! Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid en snelheid om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Wat moet je vragen aan de hypotheekadviseur?

Het afsluiten van de hypotheek is waarschijnlijk het belangrijkste financiële moment van je leven. Bereid je dus goed voor op het gesprek met de hypotheekadviseur. Wij helpen je op weg!
Barbara van der Est

Barbara van der Est , Expert Geld & Verzekering Bijgewerkt op: 29 juni 2021

Het kennismakingsgesprek

Het kennismakingsgesprek is gratis. De bedoeling is om te kijken of de adviseur jou van dienst kan zijn en of het klikt. De adviseur vertelt wat hij/zij voor je doet en geeft een kostinschatting. De adviseur kijkt wat jouw adviesvraag is in een persoonlijk gesprek. Ook kijkt hij/zij naar je financiële situatie om te kijken of je wensen haalbaar zijn.

Vóór het adviestraject begint moet de adviseur je een dienstverleningsdocument (dvd) geven. In het dvd staan de gemiddelde kosten en een beschrijving van de werkzaamheden.

Heb je een overlijdensrisicoverzekering nodig, kijk dan ook of je hier nog apart advies- en/of afsluitkosten voor betaalt. 

Het adviesgesprek

Je hebt zojuist getekend voor de aankoop van je eerste huis. Een geweldig en spannend moment. Heb je een goed gevoel overgehouden aan het kennismakingsgesprek met de hypotheekadviseur? Dan is het tijd voor het (eerste) adviesgesprek.

Zorg dat je goed voorbereid bent. Lees vooraf het eerder ontvangen dienstverleningsdocument door. Hierin staan de gemiddelde kosten en de werkzaamheden van de adviseur beschreven.  En vergelijk hypotheekrentes in onze vergelijker.

Lees ook: