! Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid en snelheid om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Vakantie boeken in 2021

Op vakantie gaan is voor de meesten iets om naar uit te kijken. Ook de voorpret van een vakantie boeken hoort daarbij. Helaas heeft covid-19 een grote stempel gedrukt op het vakantieplezier. Wil je dit jaar een vakantie boeken? Dan wil je natuurlijk zo min mogelijk risico lopen. Wij zetten voor je op een rij waar je op kunt letten. 

Priscilla Blok

Priscilla Blok , Expert Geld & Verzekeren Bijgewerkt op:7 juni 2021

Tips bij boeken reizen

Veel vakanties konden de afgelopen tijd niet doorgaan. Of er was tijdens de vakantie veel minder mogeljik door coronamaatregelen. Een lange tijd gaf de Rijksoverheid het advies om niet te reizen naar het buitenland. Inmiddels is dit advies aangepast. En kunnen we weer reizen naar landen met weinig coronabesmettingen. Deze landen worden aangegeven met een groen of geel reisadvies

Tips: vakantie boeken

Wil je nog last-minute een zomervakantie boeken voor 2021? Bekijk dan onze tips om de risico's zoveel mogelijk te beperken. 

Coronapaspoort is onderweg

Het Europees digitaal coronacertificaat (ook wel coronapaspoort) maakt het makkelijker om tussen Europese landen te reizen voor een vakantie. Met het certificaat bewijs je als reiziger dat je ingeënt, recent negatief getest of hersteld bent van het coronavirus.

Per half juni worden de aanbevelingen over reizen binnen de Europese Unie herzien. En per 1 juli wordt het certificaat in de hele EU ingevoerd. Meer over het digitaal coronacertificaat lees je op de website van de Europese Commissie

Onderzoek RIVM en GGD

Eerder hebben het RIVM en de GGD een onderzoek gedaan naar onder andere de gedragsregels. Uit het onderzoek bleek dat de meerderheid van de deelnemers voor meer vrijheden is na vaccinatie of een negatieve test. Met het coronapaspoort kan hier gehoor aan worden gegeven. 

Keuzehulp Coronavoucher

Is je voucher verlopen maar heb je geen terugbetaling ontvangen? Onze Keuzehulp Coronavoucher helpt je verder. 

Keuzehulp

Actie Meldpunt Volgeladen auto

Lees verder