icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Gesprek met de hypotheekadviseur

Een hypotheek afsluiten is waarschijnlijk het belangrijkste financiële moment van je leven. Wij geven je tips om je voor te bereiden. Ook geven we antwoord op veelgestelde vragen.
Barbara van der Est profiel

Barbara van der Est   Expert hypothekenBijgewerkt op:28 mei 2024

notaris kiezen hypotheek

Het kennismakingsgesprek

Het kennismakingsgesprek is gratis. Zo kun je kijken of de adviseur jou van dienst kan zijn en of het klikt. De adviseur vertelt wat hij/zij voor je doet en geeft een kosteninschatting.

In een persoonlijk gesprek kijkt de adviseur wat je adviesvraag is. Ook kijkt hij/zij naar je financiële situatie om na te gaan of je wensen haalbaar zijn.

Tip: check de vergelijkingskaart

Vóór het adviestraject begint, moet de adviseur je informatie verstrekken. Je moet kunnen zien hoeveel je betaalt en welke diensten de adviseur daarvoor levert. Ook moet duidelijk zijn hoe onafhankelijk het advies is. Dit staat in de vergelijkingskaart. De hypotheekadviseur is verplicht je de vergelijkingskaart te geven. 

Heb je een overlijdensrisicoverzekering nodig? Kijk dan of je hier nog apart advies- en/of afsluitkosten voor betaalt. 

Het adviesgesprek

Je hebt zojuist getekend voor de aankoop van je eerste huis. Een geweldig en spannend moment. Heb je een goed gevoel overgehouden aan het kennismakingsgesprek met de hypotheekadviseur? Dan is het tijd voor het (eerste) adviesgesprek.

Tip: check vooraf hypotheekrentes

Zorg dat je goed voorbereid bent. Zorg dat je op de hoogte bent van de huidige hypotheekrentes van verschillende aanbieders. Kijk daarbij ook naar de voorwaarden. Bekijk vóór het gesprek onze hypotheekrentevergelijker.

Vragen over de hypotheekaanvraag

Vragen over de hypotheek oversluiten

Artikelen binnen Starter