icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Stappenplan familiehypotheek

Starters hebben het moeilijk op de woningmarkt. Ouders besluiten vaak om bij te springen. Geld schenken is een optie, maar uitlenen levert meestal meer op. Als je kiest voor een familiehypotheek, moet je het wel goed regelen. Moeilijk? Niet met ons stappenplan.
Barbara van der Est

Barbara van der Est , Expert Geld & Verzekering Bijgewerkt op: 2 maart 2022

Familiehypotheek

 

Geld uitlenen aan een kind heeft niet alleen maar voordelen. Er kan ruzie ontstaan. Andere kinderen kunnen zich benadeeld voelen. Ook de Belastingdienst kan dwars liggen en de hypotheekrenteaftrek niet accepteren. Het is dus belangrijk om zo'n familiehypotheek goed te regelen.

Wil je gedoe voorkomen? Stuur dan onze voorbeeldbrief naar de Belastingdienst. Gebruik onze voorbeeldovereenkomsten om de lening aan je kind te regelen. En de schenkingsovereenkomst voor als je ook jaarlijks aan je kind wilt schenken.

Benieuwd naar dit artikel?

Word lid van Geld & Recht. Voor €7,50 per maand krijg je toegang tot financiële artikelen én juridisch advies. Probeer 7 dagen gratis.

Probeer 7 dagen gratis

Al lid? Log dan in

Arrow_Blue

Vond je dit artikel interessant?

Blijf per e-mail op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Ben je ingelogd op onze website en heb je de personalisatie cookies geaccepteerd? Dan combineren we je klikgedrag met je persoonlijke gegevens. Zo ontvang je e-mails die zijn afgestemd op jouw interesses. Afmelden kan altijd. Lees ook onze privacyverklaring.
Artikelen binnen Starter