! Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid en snelheid om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Alle artikelen

Artikelen binnen Starter

Wat moet je vragen aan de hypotheekadviseur?

Het afsluiten van de hypotheek is waarschijnlijk het belangrijkste financiële moment van je leven. Alle reden dus om je goed voor te bereiden op het gesprek met de hypotheekadviseur. Wij helpen je op weg!

Barbara van der Est

Barbara van der Est , Expert Geld & Verzekering Bijgewerkt op:13 november 2020

notaris kiezen hypotheek

Het kennismakingsgesprek

Het kennismakingsgesprek is gratis en bedoeld om te bekijken of de adviseur jou van dienst kan zijn en of het klikt. Hij zal uitleggen wat hij voor jou kan betekenen en een kosteninschatting geven. De adviseur probeert in een gesprek helder te krijgen wat je adviesvraag is. Daarnaast stelt hij vragen over je financiële situatie, om in te schatten of hij aan jouw verwachtingen kan voldoen.

Vóór het adviestraject begint, hoort de adviseur je een dienstverleningsdocument (dvd) en een dienstenwijzer te geven. In het dvd staan de gemiddelde kosten en een beschrijving van zijn werkzaamheden.

Heb je een overlijdensrisicoverzekering nodig, kijk dan ook of je hier nog apart advies- en/of afsluitkosten voor betaalt. 

Vragen voor het kennismakingsgesprek met een hypotheekadviseur

Wij stelden een vragenlijst (pdf) op met vragen voor het kennismakingsgesprek met een hypotheekadviseur. Je kunt de vragenlijst uitprinten en meenemen. Is aan het slot van het gesprek iets niet (voldoende) besproken, vraag er dan alsnog naar.

Download vragenlijst

Het adviesgesprek

Je hebt zojuist getekend voor de aankoop van je eerste huis. Een geweldig en spannend moment. Heb je een goed gevoel overgehouden aan het kennismakingsgesprek met de hypotheekadviseur? Dan is het tijd voor het (eerste) adviesgesprek.

Zorg dat je goed voorbereid bent. Lees vooraf het eerder ontvangen dienstverleningsdocument door. Hierin staan de gemiddelde kosten en de werkzaamheden van de adviseur beschreven.  En vergelijk hypotheekrentes in onze vergelijker.

Vragen voor je adviesgesprek

Wij stelden een vragenlijst (pdf) op met vragen voor je adviesgesprek. Je kunt de vragenlijst uitprinten en meenemen. Is aan het slot van het gesprek iets niet (voldoende) besproken, vraag er dan alsnog naar.

Download vragenlijst

Lees ook:

Artikelen binnen Starter

Alle artikelen

Artikelen binnen Starter