld hebt, is dit een goed alternatief voor de familielening.
Carola van Dorp

Carola van Dorp   Expert Geld & VerzekeringBijgewerkt op:1 mei 2023

Artikelen_hulpouderbijaankoop

Een appartement kopen om het aan je kind te verhuren. Dat doen ouders vaak tijdens de studententijd van hun kind. Of vlak daarna. Bijvoorbeeld omdat je je kind toch een fijne plek gunt.

Ook voor een kind in een andere levensfase kan dit een goede oplossing zijn. Vooral als je een kind zonder inkomen of met een vrij laag inkomen aan woonruimte probeert te helpen.

Betaalbare huurwoningen zijn in veel steden moeilijk te krijgen. Maar het kan financieel ook nog heel gunstig uitpakken. Zeker met onze tips.

Woonruimte kopen voor verhuur aan je kind

Als je kind zelf koopt, kun je als ouder bijspringen met een familielening of schenking. Verhuren aan je kind is natuurlijk anders dan wanneer je kind zelf een huis koopt. Maar een woning kopen en verhuren aan je kind is soms de financieel aantrekkelijkste optie om je kind aan woonruimte te helpen.

Benieuwd naar dit artikel?

Word lid van Geld & Recht. Voor €7,50 per maand krijg je toegang tot financiële artikelen én juridisch advies.

Probeer 7 dagen gratis

Heb je al het juiste lidmaatschap? Log dan in

Arrow_Blue
Artikelen binnen Starter