icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Handige rekenhulpen bij de aangifte

Je hoeft gelukkig niet alle regels zelf uit te pluizen en de berekening handmatig te maken. Wij zetten de belangrijkste rekenhulpen van de Belastingdienst en andere aanbieders voor je op een rij.

Nelleke Rookmaaker

Nelleke Rookmaaker , Expert Geld & Verzekering Bijgewerkt op:12 april 2019

Artikel handige rekenhulpen

Er zijn veel verschillende rekenhulpen voor en rondom de belastingaangifte. Hierin zijn de geldende regels, bedragen en percentages verwerkt, zodat je dat niet zelf hoeft uit te zoeken. Denk aan rekenhulpen voor het berekenen van toeslagen, zoals huurtoeslag en zorgtoeslag. Of als je wilt weten hoeveel schenk- of erfbelasting je moet betalen. Maak gebruik van de rekenhulpen die op jouw situatie van toepassing zijn en pak je (tijds)winst.

Lees ook:

Nieuw & interessant

 • spaargeld-belasting
  Nieuws  |  28 jun.

  Belasting op spaargeld

  Meer belasting betalen over je spaargeld dan dat je rente vangt, voelt voor veel spaarders oneerlijk. De Hoge Raad heeft bevestigd dat dat gevoel klopt.
 • vermogende-bejaarde
  13 jun.

  Veel vermogen? Verlaag je eigen bijdrag

  Als je naar een verzorgingshuis gaat, moet je een eigen bijdrage betalen. Wij geven tips om de eigen bijdrage zo laag mogelijk te houden.
 • combikorting-toeslagen
  Nieuws  |  25 okt.

  Belastingkorting voor ouders in 2019 soms €1000 lager

  Werkende ouders gaan meer belasting betalen dan in 2018. Mits de wetsvoorstellen die op Prinsjesdag bekend zijn gemaakt ook echt doorgaan.
 • Blok 5 1200x800_aftrek-kortingen
  11 jul.

  Aftrekposten

  Handige checklist: de belangrijkste aftrekposten die je kunt opvoeren bij de belastingaangifte.