icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Handige rekenhulpen bij de aangifte

Je hoeft gelukkig niet alle regels zelf uit te pluizen en de berekening handmatig te maken. Wij zetten de belangrijkste rekenhulpen van de Belastingdienst en andere aanbieders voor je op een rij.

Nelleke Rookmaaker

Nelleke Rookmaaker , Expert Geld & Verzekering Bijgewerkt op:12 april 2019

Artikel handige rekenhulpen

Er zijn veel verschillende rekenhulpen voor en rondom de belastingaangifte. Hierin zijn de geldende regels, bedragen en percentages verwerkt, zodat je dat niet zelf hoeft uit te zoeken. Denk aan rekenhulpen voor het berekenen van toeslagen, zoals huurtoeslag en zorgtoeslag. Of als je wilt weten hoeveel schenk- of erfbelasting je moet betalen. Maak gebruik van de rekenhulpen die op jouw situatie van toepassing zijn en pak je (tijds)winst.

Hulp bij belastingaangifte

Vul samen met een van onze adviseurs online je belastingaangifte in. Zo heb je de zekerheid van een juiste en volledige aangifte.

Meer informatie

belastingaangiftehulp

Lees ook:

Nieuw & interessant

 • schade aan vakantiehuisje
  13 mei.

  Vakantiehuis en belastingen

  Let op bij de belastingaangifte. Een vakantiehuisje en de bijbehorende schuld moet je aangeven in box 3 en de rente is niet aftrekbaar.
 • vermogende-bejaarde
  18 mrt.

  Veel vermogen? Verlaag je eigen bijdrag

  Als je naar een verzorgingshuis gaat, moet je een eigen bijdrage betalen. Wij geven tips om de eigen bijdrage zo laag mogelijk te houden.
 • combikorting-toeslagen
  Nieuws  |  25 okt.

  Belastingkorting voor ouders in 2019 soms €1000 lager

  Werkende ouders gaan meer belasting betalen dan in 2018. Mits de wetsvoorstellen die op Prinsjesdag bekend zijn gemaakt ook echt doorgaan.
 • Blok 5 1200x800_aftrek-kortingen
  29 jan.

  Aftrekposten

  Handige checklist: de belangrijkste aftrekposten die je kunt opvoeren bij de belastingaangifte.