icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Wat moet je vragen aan de hypotheekadviseur?

Het afsluiten van de hypotheek is waarschijnlijk het belangrijkste financiële moment van je leven. Bereid je dus goed voor op het gesprek met de hypotheekadviseur. Wij helpen je op weg!
Barbara van der Est

Barbara van der Est , Expert Geld & Verzekering Bijgewerkt op: 14 december 2021

notaris kiezen hypotheek

Het kennismakingsgesprek

Het kennismakingsgesprek is gratis. Zo kun je kijken of de adviseur jou van dienst kan zijn en of het klikt. De adviseur vertelt wat hij/zij voor je doet en geeft een kosteninschatting.

In een persoonlijk gesprek kijkt de adviseur wat je adviesvraag is. Ook kijkt hij/zij naar je financiële situatie om na te gaan of je wensen haalbaar zijn.

Vóór het adviestraject begint moet de adviseur je een dienstverleningsdocument (dvd) geven. In het dvd staan de gemiddelde kosten en een beschrijving van de werkzaamheden.

Heb je een overlijdensrisicoverzekering nodig? Kijk dan of je hier nog apart advies- en/of afsluitkosten voor betaalt. 

Het adviesgesprek

Je hebt zojuist getekend voor de aankoop van je eerste huis. Een geweldig en spannend moment. Heb je een goed gevoel overgehouden aan het kennismakingsgesprek met de hypotheekadviseur? Dan is het tijd voor het (eerste) adviesgesprek.

Zorg dat je goed voorbereid bent. Lees vooraf het eerder ontvangen dienstverleningsdocument door. Hierin staan de gemiddelde kosten en de werkzaamheden van de adviseur beschreven.  En vergelijk hypotheekrentes in onze vergelijker.

Lees ook:

Schrijf je in voor onze e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Ben je ingelogd op onze website en heb je de personalisatie cookies geaccepteerd? Dan combineren we je klikgedrag met je persoonlijke gegevens. Zo ontvang je e-mails die zijn afgestemd op jouw interesses. Afmelden kan altijd. Lees ook onze privacyverklaring.
Artikelen binnen Starter