icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Ga naar hoofdinhoud

Checklist belastingaangifte voor jongeren

Als je een (bij)baan hebt naast je school of studie, kan het slim zijn om aangifte inkomstenbelasting te doen. Misschien heb jij nog geld tegoed van de Belastingdienst. Met deze checklist weet je waar je recht op hebt en hoe je dat binnenhaalt.
Carola van Dorp

Carola van Dorp , Expert Geld & Verzekering Bijgewerkt op: 3 januari 2023

Belastingaagifte jongeren

Wees alert als werkende (ex)student. Zorg dat je niet te veel belasting betaalt. Voorkom boetes en stel je studiefinanciering veilig. De Belastingdienst wijst je niet actief op alle mogelijkheden om geld terug te krijgen. Terwijl je met een kleine inspanning (een deel van) je betaalde belasting terug kunt krijgen.

Belastingaangifte jongeren

Als student kun je soms gebruikmaken van aftrekposten of kun je toeslag(en) krijgen. Dit kan heel gunstig uitpakken voor je portemonnee. Kijk waar je recht op hebt.

Wees alert als werkende (ex)student. Zorg dat je niet te veel belasting betaalt. Voorkom boetes en stel je studiefinanciering veilig. De Belastingdienst wijst je niet actief op alle mogelijkheden om geld terug te krijgen. Terwijl je met een kleine inspanning (een deel van) de belasting die je hebt betaald terug kunt krijgen.

Benieuwd naar dit artikel?

Word lid van Geld & Recht. Voor €7,50 per maand krijg je toegang tot financiële artikelen én juridisch advies.

Probeer 7 dagen gratis

Heb je al het juiste lidmaatschap? Log dan in

Arrow_Blue